Nieuws

02.12 - Goud & Zilver in Minsk

Beide acroteams trokken naar Minsk (BLR) om er de Belgische driekleur te verdedigen op de BSUPC University Open Cup. Op vrijdag turnden ze hun kwalificaties. De oefeningen verliepen niet volledig vlekkeloos en de meisjes maakten nog enkele foutjes. Trio Charlotte behaalde 29.650 punten voor balans en 30.560 voor tempo. Trio Bo verzamelde 29.700 voor Tempo en 27.600 punten voor balans.

Op zondag stond hun combined oefening nog op de planning. Trio Bo turnde een zeer mooie oefening en scoorde de hoogste punten. Ook trio Charlotte turnde een goede combined oefening. Op het einde van de rit werden alle punten samengeteld en won trio Charlotte de gouden medaille. Bo, Yana en Lise ontvingen de zilveren medaille. Een goede leerschool voor de kersverse senioren teams!


30.09 - Knappe resultaten voor Acroteams in Boedapest

Tijdens het weekend van 28-30 september kwamen twee van onze topsport acroteams in actie op de Internationale Acro Cup in Boedapest (HUN).

Ons land is sinds dit seizoen twee senioren trio's rijker. Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) en Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) maakten namelijk de overstap van juniores naar seniores.

Hun eerste wedstrijd in deze nieuwe leeftijdscategorie vond dit weekend plaats in Boedapest (HUN). Op zaterdag 29/9 turnden beide trio's zowel hun tempo- als balansoefening tijdens de kwalificaties. Bo, Lise en Yana verzamelden een totaalscore van 56,140 punten. Het trio Charlotte, Talia en Britt deed nog iets beter en verzamelde 56,480 punten.

We zagen dan ook beide teams terug tijdens de finale op zondag 30/9. Hierin werd de combined oefening geturnd en starten de scores vanaf nul. Met zowel een knappe artistieke als technische score eindigde het trio van Charlotte, Talia en Britt op de 1ste plaats. Bo, Yana en Lise gaan naar huis met het brons.


15.04 - BRONS voor België op wereldkampioenschap

Van 13-15 April vond in Antwerpen het wereldkampioenschap Acro plaats. Hét moment voor onze Acro toppers om te bewijzen wat ze in hun mars hadden.

Op zaterdag turnden Kilian Goffaux en Robin Casse hun finale. Het eerste balansdeel verliep vlekkeloos maar bij het volgende deel liep het fout. Bij een pak-salto verloren de jongens de controle en ging het mis. Dit gaf hen nog een score van 26,710 en een 8ste plaats.

Op zondag was het de beurt aan Gemengd paar Marte Snoeck en Bram Röttger en Heren vier Jonas Anthoon, Hannes Garre, Bram Geusens en Noam raj Patel. Marte en Bram kwamen als laatste team in actie. Spannend tot de laatste moment, hun oefening ging erg vlot en dat leverden hen heel wat meer punten op dan in de kwalificatie. Ze kregen maar liefst 29,180 punten en eindigen zo op de 3de plaats! Het Belgisch duo kaapte hiermee de bronzen medaille weg!!

Na een fantastische eerste medaille voor België, kwamen onze Belgische heren meteen aan de beurt. Het publiek zette zich ook meteen achter de jongens. Ze startten ijzersterk en zodra de eerste druk eraf was, performden de jongens zich complexloos doorheen het nummer. Jonas Anthoon, Hannes Garre, Bram Geusens en Noam raj Patel bezorgen ons belgenlandje een knappe vijfde plaats in een ijzersterke finale met een score van 29.040 punten.


03.04 - Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe missen WK in Antwerpen

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) waren ongetwijfeld één van de publieksliefhebbers voor het komende WK Acro in Antwerpen. Omwille van een kwetsuur zullen de meisjes er jammer genoeg niet bij zijn.

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) vormen reeds enkele jaren een vaste waarde binnen de Acrowereld. Zowel in eigen land als op internationaal niveau zijn de meisjes echte publieksliefhebbers. Na de World Games en hun mooie resultaten op het afgelopen Europees kampioenschap (Polen 2017) werd het WK in Antwerpen hun volgende uitdaging. Na de World Cup in Maia liep het echter mis en kwetste Noémie zich aan de voet tijdens de choreografie. Een mogelijke hindernis dus voor hun WK-deelname. Onder leiding van headcoach Sergey Tretjakov bleven de meisjes verder trainen met maar één doel voor ogen, schitteren op het WK in eigen land. Na de medische diagnose werd intussen de beslissing genomen dat onze meisjes er helaas niet zullen bij zijn op dit WK. Deze competitie was eveneens hun laatste wedstrijd op hun programma samen.04.03 - Drie keer goud voor Acrotoppers in Portugal

Van 2 tot 4 maart kwamen de Belgische Acrogymnasten in actie op de tweede World Cup van het seizoen in Maia (POR). Opnieuw vielen onze gymnasten in de prijzen. Na de knappe prestaties op de World Cup in Puurs (BEL) eerder in februari lag de lat hoog voor de Belgische delegatie. Samen met gymnasten uit 11 andere landen troffen ze in Maia de laatste voorbereidingen voor het wereldkampioenschap dat in april op de planning staat in eigen land.

Na het behalen van hun gouden medaille in Puurs waren Kilian Goffaux & Robin Casse de grootste favorieten bij de Heren paren. Na een spannende finale maken ze die favorieten rol waar en behalen ze met 29,420 opnieuw de hoogste score in hun categorie. Ze laten hiermee de Russen en Duitsers achter zich.

Ook Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe hoopten in Maia hun favorietenrol waar te maken. Na het behalen van hun gouden medaille op de World Cup in Puurs waren de meisjes in absolute topvorm! Het werd een mooie finale maar Noémie en Lore staken er met kop en schouder bovenuit. Ze turnde letterlijk hun beste Combined oefening ooit en nemen met 29.510 punten opnieuw plaats op het hoogste schavot! Het meisjes paar uit Rusland nam het zilver in ontvangst en het brons ging naar de meisjes van Isreal.

Gemengd paar Marte Snoeck en Bram Röttger kon in puurs geen beslag leggen op een medaille. In Maia werkten ze goede kwalificaties af en gingen als derde naar de finale. Ook vandaag gaven ze opnieuw 100% en eindigen met een score van 28.450 punten op de 4de plaats. Zowel het goud als het zilver gaat opnieuw naar Rusland, brons is voor Azerbeidzjan.

Het Heren vier Noam Patel, Hannes Garré, Bram Geusens en Jonas Anthoon nam in Puurs beslag op het zilver. Een boost om in Maia hetzelfde of zelfs beter te doen. De concurrentie was sterk maar de jongens hielden het hoofd koel. Ze behalen 28.880 punten en nemen uiteindelijk het goud in ontvangst. Hun eerste World Cup goud! Zilver is voor de jongens uit Duitsland en het brons gaat naar thuisland Portugal.17.02 - GOUD en ZILVER op World Cup in Puurs!

Van 15 tot 17 februari stond in Puurs de 1ste FIG World Cup Acro van het seizoen op het programma. Tijdens deze World Cup zagen we 11 landen in competitie. Voor de gymnasten een ideale voorbereiding voor het WK Acro dat van 13 tot 15 april doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena!

Donderdag 15 en vrijdag 16 februari kwamen de gymnasten in actie met hun tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties. De teams die zich konden selecteren voor de finale kwamen vandaag, zaterdag 17 februari, opnieuw in actie met hun combined oefening. Tijdens de finales starten alle teams opnieuw vanaf nul, alles is dus opnieuw mogelijk. België nam aan deze World Cup deel met 4 formaties, elke formatie wist zich te selecteren voor de finale.

- Finale Heren paar

In de categorie Heren paar waren alle ogen gericht op onze Belgische deelnemers Kilian Goffaux en Robin Casse. In een sterke competitie houden de jongens het hoofd koel en nemen ze na de kwalificaties de eerste plaats in beslag. Ook in de finale weten ze te knallen en halen ze het van de twee Russische teams!

 1. België - 29,470
 2. Rusland - 28,900
 3. Rusland - 28,570

- Finale Meisjes paar

Na het behalen van de zilveren medailles tijdens het afgelopen Europees kampioenschap in Polen waren Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe vastberaden om in Puurs te knallen. En dat doen ze, onze meisjes schitteren in de finale en laten met een mooie voorsprong de andere teams achter zich. In Antwerpen zijn de Russische Daria's echter wel van de partij, benieuwd hoe het dan afloopt!

 1. België - 29,410
 2. Oekraïne - 28,640
 3. Portugal - 26,580


- Finale Gemengd paar

Marte Snoeck en Bram Röttger maakten dit seizoen hun debuut in de senioren competitie. Met twee mooie oefeningen in de kwalificaties gaan Marte en Bram als 3de naar de finale. In een sterke competitie is de spanning te snijden. Marte en Bram turnen een mooie combined oefening maar dienen de teams uit Rusland en Wit-Rusland te laten voorgaan. Een knappe 4de plaats op hun eerste World Cup!

 1. Rusland - 30,030
 2. Wit-Rusland - 29,030
 3. Rusland - 28,860

Finale Heren vier

Aan deze World Cup namen 4 Heren vier formaties deel. De kwalificaties liepen voor onze Belgen iets minder vlot. Focus dus voor die finale! En dat doen ze. Noam, Hannes, Bram en Jonas turnen een fantastische combined oefening en mogen hierbij het zilver in beslag nemen!

 1. Oekraïne - 29,400
 2. België - 28,570
 3. Rusland - 27,950