Nieuws

05.05 - Vierde plaats voor Tachina met het Tumbling Draveil team

Op 4 en 5 mei ging in Frankrijk het Frans kampioenschap voor teams door. Tachina Peeters maakte naar jaarlijkse gewoonte deel uit van het Draveil team. De meisjes deden het goed in de kwalificaties en stootten als 2de door naar de finale. Die ging zaterdagavond door in Vannes. Het team behaalt uiteindelijk een 4de plaats in de finale. Tachina mag zichzelf wel als winnaar van de dag zien want zij sprong de hoogste score (33.500 punten) van de dag!


15.04 - Tachina Peeters 4de op EK in Baku

Van 12-15 april ging in Baku het Europees Kampioenschap TU-TRA-DMT door. Trampoline topper Loïc Lenoir (WIK Oostende) en Tumbling furie Tachina Peeters (Gymplus) trokken met grote ambities naar hun EK.

Loïc Lenoir kwam op 13 april in actie tijdens de kwalificaties. Hij sprong tijdens de kwalificaties Trampoline individueel een goede 1ste reeks. Tijdens de 2e reeks ging het helaas mis. Geen halve finale dus voor Loïc.

Op de laatste finaledag was het moment aangebroken waar we allemaal naar uitkeken: de finale met onze Tumblingfavoriet Tachina Peeters (Gymplus). De eerste knappe reeks van 35.200 en tweede van 33.900 brachten de totaalscore op 69.100! Een sterke prestatie en mooie vooruitgang ten opzichte van het vorig wereldkampioenschap in Sofia (BUL) in 2017 waar ze als 6de eindigde met 66.000 punten. Het jaar daarvoor behaalde ze een score van 66.500 en een mooie 4de plaats op het EK in Valladolid. Ook dit jaar eindigt Tachina 4de, op 0.100 van het brons.


14.03 - EK TRA-TU: Belgische delegatie gekend!

Terwijl in België de Acrotop het beste van zichzelf geeft tijdens het WK, zullen de Europese springers naar Baku (AZE) trekken voor het Europees Kampioenschap Trampoline, DMT en Tumbling. Van 12 tot 15 april springen zij voor de titels, medailles of finaleplaatsen. De selectieprocedure is afgelopen we kunnen jullie het Belgische team voorstellen.

Op de trampoline zal Loïc Lenoir (WIK Oostende) de Belgische eer verdedigen in de senoirescompetitie. Deze wedstrijd is ook selectief voor de European Games, dus voor hem hangt er naast een individuele prestatie ook nog iets extra aan vast. Bij de juniores wordt België vertegenwoordigd door de 2 jongens Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet ( Lenig & Vlug Beveren-Leie), die zowel aan de individuele wedstrijd als samen aan het synchroonspringen zullen deelnemen. En we kunnen voor het eerst ook aantreden met een meisjesteam. Dit team bestaat uit Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Amelie Nuytten (WIK Oostende), Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Deze laatste twee meisjes nemen ook deel aan de synchrooncompetitie.

Op de tumblingbaan is de leading lady Tachina Peeters (Gymplus). Als ervaren senior verwachten we een mooie prestatie van haar en hopen we dat de juniores zich daaraan kunnen optrekken. Het meisjesteam bestaat uit Anna Buyens (Gympuls Essen), Hannelore Tuyteleers (Gymflex), Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) en Jill Stegen (Turnkring Bilzen). De enige mannelijke Belgische tumbler is Noah Houbrechts (Creativa Schelle) die in de juniorescompetitie aan de start komt.

In de discipline DMT hebben we in elke categorie een deelnemer. Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) en Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) verdedigen de eer bij de seniores terwijl Lore Bosmans (Turnkring Altis Hulshout) en Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) het beste van zichzelf geven in de junioreswedstrijd.


We wensen alle gymnasten en hun trainers heel veel succes met de laatste voorbereidingen in rechte lijn naar het EK!19-22.02 - Trainingsstage in Mortsel

In voorbereiding op het EK (waarvoor Tachina reeds eerder de selectienorm sprong), komt haar Franse club op stage naar haar Belgische club - Gymplus - in Mortsel. Deze gymnasten brachten ook hun coach Anthony Vlasic mee. Anthony is tevens assistent-headcoach van de Franse nationale ploeg en werkt met zijn gymnasten dus ook richting dit Europees Kampioenschap dat doorgaat in de paasvakantie in Baku (AZE).

De vriendschap enerzijds en de directe concurrentie anderzijds zijn voor Tachina een extra stimulans om te werken aan (de moeilijkheid van) haar reeksen.