6de plaats voor Senna Deriks in allroundfinale European Games

  ‐  Zaterdag 29 juni 2019

Na de kwalificaties is het vandaag, zaterdag 29 juni, tijd voor de finales op de European Games. We starten met de allroundfinale waar de 18 beste gymnasten uit de kwalificaties opnieuw in actie komen.

Voor België wisten Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) een plaats in de finale te bemachtigen. In de finale starten de resultaten opnieuw vanaf nul.

Allroundfinale Senna Deriks

De 18-jarige Senna Deriks (Gymgroep A.S.), die zich als 16de plaatste tijdens de kwalificaties voor deze finale, had maar één doel voor ogen, de foutjes van de kwalificaties wegwerken. Senna start haar wedstrijd aan grond. Tijdens de kwalificaties was dit niet haar beste toestel, een stap buiten en enkele mindere landingen kosten haar hier enkele tienden. Tijdens de finale toont ze wat ze in haar mars heeft en brengt ze een knappe oefening, ze turnt iets minder moeilijkheid goed voor een score van 12,333 punten. Op naar het volgende toestel, sprong. Ook hier gaat het goed, met een mooie yurchenko schroef turnt ze 13,400 punten bijeen. Halfweg de wedstrijd zien we Senna op een 6de plaats in het allroundklassement.

Foto: Thomas Schreyer

Het 3de toestel, de damesbrug verliep vlekkeloos tijdens de kwalificaties. Ook in de finale gaat het goed, met een score van 13,466 punten kan ze haar score uit de kwalificaties net niet overtreffen. Het laatste toestel voor Senna is de balk, ze houdt het hoofd koel en eindigt haar allroundfinale met een totaalscore van 51,932 punten en een knappe 6de plaats in het allroundklassement. In 2015 was het Gaelle Mys die ons land vertegenwoordige in de allroundfinale, zij eindigde eveneens 6de.


Allroundfinale Jimmy Verbaeys

Ook Jimmy Verbaeys plaatste zich voor deze allroundfinale. In 2015 kwam hij eveneens in actie tijdens de eerste European Games in Baku. Jimmy start zijn oefening aan ringen, hij turnt technisch een betere oefening dan tijdens de kwalificaties maar verliest enkele tienden in moeilijkheid 11,966 punten. Aan sprong gaat het goed, 13,766. Als derde toestel gaan we naar de herenbrug, hier kan hij zijn score uit de kwalificaties niet verbeteren, 13,466 punten. Na 3 rotaties zien we Jimmy Verbaeys terug op een 16de plaats. Aan rek verloopt het minder vlot voor Jimmy, hij verliest enkel punten op uitvoering, 12,400 punten. Aan grond (13,733 punten) en paard met bogen (13,100 punten) turnt Jimmy nog twee mooie oefeningen, hiermee eindigt hij met een score van 78,431 punten op een 16de plaats.

Mis niets van Team BELGYM