Toestelturnen meisjes

GOBELGYM, TOKYO 2021

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. Gezien de huidige situatie inzake het Coronavirus Covid-19 werden de Olympische spelen verplaatst naar 2021, de Spelen gaan door van 23 juli tot 8 augustus 2021.

Vrijdag 7 november werd de Road to Tokyo van Team BELGYM opnieuw herstart in de Gentse topsporthal. Onze meisjes bereiden zich intussen verder voor op hun avontuur richting Tokyo 2021. Ontdek wie ze zijn én wat ze allemaal al presteerden. Mis niets van hun Road to Tokyo en leer hen beter kennen op tokyo2021.gobelgym.be


Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar wordt geturnd aan vier toestellen: sprong, brug met ongelijke leggers, balk en vloer.

De sprong illustreert de explosiviteit van de turnster. De brug met ongelijke leggers is ongetwijfeld het meest spectaculaire toestel in de damescompetitie. De gymnaste zwaait van de ene legger naar de andere en kan daarbij zelfs wisselen van greep terwijl ze salto’s uitvoert.

Op de balk is het de bedoeling van zoveel mogelijk acrobatische technieken uit te voeren zonder je evenwicht te verliezen. Wil je als turnster je sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek tonen in combinatie met acrobatie en dans? Dan is vloer hiervoor het ideale toestel. Zowel tempo als originaliteit en presentatie zijn hier belangrijk.