Nieuws

24.11 - GOUD voor Nina Derwael op World Cup

In het Duitse Cottbus stonden vandaag, zaterdag 22 november, de eerste toestelfinales op de planning van de World Cup Toestelturnen. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) kwam in actie aan de damesbrug en pakte opnieuw goud.

Op donderdag 22 november kwam Nina Derwael voor het eerst terug in competitie sinds ze wereldkampioen aan de damesbrug werd. Met een knappe oefening kon ze zich als 2de plaatsen voor de finale aan dit toestel. Enkel de Chinese Yilin Fan deed beter tijdens de kwalificaties. Vandaag kwam Nina Derwael als 2de in actie tijdens de finale. Een sterke routine leverde haar 15,100 punten op, opnieuw goed voor goud. Het zilver ging naar de Braziliaanse Rebecca Andrade (14,500 punten) en de Chinese Yilin Fan pakte het brons (14,433 punten).


Op zondag 25 november kwam Axelle Klinckaert (GymMax) in actie tijdens de finale aan grond. Haar oefening was minder sterk dan tijdens de kwalificaties en met een totaalscore van 12.900 eindigt Axelle op de 7de plaats. Het goud en zilver was voor Flavia Saraiva en Jade Barbosa uit Brazilië en het brons ging naar Marta Pihan Kulesza (POL).


03.11 - Nina Derwael wordt 4de in balkfinale

Zaterdag 3 november, de laatste dag op het WK Toestelturnen. Na het behalen van haar wereldtitel aan de damesbrug zien we Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) vandaag in actie in de toestelfinale aan de balk.

Vandaag staat de laatste finaledag in Doha op het programma, dag twee van de toestelfinales. Hier zien we per toestel de 8 beste gymnasten uit de kwalificaties (max 2 per land) in actie. De scores starten vanaf nul, alles is dus opnieuw mogelijk. De mannen zien we vandaag aan het werk aan sprong, herenbrug en rek. De meisjes komen in actie aan balk en grond.

Tijdens de kwalificaties wist Nina Derwael zich met een totaalscore van 13,766 punten als 6de te plaatsen voor de toestelfinale aan balk. Aan dit toestel start Nina met een minder hoge startwaarde, 5,400 punten, voor Nina is het dus belangrijk haar oefening zo correct mogelijk uit te voeren en een zo hoog mogelijke uitvoeringsscore te halen. Nina komt als 4de gymnast in actie aan dit toestel. Ze turnt een mooie oefening met een enkele wiebels en scoort 13,466 punten. Hiermee wordt ze knap 4de!


02.11 - Nina Derwael is WERELDKAMPIOEN aan de Damesbrug

Vrijdag 2 november, de grote dag voor België op het WK Turnen. Na de kwalificaties plaatste topfavoriete Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich als eerste voor de toestelfinale aan de damesbrug.

In de Aspire Dome starten vandaag de toestelfinales. In deze finales zien we de 8 beste gymnasten uit de kwalificaties (max 2 per land) terug aan elk toestel. De scores starten vanaf nul, alles is dus opnieuw mogelijk.

Voor België is het Nina Derwael, die tijdens de allroundfinale nog knap 4de werd, die twee toestelfinales in de wacht wist te slepen. Na haar twee Europese titels (2017 en 2018) en brons op het WK 2017 ligt de lat hoog voor Nina. Haar prachtprestatie tijdens de kwalificaties (15,066 punten) en allroundfinale (15,100 punten) doen dromen van de wereldtitel.

Met een startwaarde van 6,5 punten, 0,2 punten hoger dan haar oefening op het EK, heeft ze de hoogste startwaarde van alle gymnasten aan dit toestel. Nina turnt opnieuw een ijzersterke oefening en mag zich met een totaalscore van 15,200 punten WERELDKAMPIOEN DAMESBRUG 2018 noemen.


01.11 - Simone Biles nieuwe wereldkampioen allround, Nina Derwael knap 4de!

Donderdag 1 november, tijd voor de allroundfinale bij de meisjes op het WK Toestelturnen. In deze finale nemen de 24 beste turnsters (2 per land) uit de kwalificaties het tegen elkaar op in de strijd om de allroundtitel.

Favoriete voor de titel, de Amerikaanse Simone Biles. Maar onze ogen zijn vooral gericht op Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Axelle Klinckaert (GymMax) die de Belgische driekleur verdedigen in deze finale. Nina Derwael schitterde tijdens de kwalificaties en haalde met een totaalscore van 55,564 punten een 4de plaats. Samen met haar teamgenote Axelle Klinckaert zet ze alles op alles om ook in deze finale te schitteren.

Rotatie 1

Tijdens de allroundfinale worden de gymnasten op basis van hun resultaat tijdens de kwalificaties verdeeld over de 4 toestellen. De top 6 start aan sprong, gymnasten van plaats 7-12 aan damesbrug, plaats 13-18 aan balk en de overige 6 gymnasten, waaronder Axelle Klinckaert, aan grond. De wedstrijd opent met een verrassing aan sprong. Simone Biles voert de naar haar genoemde sprong "The Biles" uit, maar komt ten val bij de landing. Ze moet tevreden zijn met een score van 14,533 punten, wat 1,433 punten minder is dan haar sprong tijdens de kwalificaties. Nina voert een knappe sprong uit en scoort 13,566 punten. Axelle scoort 12,800 punten aan grond.

Rotatie 2

In de tweede rotatie zien we Nina in actie aan de damesbrug en Axelle aan sprong. Axelle voert een knappe sprong uit en krijgt hiervoor dezelfde score als in de kwalificaties, 13,700 punten. Nina komt als 5de gymnast in actie aan de damesbrug, alle ogen zijn op haar gericht. Nina turnt een ijzersterke oefening met een perfecte landing en scoort hiermee 15,100 punten, hiermee doet ze nog iets beter dan de 15,066 uit de kwalificaties.

Rotatie 3

Halfweg de wedstrijd doen onze meisjes het goed in de allroundranking. Nina zien we terug op de 3de plaats en Axelle op plaats 14. Biles staat aan de leiding, maar ook op balk komt ze ten val. Axelle komt in actie aan de damesbrug, tijdens de kwalificaties liep het hier mis maar in deze finale toont ze haar kunnen, 13,066 punten. Op naar de balk, waar Nina klaar staat. Ook hier knalt Nina, een score van 13,733 punten brengt haar op een totaalscore van 42,399 en hiermee staat ze voorlopig op een 2de plaats in de allroundranking. Biles neemt de leiding met 42,491 punten. De Russische Melnikova staat voorlopig 3de.

Rotatie 4

Op naar de laatste rotatie, grond voor Nina en balk voor Axelle. Helaas komt Axelle ten val aan dit toestel waardoor ze enkele plaatsjes zakt in de ranking. Ze eindigt deze finale met een totaalscore van 51,832 punten op een 18de plaats. Op naar de grond waar Nina klaar staat voor haar laatste oefening. Nina schittert en geniet duidelijk van haar oefening. Met een score van 13,300 punten haalt ze een totaalscore van 55.699 punten en plaatst zich hiermee met 0,001 punten boven de Russische Melnikova. De Japanse Mai Murakami doet nog een tikkeltje beter en scoort 55,798 punten. Maar het is uiteindelijk toch de Amerikaanse Simone Biles die met het goud naar huis gaat!

PODIUM

 1. Simone Biles (USA) - 57,491 punten
 2. Mai Murakami (JPN) - 55,798 punten
 3. Morgan Hurd (USA) - 55,732 punten


27.10 - Kwalificaties WK Doha

Na de kwalificaties van de jongens is het vandaag, zaterdag 27 oktober, de beurt aan de meisjes van het Delhaize TOP-team. De meisjes komen in actie in subdivisie 1 en starten aan grond.

Net zoals bij de jongens worden de kwalificaties van dit WK verdeeld over twee dagen. De Belgische ploeg start hun wedstrijd in subdivisie 1 (van de 11). Ook Polen, Argentinië en de gymnasten uit 2 mixed groups komen in deze subdivisie in actie.

Na 1 subdivisie staat het Delhaize TOP-Team op een voorlopige eerste plaats met 158,970 punten. Vandaag komen echter nog 5 subdivisies in actie! Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) turnde een sterke kwalificatie aan de Damesbrug. Allround zijn het Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Axelle Klinckaert (GymMax) die meestrijden voor een plek in de allroundfinale. Morgen, zondag 28 oktober, is het de beurt aan de gymnasten uit subdivisies 7 tot 11 en omstreeks 18.00 uur Belgische tijd weten we in welke finale(s) we onze gymnasten terug zien.

Delhaize TOP-team meisjes

Grond

De meisjes starten dit WK aan grond. Aan elk toestel komen 4 gymnasten in actie waarbij de 3 hoogste scores in rekening gebracht worden. De originele choreografieën van Irina Shadrina komen volledig tot zijn recht en de meisjes geven zichzelf 100%. Maelysse Brassart mag de spits afbijten in de Belgische ploeg, 12,833 punten. Rune Hermans komt als tweede aan de beurt en turnt 12,533 punten. Ook Nina Derwael zet een mooie oefening neer en verzamelt 13,266 punten. Axelle Klinckaert haalde op het afgelopen EK nog brons aan dit toestel. In Doha laat ze een knappe oefening zien, goed voor 13,166 punten. 39.265 punten na 1 rotatie.

Sprong

Op naar het tweede toestel, sprong. De meisjes brengen elk 1 sprong en dingen dus niet mee voor een plaatsje in deze toestelfinale. Senna Deriks bijt de spits af en verzamelt 13,533 punten. Ook de andere meisjes voeren hun sprong goed uit. Hier is het Axelle Klinckaert die de hoogste score neerzet, 13,700 punten. Na 2 rotaties verzamelen de meisjes van Team Belgym een voorlopig totaal van 80.064 punten.

Damesbrug

Het derde toestel van de dag is de Damesbrug. Alle ogen zijn gericht op Nina Derwael. Ze brengt een vernieuwde oefening met een D-score van 6.5 punten. Het levert haar een totaalscore van 15.066 punten op, dit wordt beslist een toestelfinale voor haar. Voor de andere gymnasten verloopt dit toestel iets minder vlot, 13,000 punten voor Rune Hermans, 11,466 punten voor Senna Deriks en Axelle Klinckaert scoort 12,033 punten. Na 3 rotaties verzamelen de meisjes 120.163 punten.

Balk

Het laatste toestel van de kwalificaties is balk! Vice-Europees kampioen aan dit toestel Nina Derwael brengt een zeer knappe oefening en scoort 13,766 punten. Hiermee doet ze nog iets beter dan haar score op het EK (13,600 punten). Ook Axelle Klinckaert scoort sterk op dit toestel en haalt een mooie score van 13,175 punten. Voor Maellyse Brassart (11,266 punten), die ook in de toestelfinale van het EK stond, en Rune Hermans (11,866 punten) verloopt het toestel iets moeizamer. Het Delhaize TOP-team scoort hiermee 158,970 punten.

Na subdivisie 1 staat het Delhaize TOP-team met een totaalscore van 158,970 punten op een voorlopige 1ste plaats in het teamklassement. Nina Derwael scoort sterk aan de Damesbrug en ook allround tonen Nina Derwael 55,564 punten en Axelle Klinckaert 52,074 punten wat ze waard zijn. Het valt af te wachten wat de andere landen later deze dag en morgen brengen, maar onze meisjes mogen alvast trots zijn op hun prestatie!


24.10 - Een blik achter de schermen in Doha9.10 - WK-selectie gekend

Na de interland die afgelopen weekend, zaterdag 6 oktober op de planning stond, werd de Belgische ploeg die ons land zal vertegenwoordigen op het komende wereldkampioenschap Toestelturnen bekend gemaakt.

Het WK, dat van 25 oktober tot 3 november op de planning staat, is de eerste stap in het selectietraject richting de Olympische Spelen 2020. Tijdens het WK wordt volgens de formule 5-4-3 geturnd: 5 gymnasten in het team, 4 gymnasten komen per toestel in actie en de 3 beste scores worden in rekening gebracht voor het teamresultaat. Op het WK staan volgende competities op het programma:

 • Kwalificaties
 • Teamfinale
 • Allroundfinale
 • Toestelfinales

Delhaize TOP-team meisjes

Kwalificatie BEL: 25/10: 10.30 - 12.45 uur (Belgische tijd)


6.10 - Goud voor Team BELGYM op Interland in Varsenare

In het functie van het wereldkampioenschap dat van 25 oktober tot 3 november doorgaat in Doha (QAT) kwamen onze gymnasten voor afreis nog in actie in eigen land. Deze interland vormde tevens de laatste selectieve wedstrijd voor Team BELGYM in functie van de WK-ploeg.

Onze meisjes trokken naar Varsenare om het op te nemen tegen de gymnasten uit Nederland en Roemenië. Team BELGYM start de wedstrijd met enkele knappe oefeningen aan grond. Op sprong zijn het Senna, Nina, Maellyse en Axelle die turnen voor het teamresultaat. Aan de damesbrug zijn alle ogen gefocust op Nina Derwael. Met een knappe brugoefening gaat de zaal uit zijn dak bij haar afsprong, 15,150 punten voor de regerende Europees kampioene aan dit toestel. Als laatste toestel komen de meisjes in actie aan de balk. Met een totaalscore van 162,200 eindigt België op een eerste plaats.

Teamranking

 1. België - 162,200 punten
 2. Nederland - 157,050 punten
 3. Roemenië - 151,250 punten

Allroundranking

 1. Nina Derwael (BEL) - 55,550 punten
 2. Naomi Visser (NED) - 53,900 punten
 3. Axelle Klinckaert (BEL) - 53,400 punten

Reportage Sportweekend


05.08 - Europees Goud, Zilver én Brons voor België

Zondag 5 augustus, the day voor onze seniores van het Delhaize TOP-team. Onze gymnasten zetten alles op alles en geven het beste van zichzelf tijdens de individuele toestelfinales.

Onze Belgische meisjes halen maar liefst 4 toestelfinales op dit EK in Glasgow. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) kwalificeert zich voor de finales aan damesbrug en balk. Ook Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) wist een plaatsje in de balkfinale te bemachtigen en Axelle Klinckaert (GymMax) kwam als 3de sterkste gymnast uit de kwalificaties aan de grond. Tijd voor de finales!

Finale Damesbrug

Regerend Europees kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) is er klaar voor. Ze komt als tweede van de 8 finalisten in actie. Ze start haar oefening met Buckum gestrekt tkatchev over de legger en turnt hiermee een element met een moeilijkheidswaarde van 0,7. Hierna komt het na haar genoemde element de Derwael-Fenton met Ejova naar de lage legger. Met een goede combinatie van de Buckum volledige draai met full-in back out voert ze een perfecte afsprong uit. Met een score van 14,733 zien we de brugoefening van ons Nina zoals we haar kennen en pakt ze opnieuw de EUROPESE TITEL aan dit toestel.

Finale Balk

In de balkfinale zien we twee Belgische meisjes aan het werk. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komt als tweede gymnast in actie. De stress is merkbaar maar ze turnt een mooie oefening in haar eerste toestelfinale op een EK! 12,266 punten voor haar en een 7de plaats, proficiat Maellyse!

Nina Derwael komt onmiddellijk na de prijsuitreiking aan de Damesbrug in actie op de balk. Ze start haar oefening met een opsprong rondat open salto, gevolgd door flik open salto. Mooi uitgevoerde drievoudige pirouette gevolgd door haar afsprong, auerbach schroef salto af. Ze doet nog iets beter dan in de kwalificaties en haalt 13,600 punten. Hiermee voegt ze de titel Vice-Europees kampioen balk tot aan haar palmares.

Finale Grond

Aan grond is het Axelle Klinckaert (GymMAX) die ons verwent met haar fantastische oefening. In de kwalificaties haalt ze een score van 13,400 en de 3de plaats. Ze start haar oefening met een mooie dubbele pirouette. Een knappe eerste reeks schroef uitstappen dubbel gehurkte salto. Een bloklanding in haar tweede reeks met dubbel gestrekte salto. Ze gaat verder met een gymnastische serie en ook haar derde reeks, full-in gehoekte salto is een feit. Afronden doet Axelle met een prima dubbele hoeksalto. Met een score van 13,400 pakt ze het brons!


02.08 - 5 finales voor Team BELGYM

Donderdag 2 augustus, het startschot van het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in Glasgow. Onze gymnasten van het Delhaize TOP-team turnen een sterke wedstrijd en halen maar liefst 5 finales!

Tijdens dit EK is er geen allroundtitel te behalen, maar strijden de gymnasten voor een plek in de teamfinale en de individuele toestelfinales. Het Delhaize TOP-team start hun wedstrijd in subdivisie 3 aan balk. De Belgische ploeg turnt een sterke wedstrijd en plaatst zich als 3de land voor de teamfinale!

Hiernaast haalt Nina Derwael nog twee toestelfinales, tweede aan de damesbrug en eerste aan balk. Axelle Klinckaert weet zich als derde te selecteren aan grond en Maellyse Brassart selecteert zich als 7de voor de toestelfinale aan balk! Wat een topprestaties van onze meisjes!

Delhaize TOP-team meisjes:

 • Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt)
 • Axelle Klinckaert (GymMax)
 • Senna Deriks (Gymgroep A.S.)
 • Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux)

Wedstrijdverslag

Balk

Aan balk is het Nina Derwael die voor het Belgische team de spits mag afbijten. Met een sterke oefening turnt ze een score van 13,500 punten bij elkaar. Axelle Klinckaert komt als tweede aan de beurt, voor haar helaas één val aan dit toestel met als resultaat 12,333 punten. Maellyse Brassart komt als laatste turnster in actie en turnt een mooie en stabiele oefening. Met een score van 13,066 turnen de meisjes een totaal van 38,899 aan dit toestel.

Grond

Op naar het tweede toestel, grond. Hier is het Maellyse Brassart die als eerste aan de beurt komt. Ook aan dit toestel weet ze haar stress onder controle te houden en turnt ze een mooie oefening, 12,633. Nina Derwael is als tweede aan de beurt. Enkele pasjes in de landing kosten haar enkele tienden, 12,866. Axelle Klinckaert is duidelijk back on track aan grond, met een totaalscore van 13,400 en een daverend applaus sluiten we dit toestel af met een totaalscore van 38,899. Na twee subdivisies halen onze meisjes een puntentotaal van 77,798.

Sprong

De meisjes hebben er duidelijk zin in. Aan sprong brengen ze alle drie een mooie Yurchenko met volledige schroef, goed voor een teamscore van 40,833 aan dit toestel. Na 3 rotaties turnt het Delhaize TOP-team 118,631 punten bij elkaar. Op naar het laatste toestel, Damesbrug.

Damesbrug

Volle focus op het laatste toestel, de Damesbrug. Hier zien we Senna Deriks als eerste gymnast in actie. Enkele kleine haperingen maar Senna maakt haar oefening goed af, een score van 13,000 punten. Axelle Klinckaert turnt een mooie oefening aan haar laatste toestel, goed voor 13,300 punten. Als laatste gymnast zijn alle ogen gericht op Nina Derwael. Haar oefening verloopt niet vlekkeloos maar Nina weet toch haar oefening door te komen, een score van 14,400 punten. Hiermee eindigt België met een totaalscore van 159,331 op een voorlopige 1ste plaats.

Teamklassement top 3

 1. Frankrijk - 164.063
 2. Rusland - 161.462
 3. België - 159.331


31.07 - Podiumtraining EK afgerond

Op 29 juli arriveerde de meisjesdelegatie in Glasgow (GBR) voor het Europees kampioenschap. Op 30 juli maakten ze kennis met de faciliteiten en konden ze in de namiddag ook nog even trainen in de trainingshallen.

Vandaag, 31 juli, stond reeds de eerste podiumtraining op de planning. Om 10 uur werd de aftrap gegeven in de SS Hydro Arena met subdivisie 1. Tijdens de podiumtraining verkennen de gymnasten de wedstrijdhal en turntoestellen, de laatste voorbereiding dus voor het echte werk.

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Axelle Klinckaert (GymMax), Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) turnen in subdivisie 3 en mochten samen met de gymnasten uit Israël starten aan balk. In de imposante Hydro Arena doorliep het Delhaize TOP-team onder leiding van coaches Yves Kieffer, Marjorie Heuls en Mathieu Zimmerman hun parcours.

Iedereen was alvast onder de indruk van de Brug-oefening van Nina en aan grond werden mooie choreografieën geturnd! Dat belooft voor de competitie!


30.07 - Mis niets van het EK Toestelturnen in Glasgow!

Donderdag 2 augustus start het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in Glasgow. Mis niets van dit unieke event en ontdek hier wanneer de competities plaatsvinden en hoe je onze Belgische meisjes het best kan volgen!

HOE TE VOLGEN25.07 - Belgische delegatie Toestelturnen naar Glasgow voor het Europees kampioenschap

Van 2 tot 12 augustus gaat in Glasgow (GBR) het Europees kampioenschap Toestelturnen door. Zowel onze jongens als meisjes in beide leeftijdscategorieën (juniores en seniores) komen in actie.

The European Championships in Glasgow verzamelen maar liefst 6 verschillende sporten: golf, gymnastiek, zwemmen, triatlon, roeien en wielrennen. Het grote Europees kampioenschap zal plaatsvinden in Glasgow op verschillende locaties. Gymnastiek zal net als 3 jaar geleden in de imposante The SSE Hydro Arena doorgaan.

Een team bij de seniores bestaat uit maximum 5 gymnasten. Er turnen 3 gymnasten per toestel en deze 3 scores tellen mee voor het eindresultaat. Elk klein foutje zal dus meetellen. De seniores hebben geen Allround-klassement zoals bij de juniores maar wel een aparteteamfinale. In deze teamfinale zien we de top 8 landen van de kwalificaties terug. Onze meisjes zetten alvast alles op alles voor een plekje in deze finale.

Onze seniores trekken met grote ambities naar Glasgow. Net zoals het EK in 2017, Cluj-Napoca (ROU) gaan ze duidelijk voor finaleplaatsen. Bij de meisjes zien we Europees kampioen Damesbrug Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Axelle Klinckaert (GymMax), Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) aan de aftrap.


26.05 - Nina Derwael is Belgisch kampioen

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei stond in Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes op de planning. De allerbeste seniores gymnasten verzamelden in de namiddag en streden om de titel.

Regerend Belgisch kampioene Rune Hermans (Gym Haacht) aanwezig op de competitie. Echter voor gezondheidsredenen kwam ze enkel aan Brug en Balk in actie vandaag. Maar het was vooral uitkijken naar Europees kampioene aan de Damesbrug, Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt). Een oefening om U tegen te zeggen en een mooie score van 15.350 punten. Hiermee verbetert ze haar persoonlijk record! Aan grond waren het vooral Axelle en Senna die uitblonken met hun mooie choreografie en sterke tumblingreeksen.

Het podium zag er uiteindelijk als volgt uit:

 1. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) - 53.050
 2. Axelle Klinckaert (GymMax) - 51.000
 3. Senna Deriks (Gymgroep A.S) - 49.550


24.03 - Goud voor Axelle Klinckaert & Brons voor Nina Derwael in Doha

Na de gouden medaille van Nina Derwael aan de Damesbrug op finaledag 1, stonden vandaag de overige vijf Toestelfinales op de planning. Nina Derwael kwam in actie aan balk, Rune Hermans en Axelle Klinckaert aan grond en Noah Kuavita aan het rek.

Na haar gouden medaille aan de Damesbrug gisteren, was Nina vastberaden om ook aan balk vandaag haar uiterste best te doen! En of ze dat deed, met 13.400 punten mag ze opnieuw plaatsnemen op het podium! Ze ontvangt voor balk de bronzen medaille! Het goud en zilver gaan naar de meisjes van Frankrijk. Wat een prestatie van de bijna 18-jarige topper!

Axelle kwam in actie aan grond. De gouden medaille van Nina gisteren aan de Damesbrug werkte duidelijk aanstekelijk want ook Axelle knalt in Doha 13.333 punten en goed voor GOUD! Axelle deelt de eerste plaats samen met Italië en Korea. Teammate Rune toonde ook op haar beurt een goede oefening. Met 13.133 punten eindigt ze op de 5de plaats.


23.03 - Goud voor Nina Derwael in Doha!

Van 21 tot 24 maart stond in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. De gymnasten van Team BELGYM verzamelden een record van maar liefst 7 toestelfinales!

Deelnemende gymnasten aan deze World Cup zijn: Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), en Axelle Klinckaert (GymMax) bij de meisjes en Dennis Goossens (TK kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne) en de Waalse Takumi Onoshima bij de jongens.

Vandaag, 23/3 stonden de eerste toestelfinales op de planning. Nina Derwael & Rune Hermans (Damesbrug) en Dennis Goossens (Ringen) wisten zich hiervoor op 21/3 maart te selecteren.

Na haar gouden medaille op de World Cup in Parijs in 2017 doet Nina Derwael er nog een gouden medaille bij op deze World Cup. Met een totaalscore van 15.300 punten mag ze opnieuw plaats nemen op het hoogste schavotje. Teammate Rune Hermans verzamelt 13.833 punten en eindigt hiermee op een zeer knappe 4de plaats.

Onze ringenspecialist Dennis Goossens is duidelijk terug van weggeweest. Hij wist zijn mannetje te staan tijdens de finale vandaag en behaalt 14.133 punten. Goed voor een 7de plaats.


17.03 - Goud voor Team BELGYM op Team Challenge Stuttgart

In Stuttgart (GER) ging op 16 en 17 maart de Team Challenge competitie door. Het meisjesteam, bestaande uit Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), Axelle Klinckaert (GymMAX), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux)en Senna Deriks (Gymgroep A.S.) turnde zich tijdens de kwalificatie als 1ste naar de finale. Na een zeer sterke kwalificatie turnden ze een totaalscore van 157.500 punten bijeen. De Japanse en Duitse meisjes volgden hen op.

Op 17 maart stond de finale op de agenda. De prima vloeroefening van Axelle (12.833 punten), de mooie balkoefening van de meisjes en de klasse oefening van Nina aan de Brug met monsterscore van 15.033 punten vielen in de smaak van de jury. Met een totaalscore van 156.463 punten winnen de meisjes uiteindelijk met een mooie voorsprong de competitie. De Zwitserse meisjes volgen met 153.129 punten en Japan vervolledigt het podium met 151.663 punten.