Nieuws

28.11 - Tachina Peeters teleurgesteld na WK

Van 28 november tot 1 december ging in het Japanse Tokyo het 34ste wereldkampioenschap Tumbling en Trampoline door. Vier Belgische gymnasten, waaronder Tachina Peeters (Creative Schelle) kwamen vandaag in actie tijdens de kwalificaties.

336 gymnasten uit 37 verschillende landen zullen op dit WK hun beste beentje voorzetten en een van de 15 medailles proberen binnen halen. De Belgische delegatie trok met veel goede moed en ambities richting Tokyo voor het WK. Het stadium dat special voor de Olympische spelen werd gebouwd was de place to be!

Tachina Peeters bijt de spits af in de categorie Tumbling. Helaas gaat het al bij haar salto reeks mis. Na haar vierde sprong staat ze stil. Haar tweede reeks weet ze wel goed af te werken. Met een totaalscore van 50.100 punten eindigt ze op de laatste plaats. Tachina gaf tijdens een interview ter plaatse aan dat de stress de bovenhand nam. De teleurstelling is groot.


06.10 - GOUD voor Tachina Peeters op World Cup Valladolid

In het Spaanse Valladolid stond op 6 oktober, de finale van de World Cup TU TRA DMT op de planning.

Tachina Peeters wist zich op 5 oktober als eerste te kwalificeren voor deze finale. Ze bewees dat ze klaar was voor haar moment en knalde opnieuw twee reeksen op de baan. Met een totaalscore van maar liefst 70.00 punten zet ze de beste score neer van de wedstrijd en verbetert ze haar persoonlijk record! Een verdiende gouden medaille na de vele vierde plaatsen die ze in het verleden al behaalde! In 2017 behaalde Tachina al zilver op dezelfde World Cup in Valladolid.

Podium vrouwen

  1. Tachina Peeters (BEL) - 70.000 punten
  2. Shanice Davidson (GBR) - 69.100 punten
  3. Meggan Kealy (GBR) - 68.300 punten09.11 - Tachina Peeters wordt 4de op het WERELDKAMPIOENSCHAP

In Sint-Petersburg (RUS) is het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline volop aan de gang. Vandaag, 9 november, staan de eerste finales op de planning.

Tachina Peeters (Gymplus) kwalificeerde zich op woensdag 7 november met 67.600 punten als tweede gymnast voor de finale op het WK. Enkel de Chinese Fangfang deed beter. Vandaag, 9 november, deed Tachina een gooi naar het podium, tijdens de finale.

Omstreeks 14.30 uur startte de competitie in Sint-Petersburg. Tachina kwam als 7de, en dus voorlaatste gymnaste in actie. In de finale turnen de gymnasten twee vrije reeksen. Een goede eerste reeks met twee dubbels leverde Tachina 34.400 punten op. Voor haar 2de reeks krijgt ze 34.200 punten.

Met een totaalscore van 68.600 punten eindigt Tachina op de 4de plaats! De beste prestatie ooit op een WK voor de 21-jarige gymnaste en voor België sinds Tumbling deel uitmaakt van FIG in 1999. Het goud ging net als vorig jaar naar de Chinese Jia Fangfang.

Podium

  1. Jia Fangfang (CHN) - 71.100
  2. Davidson Shanice (GBR) - 69.500
  3. Danilenko Viktoriia (RUS) - 69.500


05.05 - Vierde plaats voor Tachina met het Tumbling Draveil team

Op 4 en 5 mei ging in Frankrijk het Frans kampioenschap voor teams door. Tachina Peeters maakte naar jaarlijkse gewoonte deel uit van het Draveil team. De meisjes deden het goed in de kwalificaties en stootten als 2de door naar de finale. Die ging zaterdagavond door in Vannes. Het team behaalt uiteindelijk een 4de plaats in de finale. Tachina mag zichzelf wel als winnaar van de dag zien want zij sprong de hoogste score (33.500 punten) van de dag!


15.04 - Tachina Peeters 4de op EK in Baku

Van 12-15 april ging in Baku het Europees Kampioenschap TU-TRA-DMT door. Trampoline topper Loïc Lenoir (WIK Oostende) en Tumbling furie Tachina Peeters (Gymplus) trokken met grote ambities naar hun EK.

Loïc Lenoir kwam op 13 april in actie tijdens de kwalificaties. Hij sprong tijdens de kwalificaties Trampoline individueel een goede 1ste reeks. Tijdens de 2e reeks ging het helaas mis. Geen halve finale dus voor Loïc.

Op de laatste finaledag was het moment aangebroken waar we allemaal naar uitkeken: de finale met onze Tumblingfavoriet Tachina Peeters (Gymplus). De eerste knappe reeks van 35.200 en tweede van 33.900 brachten de totaalscore op 69.100! Een sterke prestatie en mooie vooruitgang ten opzichte van het vorig wereldkampioenschap in Sofia (BUL) in 2017 waar ze als 6de eindigde met 66.000 punten. Het jaar daarvoor behaalde ze een score van 66.500 en een mooie 4de plaats op het EK in Valladolid. Ook dit jaar eindigt Tachina 4de, op 0.100 van het brons.


14.03 - EK TRA-TU: Belgische delegatie gekend!

Terwijl in België de Acrotop het beste van zichzelf geeft tijdens het WK, zullen de Europese springers naar Baku (AZE) trekken voor het Europees Kampioenschap Trampoline, DMT en Tumbling. Van 12 tot 15 april springen zij voor de titels, medailles of finaleplaatsen. De selectieprocedure is afgelopen we kunnen jullie het Belgische team voorstellen.

Op de trampoline zal Loïc Lenoir (WIK Oostende) de Belgische eer verdedigen in de senoirescompetitie. Deze wedstrijd is ook selectief voor de European Games, dus voor hem hangt er naast een individuele prestatie ook nog iets extra aan vast. Bij de juniores wordt België vertegenwoordigd door de 2 jongens Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet ( Lenig & Vlug Beveren-Leie), die zowel aan de individuele wedstrijd als samen aan het synchroonspringen zullen deelnemen. En we kunnen voor het eerst ook aantreden met een meisjesteam. Dit team bestaat uit Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Amelie Nuytten (WIK Oostende), Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Deze laatste twee meisjes nemen ook deel aan de synchrooncompetitie.

Op de tumblingbaan is de leading lady Tachina Peeters (Gymplus). Als ervaren senior verwachten we een mooie prestatie van haar en hopen we dat de juniores zich daaraan kunnen optrekken. Het meisjesteam bestaat uit Anna Buyens (Gympuls Essen), Hannelore Tuyteleers (Gymflex), Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) en Jill Stegen (Turnkring Bilzen). De enige mannelijke Belgische tumbler is Noah Houbrechts (Creativa Schelle) die in de juniorescompetitie aan de start komt.

In de discipline DMT hebben we in elke categorie een deelnemer. Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) en Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) verdedigen de eer bij de seniores terwijl Lore Bosmans (Turnkring Altis Hulshout) en Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) het beste van zichzelf geven in de junioreswedstrijd.


We wensen alle gymnasten en hun trainers heel veel succes met de laatste voorbereidingen in rechte lijn naar het EK!19-22.02 - Trainingsstage in Mortsel

In voorbereiding op het EK (waarvoor Tachina reeds eerder de selectienorm sprong), komt haar Franse club op stage naar haar Belgische club - Gymplus - in Mortsel. Deze gymnasten brachten ook hun coach Anthony Vlasic mee. Anthony is tevens assistent-headcoach van de Franse nationale ploeg en werkt met zijn gymnasten dus ook richting dit Europees Kampioenschap dat doorgaat in de paasvakantie in Baku (AZE).

De vriendschap enerzijds en de directe concurrentie anderzijds zijn voor Tachina een extra stimulans om te werken aan (de moeilijkheid van) haar reeksen.