GOBELGYM, TOKYO 2021

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. Gezien de huidige situatie inzake het Coronavirus Covid-19 werden de Olympische spelen verplaatst naar 2021, de Spelen gaan door van 23 juli tot 8 augustus 2021.

Vrijdag 7 november werd de Road to Tokyo van Team BELGYM opnieuw herstart in de Gentse topsporthal. Onze meisjes bereiden zich intussen verder voor op hun avontuur richting Tokyo 2021. Ontdek wie ze zijn én wat ze allemaal al presteerden. Mis niets van hun Road to Tokyo en leer hen beter kennen op tokyo2021.gobelgym.be


Nieuws

Topsporters Acro zetten punt achter topsportcarrière

Maandag 8 juni 2020

De topsportschool in Gent staat reeds jaren garant voor gymnastiek op hoog niveau, zo ook in de discipline Acro. Binnen deze discipline besloten 5 gymnasten hun topsportcarrière te beëindigen.

Acrogymnast Yana Vastavel zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 5 maart 2020

Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) zet een punt achter haar fantastische en zeer lange topsportcarrière. Yana was jarenlang een vaste waarde binnen het topsportteam Acro.

WK Stuttgart - Nina Derwael WERELDKAMPIOEN Damesbrug

Zaterdag 12 oktober 2019

Na haar sterke wedstrijd in de allroundfinale, waar ze knap 5de werd, zet Nina Derwael (TK Sta Paraat-PHH Hasselt) alles op alles in de brugfinale. Aan haar favoriete toestel heeft ze maar één doel, haar wereldtitel verlengen.

WK Stuttgart - Nina Derwael wordt 5de in allroundfinale

Donderdag 10 oktober 2019

Na de teamfinales staan vanaf vandaag, 10 oktober, de allroundfinales op het programma op het WK Turnen. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) verdedigt de Belgische driekleur.

WK Stuttgart - 18de plaats voor Team BELGYM jongens

Maandag 7 oktober 2019

Na de meisjes is het vandaag, maandag 7 oktober, de beurt aan de jongens van Team BELGYM voor hun kwalificaties op het wereldkampioenschap te Stuttgart (GER).

3 finales voor Nina Derwael op WK

Zaterdag 5 oktober 2019

Het hoofddoel voor onze Belgische meisjes op het WK in Stuttgart was de Olympische teamselectie. Hiernaast turnt Nina Derwael ook een sterke individuele competitie en plaatst ze zich voor 3 finales.

Team BELGYM naar WK Toestelturnen

Dinsdag 24 september 2019

Een record van 93 landen voor het komende wereldkampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes. Van 4 tot 13 oktober is Stuttgart de gaststad voor de 49ste editie van het WK Toestelturnen. Na 1989 en 2007 is Stuttgart inmiddels toe aan zijn derde editie, Set New Signs!

Nina Derwael pakt GOUD in Minsk

Zondag 30 juni 2019

Zondag 30 juni, de laatste dag op de European Games. Op het programma staan de toestelfinales. Hier zien we de 6 beste gymnasten per toestel opnieuw in actie in de strijd om de medailles.

6de plaats voor Senna Deriks in allroundfinale European Games

Zaterdag 29 juni 2019

Na de kwalificaties is het vandaag, zaterdag 29 juni, tijd voor de finales op de European Games. We starten met de allroundfinale waar de 18 beste gymnasten uit de kwalificaties opnieuw in actie komen.

4 finales op European Games

Donderdag 27 juni 2019

Donderdag 27 juni, het startschot op de European Games voor de gymnasten in de discipline Toestelturnen, onder hen 3 Belgische gymnasten.