Nieuws

28.01 - Ward, Liam, Justin & Mattis vervoegen het Delhaize TOP-team

Het senioren team Toestelturnen jongens is sinds 2019 vier seniores rijker. Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe), Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe) & Liam De Smet (Lenig & Vlug Nijlen) & Justin Pesesse (FfG) vervoegen Team BELGYM.

De jongens kwamen tijdens de zomer van 2018 in actie op het Europees kampioenschap voor junioren en eindigden op de 8ste plaats met het team. Een mooie prestatie waar ze terecht fier op konden zijn. Vanaf nu zullen de jongens dus deelnemen in de senioren competitie.

VEEL SUCCES BOYS!


25.10 - Verslag Kwalificaties Team BELGYM WK

48ste wereldkampioenschap Doha 2018

In Doha (QAT) gaat vandaag, donderdag 25 oktober, het wereldkampioenschap Toestelturnen officieel van start. De jongens van het Delhaize TOP-team komen in actie op deze eerste kwalificatiedag en starten hun competitie in de Aspire Dome aan sprong.

De kwalificatiedagen van dit WK worden telkens verdeeld over twee dagen. De jongens van het Delhaize TOP-team starten hun wedstrijd in subdivisie 2 (van de 10). Ook Nederland, Finland, Kroatië, Wit-Rusland en Oostenrijk komen in deze subdivisie in actie.

Na 2 subdivisies eindigt het Delhaize TOP-team met een totaalscore van 236,644 punten op een voorlopige 4de plaats. Later vandaag zien we de landen uit subdivisie 3 tot 5 nog aan het werk. Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunter) maakte een sterke indruk met zijn ringenoefening, goed voor een totaalscore van 14,533 en voorlopige 2de plaats. Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) turnt voor het Belgische team allround de sterkste wedstrijd en eindigt voorlopig op plaats 6 in de allroundranking. Morgen, vrijdag 26 oktober, is het de beurt aan de gymnasten uit subdivisie 6 tot 10 en weten we in welke finale(s) we onze gymnasten mogelijks terug zien.

Delhaize TOP-team jongens

Sprong

We starten de wedstrijd aan sprong. Aan elk toestel komen 4 gymnasten in actie waarbij de 3 hoogste scores in rekening gebracht worden. Maxime Gentges bijt de spits af en haalt 13,400 punten. Luka Van den Keybus komt als tweede gymnast in actie, 13,600 punten. Jonathan Vrolix en Noah Kuavita halen respectievelijk 13,866 punten en 13,800 punten aan dit toestel. Totaalscore van 41.266 punten voor team Belgym na de eerste rotatie.

Herenbrug

Als tweede toestel zien we het Delhaize TOP-team in actie aan de herenbrug. Hier is het Jonathan Vrolix die als eerste gymnast in actie komt. Met een nette uitvoering van 8,3 haalt hij een mooie score van 13,333 punten. Noah Kuavita turnt voor de Belgische ploeg de hoogste moeilijkheid en totaalscore aan dit toestel, 13,700 punten. Maxime Gentges turnt een knappe oefening, goed voor 13,525 punten. Luka Van den Keybus komt als laatste gymnast in actie, 13,133 punten. Een totaalscore van 40,558 aan dit toestel.

Rek

Op naar het derde toestel, rek. Aan rek zijn alle ogen gericht op Noah Kuavita die op het afgelopen EK in Glasgow zich nog in de toestelfinale wist te turnen. Jammer genoeg verloopt zijn oefening niet zoals gepland, 12,600 punten is duidelijk niet het gewenste resultaat. Ook voor de andere jongens van het Delhaize TOP-team verloopt dit toestel moeizamer, een totaalscore van 37,499 punten aan rek. Na 3 toestellen een totaalscore van 119,323 punten.

Grond

Als 4de toestel zien we onze gymnasten in actie aan grond. Maxime Gentges turnt enkele mooie reeksen goed voor een score van 13,733 punten. Aan dit toestel zijn het de scores van Noah Kuavita (13,966 punten) en Jonathan Vrolix (14,066 punten) die bij deze van Maxime Gentges worden opgeteld voor het teamresultaat. Totaalscore van 41.765 punten.

Paard met bogen

Aan het paard met bogen verloopt het minder vlot. Zowel voor Luka Van den Keybus (9,266 punten) als Noah Kuavita (10,000 punten) gaat het mis op dit toestel. Jonathan Vrolix (12,066 punten) en Maxime Gentges (12,658 punten) proberen het hoofd koel te houden. Na 5 toestellen een teamscore van 195,812 punten.

Ringen

Op naar het laatste toestel, de ringen. Onze ogen zijn gericht op ringenspecialist Dennis Goossens. Dennis turnt een prima oefening met moeilijkheid van 6,2 en uitvoering van 8,333, goed voor een totaalscore van 14,533 punten en voorlopige tweede plaats. Jonathan Vrolix turnt 13,433 punten aan dit toestel en Maxime Gentges turnt de 3de hoogste score, 12,866 punten. Na 2 subdivisies eindigt het Delhaize TOP-team met een totaalscore van 236,644 op een voorlopige 4de plaats.


9.10 - WK-selectie gekend

Na de interland die afgelopen weekend, zaterdag 6 oktober op de planning stond, werd de Belgische ploeg die ons land zal vertegenwoordigen op het komende wereldkampioenschap Toestelturnen bekend gemaakt.

Het WK, dat van 25 oktober tot 3 november op de planning staat, is de eerste stap in het selectietraject richting de Olympische Spelen 2020. Tijdens het WK wordt volgens de formule 5-4-3 geturnd: 5 gymnasten in het team, 4 gymnasten komen per toestel in actie en de 3 beste scores worden in rekening gebracht voor het teamresultaat. Op het WK staan volgende competities op het programma:

 • Kwalificaties
 • Teamfinale
 • Allroundfinale
 • Toestelfinales

Delhaize TOP-team jongens

Kwalificatie BEL: 28.10: 08.00 - 09.45 uur (Belgische tijd)


6.10 - Brons voor TEAM BELGYM op Interland in Gent

In het functie van het wereldkampioenschap dat van 25 oktober tot 3 november doorgaat in Doha (QAT) kwamen onze gymnasten voor afreis nog in actie in eigen land. Deze interland vormde tevens de laatste selectieve wedstrijd voor Team BELGYM in functie van de WK-ploeg.

Voor de jongens stond de interland tussen België, Nederland en Frankrijk in Gent op het programma. De Belgische jongens van Team BELGYM starten aan sprong terwijl de Nederlandse jongens aan de ringen starten. De Fransen starten hun competitie met 1 gymnast minder. Zachari Hrimeche gaf verstek vandaag.

Er werden heel wat mooie oefeningen geturnd door de jongens. Voornamelijk de sprong van Noah Kuavita (14.250), de ringoefening van Dennis Goossens (14.950) en de brugoefening van Luka Van den Keybus (14.550) scoren hoog vandaag. Frankrijk won uiteindelijk zowel de team- als de allround competitie.

Teamranking

 1. Frankrijk - 251.150 punten
 2. Nederland - 248.650 punten
 3. België - 248.150 punten

Allroundranking

 1. Julien Gobaux (FRA) - 84.000 punten
 2. Maxime Gentges (BEL) - 81.650 punten
 3. Noah Kuavita (BEL) - 81.550 punten


30.09 - World Cup Parijs

Naar aanleiding van het WK eind oktober nam Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) deel aan de World Cup in Parijs (FRA).

Dennis kwam op zaterdag 29/9 in actie aan de ringen en nam het op tegen 31 andere gymnasten aan dit toestel. Onder hen ook Yuri Van Gelder (NED). Dennis turnde niet zijn beste oefening en zette 2 grote passen bij de landing. Een score van 14.050 punten kreeg hij van de jury. Hiermee eindigde hij op de 11de plaats en viel hij dus net buiten de toestelfinales.

De Japanse NONOMURA Shogo ging uiteindelijk met de gouden medaille naar huis.

In minder dan een maand staat het wereldkampioenschap in Doha (QAT) op de planning voor onze gymnasten. Dennis is alvast fit en kijkt reikhalzend uit naar deze belangrijke wedstrijd!12.08 - Dennis Goossens en Noah Kuavita turnen toestelfinales in Glasogw

Zondag 12 augustus, hét moment van de waarheid voor onze seniores van het Delhaize TOP-Team op het Europees kampioenschap te Glasgow (GBR). Vandaag staan de toestelfinales op de planning!

Onze Belgische seniores jongens lieten zich duidelijk inspireren door de Belgische meisjesploeg vorige week. Ze weten namelijk 2 toestelfinales in de wacht te slepen op dit EK in Glasgow. We mogen alvast trots zijn op deze historische resultaten!

Finale Ringen

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) kwalificeerde zich als 5de met 14.766 punten voor de toestelfinale. Hij turnt een oefening met een E-score van 6.2. Vandaag komt de ringenspecialist als 3de gymnast in actie, na de grote favoriet en Olympisch kampioen aan de ringen Eleftherios Petrounias. Dennis brengt een zeer stabiele oefening maar bij de landing gaat het helaas volledig mis. Hij krijgt 7.5 voor zijn uitvoering en verzamelt hiermee 13.700 punten. Dennis eindigt op de 7de plaats vandaag. Petrounias wordt voor de 4de keer Europees kampioen!

Finale Rek

Noah Kuavita (Silok Deurne) komt vandaag in actie aan het rek. Hij kwalificeerde zich op donderdag 9 augustus met 14.033 punten als 4de voor deze finale. Noah treedt als 4de gymnast aan. Tijdens zijn 1ste finale op een EK als senior ooit geniet Noah overduidelijk tussen de grote wereldsterren! Noah begint goed maar tijdens een vluchtelement gaat het ook voor hem mis. Met een puntenscore van 12.266 eindigt hij uiteindelijk op de 8ste plaats. De Zwitser Oliver Hegi pakt de Europese titel.


09.08 2 Toestelfinales voor Delhaize TOP-Team op EK

9 Augustus, hét moment voor de seniores jongens om te tonen wat ze in hun mars hebben tijdens de kwalificaties van het Europees kampioenschap in Glasgow (GBR). Hier werkte de ploeg maandenlang naartoe.

Net zoals bij het Belgische meisjes team strijden de jongens tijdens dit EK voor een plek in de teamfinale en in de toestelfinales. Het Delhaize TOP-team start hun wedstrijd in subdivisie 3 aan sprong, samen met de gymnasten uit GBR, ITA, ROU, SUI, ESP, GER, ARM, UKR, FRA, TUR & RUS. De Belgische ploeg turnt een goede wedstrijd tussen grote concurrenten. Met een totaalscore van 238.528 punten eindigen ze op een verdiende 12de plaats. Helaas geen teamfinale dus voor onze jongens.

Individueel weten enkele zich wél in de top 8 te turnen. Onze ringenspecialist Dennis Goossens haalt een finaleplaats aan de ringen en ook Noah Kuavita weet een finaleplaats af te dwingen. Hij plaatst zich als 4de voor de toestelfinale aan het rek. Dikke proficiat jongens!

Delhaize TOP-Team jongens:

 • Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster)
 • Noah Kuavita (Silok Deurne)
 • Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen)
 • Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas)
 • Maxime Gentges (FfG).

Wedstrijdverslag


Sprong

Aan sprong zien we Luka Van den Keybus als eerste gymnast in actie. Een mooie sprong bezorgt hem 13.566 punten. Jonathan Vrolix is als volgende aan zet. Ook hij werkt zijn sprong netjes af. Goed voor 13.766 punten. Belgisch kampioen Noah Kuavita komt als laatste aan de beurt en doet nog beter dan de vorige twee. Een MEGA SPRONG en 14.400 punten voor het teamtotaal.

Herenbrug

Over naar de herenbrug. Het is opnieuw Luka Van den Keybus die als eerste gymnast in actie komt. Een oefening met niet al teveel fouten levert hem 13.333 punten op. Noah Kuavita is als 2de gymnast aan de beurt. Hij krijgt 13.533 van de jury voor zijn routine. De Waalse Maxime Gentges rond het toestel af met zijn oefening. Die levert hem 13.333 punten op. Na 2 toestellen verzamelen onze jongens 81.931 punten in het teamklassement.

Rek

We zijn halfweg de competitie met het toestel Rek! Opnieuw Luka Van den Keybus die de spits afbijt. Hij verzamelt 12.900 punten. Gevolgd door Maxime Gentges die een oefening met enkele foutjes brengt en hiervoor 12.033 punten krijgt. Daarna zijn alle ogen gericht op Noah Kuavita. Hij turnt een fantastische oefening met een E-score van 6.1 en krijgt 14.033 punten aan zijn lievelingstoestel. De eerste toestelfinale is binnen!

Grond

Over naar grond! Onze jongens springen de pannen van het dak tijdens hun gymnastische series. Maxime Gentges verzamelt 13.333 punten. Luka Van den Keybus krijgt 11.866 punten van de jury toegekend en Jonathan Vrolix sluit het toestel af met spectaculaire oefening en krijgt 14.100 punten. De jongens verzamelen voorlopig 160.196 punten.

Paard

Het voorlaatste toestel voor onze jongens is paard. Jonathan Vrolix turnt een goede oefening en krijgt 12.800 punten. Noah Kuavita maakt enkele schoonheidsfoutjes en sluit aan het paard met 12.600 punten zijn kwalificaties af. Ook voor Maxime Gentges is dit het laatste toestel van de dag. In het begin gaat het helaas mis voor hem. Hij krijgt uiteindelijk 12.200 punten van de jury.

Ringen

We sluiten de competitie vandaag af aan de ringen. Een laatste keer alles geven voor onze jongens. Jonathan Vrolix turnt als 1ste zijn oefening en haalt 12.633 punten. Maxime Gentges volgt Jonathan en verzamelt met een mooie oefening 13.333 punten. Ringenspecialist Dennis Goossens turnt een oefening met een E-score van maar liefst 6.2! Hij voert ze netjes uit en verzamelt 14.766 punten! De toestelfinale is binnen!


07.08 - Podiumtraining in Glasgow

Van 9-12 augustus komen onze jongens in actie in Glasgow (GBR) op het Europees kampioenschap Toestelturnen. Vandaag en gisteren werkten ze alvast hun podiumtraining af.

6 Augustus arriveerde de voltallige jongensdelegatie in Glasgow (GBR). Na de mooie wedstrijd van de meisjes met als hoogtepunt de medailles van Nina Derwael en Axelle Klinckaert afgelopen dagen, is het nu de beurt aan onze jongensploeg om te tonen wat ze waard zijn!

Geen tijd om te rusten want de SS Hydro Arena wacht op hen. De seniores kwamen op 7 augustus voor het eerst in actie om hun podiumtraining af te werken.

Het Delhaize-TOP team, dat onze Belgische driekleur zal verdedigen in Glasgow, bestaat uit Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Maxime Gentges (FfG). De jongens moesten even wennen aan de arena maar konden hun routines goed afwerken. Enkele internationale topgymnasten sprongen alvast in het oog!


26.05 - Noah Kuavita is Belgisch kampioen

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei stond in Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes op de planning. De allerbeste seniores gymnasten verzamelden in de namiddag en streden om de titel.

Bij de jongens zagen we regerend Belgisch kampioen Daan kenis (Gym Mol) in actie vandaag. #BGT finalisten Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Noah Kuavita (Silok Deurne) nog maar goed en wel bekomen van de finale gisterenavond waren even enthousiast over deze dag!

Het was uitkijken naar de routine aan de ringen van Olympiër Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster). De moeilijkheid omhoog getrokken voor deze routine levert hem een totaalscore van 14.950 op! Ook voor Dennis een verbetering van zijn persoonlijk record.

Op de andere toestellen zagen we ook vandaag enkele zeer sterke oefeningen. Vooral aan Rek en Sprong toonden de jongens enkele knappe elementen! Het bleef tot het einde spannend bij de jongens! Met een zeer sterke oefening aan Rek om de dag af te sluiten mag Noah Kuavita zichzelf de nieuwe Belgische kampioen noemen!

Het podium zag er uiteindelijk als volgt uit:

 1. Noah Kuavita (Silok Deurne) - 82.650
 2. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) - 81.150
 3. Maxime Gentges (FfG) - 80.800


23.03 - 7de en 8ste plek voor Dennis Goossens en Noah Kuavita in Doha

Van 21 tot 24 maart stond in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Deelnemende gymnasten aan deze World Cup waren: Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), en Axelle Klinckaert (GymMax) bij de meisjes en Dennis Goossens (TK kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne) en de Waalse Takumi Onoshima bij de jongens.

Onze ringenspecialist Dennis Goossens is duidelijk terug van weggeweest. Hij wist zijn mannetje te staan tijdens de finale vandaag en behaalt 14.133 punten. Goed voor een 7de plaats.

Als laatste zagen we Noah nog aan het werk aan het rek. Op zijn World Cup debuut mogen deelnemen in de toestelfinale was al een zeer knappe prestatie. Vandaag gaat het echter minder goed en verliest hij de controle bij een vluchtelement. Met een totaalscore van 12.533 eindigt hij uiteindelijk op de 8ste plaats.