Nieuws

26.05 - Nina Derwael is Belgisch kampioen

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei stond in Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes op de planning. De allerbeste seniores gymnasten verzamelden in de namiddag en streden om de titel.

Regerend Belgisch kampioene Rune Hermans (Gym Haacht) aanwezig op de competitie. Echter voor gezondheidsredenen kwam ze enkel aan Brug en Balk in actie vandaag. Maar het was vooral uitkijken naar Europees kampioene aan de Damesbrug, Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt). Een oefening om U tegen te zeggen en een mooie score van 15.350 punten. Hiermee verbetert ze haar persoonlijk record! Aan grond waren het vooral Axelle en Senna die uitblonken met hun mooie choreografie en sterke tumblingreeksen.

Het podium zag er uiteindelijk als volgt uit:

  1. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) - 53.050
  2. Axelle Klinckaert (GymMax) - 51.000
  3. Senna Deriks (Gymgroep A.S) - 49.550


24.03 - Goud voor Axelle Klinckaert & Brons voor Nina Derwael in Doha

Na de gouden medaille van Nina Derwael aan de Damesbrug op finaledag 1, stonden vandaag de overige vijf Toestelfinales op de planning. Nina Derwael kwam in actie aan balk, Rune Hermans en Axelle Klinckaert aan grond en Noah Kuavita aan het rek.

Na haar gouden medaille aan de Damesbrug gisteren, was Nina vastberaden om ook aan balk vandaag haar uiterste best te doen! En of ze dat deed, met 13.400 punten mag ze opnieuw plaatsnemen op het podium! Ze ontvangt voor balk de bronzen medaille! Het goud en zilver gaan naar de meisjes van Frankrijk. Wat een prestatie van de bijna 18-jarige topper!

Axelle kwam in actie aan grond. De gouden medaille van Nina gisteren aan de Damesbrug werkte duidelijk aanstekelijk want ook Axelle knalt in Doha 13.333 punten en goed voor GOUD! Axelle deelt de eerste plaats samen met Italië en Korea. Teammate Rune toonde ook op haar beurt een goede oefening. Met 13.133 punten eindigt ze op de 5de plaats.


23.03 - Goud voor Nina Derwael in Doha!

Van 21 tot 24 maart stond in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. De gymnasten van Team BELGYM verzamelden een record van maar liefst 7 toestelfinales!

Deelnemende gymnasten aan deze World Cup zijn: Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), en Axelle Klinckaert (GymMax) bij de meisjes en Dennis Goossens (TK kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne) en de Waalse Takumi Onoshima bij de jongens.

Vandaag, 23/3 stonden de eerste toestelfinales op de planning. Nina Derwael & Rune Hermans (Damesbrug) en Dennis Goossens (Ringen) wisten zich hiervoor op 21/3 maart te selecteren.

Na haar gouden medaille op de World Cup in Parijs in 2017 doet Nina Derwael er nog een gouden medaille bij op deze World Cup. Met een totaalscore van 15.300 punten mag ze opnieuw plaats nemen op het hoogste schavotje. Teammate Rune Hermans verzamelt 13.833 punten en eindigt hiermee op een zeer knappe 4de plaats.

Onze ringenspecialist Dennis Goossens is duidelijk terug van weggeweest. Hij wist zijn mannetje te staan tijdens de finale vandaag en behaalt 14.133 punten. Goed voor een 7de plaats.


17.03 - Goud voor Team BELGYM op Team Challenge Stuttgart

In Stuttgart (GER) ging op 16 en 17 maart de Team Challenge competitie door. Het meisjesteam, bestaande uit Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), Axelle Klinckaert (GymMAX), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux)en Senna Deriks (Gymgroep A.S.) turnde zich tijdens de kwalificatie als 1ste naar de finale. Na een zeer sterke kwalificatie turnden ze een totaalscore van 157.500 punten bijeen. De Japanse en Duitse meisjes volgden hen op.

Op 17 maart stond de finale op de agenda. De prima vloeroefening van Axelle (12.833 punten), de mooie balkoefening van de meisjes en de klasse oefening van Nina aan de Brug met monsterscore van 15.033 punten vielen in de smaak van de jury. Met een totaalscore van 156.463 punten winnen de meisjes uiteindelijk met een mooie voorsprong de competitie. De Zwitserse meisjes volgen met 153.129 punten en Japan vervolledigt het podium met 151.663 punten.