WK Stuttgart - 18de plaats voor Team BELGYM jongens

  ‐  Maandag 7 oktober 2019

Na de meisjes is het vandaag, maandag 7 oktober, de beurt aan de jongens van Team BELGYM voor hun kwalificaties op het wereldkampioenschap te Stuttgart (GER).

Het WK nam een vlammende start voor het Belgische kamp. De meisjes van Team BELGYM eindigden op een 10de plaats in het teamklassement en verzekerden België hiermee van een plaats in de teamcompetitie op de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

Tijdens dit WK staan zowel bij de heren als bij de dames naast de te verdelen OS-tickets ook de teamfinales (top 8), allroundfinales (top 24) en toestelfinales (top 8 per toestel) op het programma. Zondag 6 oktober en maandag 7 oktober kwamen de jongens in actie tijdens de kwalificaties. Onze jongens van Team BELGYM eindige met een totaalscore van 240,360 punten op een 18de plaats. Hiermee wisten ze zich niet te selecteren voor de Olympische Spelen 2020.

Verslag wedstrijd Team BELGYM jongens (na 6 sub - 07/10)

Team BELGYM jongens

Jimmy Verbaeys, Luka Van den Keybus en Noah Kuavita turnen allround in deze wedstrijd. Onze jongens starten hun wedstrijd aan paard met bogen. Jimmy Verbaeys brengt een sterke oefening goed voor 13,200 punten. De andere jongens komen ten val aan dit toestel, een totaalscore van 36,699 punten na één toestel. Een mindere start voor onze jongens. Op naar ringen, hier komen dezelfde 4 gymnasten als aan paard met bogen in actie. Maxime Gentges zet de beste prestatie neer (13,200 punten) gevolgd door Noah Kuavita. Na 2 rotaties een teamscore van 75,198 punten voor Team BELGYM. Aan sprong is het Daan Kenis die het team vervoegt. Hij brengt een yurchenko met 5/2 schroef en een mooie uitvoeringsscore. Noah Kuavita doet nog beter en turnt de hoogste score voor de ploeg aan dit toestel, 14,400 punten. Luka Van den Keybus voegt nog een 13,900 punten toe aan de teamscore. Halfweg de competitie een teamtotaal van 117,664 punten.

Op naar de herenbrug. Onze gymnasten brengen 4 goede oefeningen en zitten terug in de wedstrijd. Net zoals aan sprong is het Noah Kuavita die de hoogste score (13,866 punten) weet binnen te halen, 158,629 punten na 4 toestellen. Aan het rek is het opnieuw Daan Kenis die naast onze allrounders in actie komt. Aan dit toestel is het vooral uitkijken naar de oefening van Noah Kuavita. Met een startwaarde van 6,3 punten turnt hij de moeilijkste oefening aan dit toestel. Met een triple gehoekte salto als afsprong brengt hij samen met Jimmy Verbaeys en Luka Van den Keybus het team op 199,228 punten. Als laatste toestel komen onze jongens in actie aan de grond. Luka Van den Keybus turnt een knappe grondoefening goed voor 14,133 punten. Onze jongens van Team BELGYM halen een totaalscore van 240,360 punten. Hiermee kunnen zij zich niet in de top 12 plaatsen voor een Olympische teamselectie.

Individueel is het Luka Van den Keybus die de sterkste prestatie neerzet. Er zijn nog 12 Olympische tickets voor individuen die niet met het team naar Tokio kunnen. Daarvoor komt Luka in aanmerking, al wordt dit erg nipt. Resultaat bekend deze avond rond 22.30 uur.

Onze gymnasten en omkadering hebben alles op alles gezet en het best van zichzelf gegeven voor dit WK.

Mis niets van Team BELGYM