Nieuws

26.05 - Noah Kuavita is Belgisch kampioen

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei stond in Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes op de planning. De allerbeste seniores gymnasten verzamelden in de namiddag en streden om de titel.

Bij de jongens zagen we regerend Belgisch kampioen Daan kenis (Gym Mol) in actie vandaag. #BGT finalisten Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Noah Kuavita (Silok Deurne) nog maar goed en wel bekomen van de finale gisterenavond waren even enthousiast over deze dag!

Het was uitkijken naar de routine aan de ringen van Olympiër Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster). De moeilijkheid omhoog getrokken voor deze routine levert hem een totaalscore van 14.950 op! Ook voor Dennis een verbetering van zijn persoonlijk record.

Op de andere toestellen zagen we ook vandaag enkele zeer sterke oefeningen. Vooral aan Rek en Sprong toonden de jongens enkele knappe elementen! Het bleef tot het einde spannend bij de jongens! Met een zeer sterke oefening aan Rek om de dag af te sluiten mag Noah Kuavita zichzelf de nieuwe Belgische kampioen noemen!

Het podium zag er uiteindelijk als volgt uit:

  1. Noah Kuavita (Silok Deurne) - 82.650
  2. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) - 81.150
  3. Maxime Gentges (FfG) - 80.800


23.03 - 7de en 8ste plek voor Dennis Goossens en Noah Kuavita in Doha

Van 21 tot 24 maart stond in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Deelnemende gymnasten aan deze World Cup waren: Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), en Axelle Klinckaert (GymMax) bij de meisjes en Dennis Goossens (TK kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne) en de Waalse Takumi Onoshima bij de jongens.

Onze ringenspecialist Dennis Goossens is duidelijk terug van weggeweest. Hij wist zijn mannetje te staan tijdens de finale vandaag en behaalt 14.133 punten. Goed voor een 7de plaats.

Als laatste zagen we Noah nog aan het werk aan het rek. Op zijn World Cup debuut mogen deelnemen in de toestelfinale was al een zeer knappe prestatie. Vandaag gaat het echter minder goed en verliest hij de controle bij een vluchtelement. Met een totaalscore van 12.533 eindigt hij uiteindelijk op de 8ste plaats.