4 finales op European Games

  ‐  Donderdag 27 juni 2019

Donderdag 27 juni, het startschot op de European Games voor de gymnasten in de discipline Toestelturnen, onder hen 3 Belgische gymnasten.

In de tweede subdivisie van de dag komen de Belgische gymnasten in actie. Europees- en wereldkampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), teamgenote Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) trokken richting Minsk (BLR) voor deze tweede editie van de European Games.

Tijdens dit event krijgen we zowel de jongens als meisjes op hetzelfde moment aan het werk te zien in de imposante Minsk Arena. Jimmy Verbaeys en Senna Deriks komen in actie in de allroundcompetitie, Jimmy aan de 6 toestellen en Senna aan de 4 toestellen. Nina Derwael koos ervoor om zich enkel te focussen op balk en brug.

Nina Derwael start aan balk en met een score van 13,600 punten staat ze aan de leiding van het klassement. Ook aan de Damesbrug zijn alle ogen op haar gericht, ze turnt tijdens deze wedstrijd namelijk voor de tweede maal haar nieuwe oefening aan dit toestel. Alles verloop goed tot bij haar laatste element net voor de afsprong. Hier dient ze een tussenzwaai te maken waardoor haar moeilijkheid met 0,1 punten zakt en ze ook in uitvoering enkele tienden verliest. Met een score van 14,433 zien we haar op een voorlopige tweede plaats en kwalificeert ze zich voor deze twee toestelfinales op zondag.

"Ik weet dat ik deze oefening perfect kan en probeer dus ook niet teveel te focussen op het foutje dat er op het einde insloop. De kwalificaties doorkomen vind ik altijd heel stresserend, nu focus op de finales" - Nina Derwael


Senna Deriks maakt een moeilijke start aan balk en enkele foutjes aan de grond. Ze herpakt zich aan sprong en ook aan de damesbrug laat ze een knappe oefening zien. Ze turnt een totaalscore van 50,132 punten en plaatst zich hiermee als 16de voor de allroundfinale.

"Ik heb wel wat een dubbel gevoel bij de wedstrijd omdat de eerste twee toestellen iets minder waren maar ben blij dat mijn brugoefening goed verlopen is en ik me toch kon plaatsen voor de allroundfinale. Nu ga ik hard werken om de foutjes aan balk en grond eruit te krijgen" - Senna Deriks

Ook Jimmy Verbaeys zien we terug in de allroundfinale. Aan ringen en paard met bogen ging het iets minder maar met 3 knappe oefeningen aan grond, brug en rek plaatst hij zich met een score van 78,832 punten als 17de voor de allroundfinale.

"Na ringen had ik het mentaal iets moeilijker omdat het daar mis liep en ik nog 3 toestellen diende af te werken. Ik had ook wel stress omdat ik me natuurlijk wou plaatsen voor de finale, nu dat gelukt is ga ik alles op alles zetten om mijn resultaat te verbeteren" - Jimmy Verbaeys


Programma:

    • 29/06 - Allroundfinale: 13.00 - 15.45 uur
    • 30/06 - Toestelfinale damesbrug: 13.15 - 13.40 uur
    • 30/06 - Toestelfinale balk: 13.40 - 14.05 uur

    * Uren Belgische tijd

Mis niets van Team BELGYM