w

Nieuws

23.04 - Tachina springt WK-norm

Op het Vlaams Kampioenschap in Deinze startte de selectieprocedure voor het Wereldkampioenschap Tumbling. En Tachina greep meteen de spreekwoordelijke koe bij de horens. In de voorrondes sprongen ze met 2 knappe reeksen de gevraagde norm:

 • Saltoreeks: rondat - temp - dubbel gestrekte salto - temp - temp - temp - flik - dubbel gestrekte salto
 • Schroefreeks: rondat - temp - schroef - temp - temp - temp - flik - full in full out gehurkt

Het wereldkampioenschap gaat in november door in Sofia (BUL).

In de finales ging het jammer genoeg minder goed, waardoor ze de Vlaamse titel niet in de wacht sleepte. Op naar de volgende wedstrijd!


18.04 - Team BELGYM naar de World Games, supporter mee!

Deze zomer trekken tumbling gymnast Tachina Peeters (Gymplus) en acroteams Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) richting Polen. Daar staan namelijk de World Games op het programma!

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. Op 24 en 25 juli komen onze toppers van Team BELGYM in actie, en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan!

Onze gymnasten hebben jullie hulp en steun nodig, supporter mee en steun onze gymnasten naar een topprestatie! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Kom naar het Vlaams kampioenschap en zie onze toppers aan het werk
  1. Tumbling
  2. Acro
 2. Vraag bij de organiserende club naar de Team BELGYM-supporterskaart
 3. Laat weten voor wie je supportert en stuur hem/haar een persoonlijke boodschap
 4. Drop je supporterskaart in de Gymfed-postbus op de wedstrijd
 5. Tijdens het Belgisch kampioenschap bezorgen we alle supporterskaarten aan onze gymnasten


14.04 - Stage Griekenland & Rusland

De World Games komen razendsnel dichterbij. Er staan nog twee nationale wedstrijden gepland voor Tachina alvorens ze naar Wroclaw (Polen) vertrekt: Het Vlaams- en Belgisch kampioenschap. In mei zal ze ook aantreden op het Frans Kampioenschap.

Daarnaast heeft Tachina nog 2 stages gepland. Eentje in Griekenland en eentje in Rusland (21 mei tot 5 juni). Die laatste stage zal ze afwerken in Stavropol (RUS) bij topcoach Skakoun.

Rusland behoort echt tot de wereldtop Tumbling. Op 19 februari won de Russische gymnaste Anna Korobeinikova nog goud op de World Cup Tumbling & Trampoline In Baku! Het belooft dus een stage van hoog niveau bij een uitmuntende trainer te worden.30.03 - FOTOSHOOT World Games

Op Woensdag 29 maart trok Tachina samen met acrotoppers Noémie, Lore, Kilian & Robin naar het gloednieuwe Sportcomplex in Aalst voor een speciale dag. Ze mocht namelijk enkele uren voor de lens van onze fotograaf Griet vertoeven.

Terwijl Robin en Kilian voor de lens hun eerste shots namen mocht Tachina in hair & make-up plaatsnemen. Daarna was het haar beurt om te schitteren voor de camera. Met enkele outfits van Agiva en haar wedstrijdturnpak werden er honderden foto's genomen. Na de shots voor het doek nam onze fotograaf ook nog enkele actiefoto's. Geen gemakkelijke opdracht!

Het werd een toffe dag met een prachtig resultaat.

Dat Tachina een echte topper is op de baan bewees ze al meerdere malen. Wij duimen alvast voor de World Games in juli!


26.03 - Tachina springt Belgisch record

Tijdens de provinciale voorronde Tumbling in Mol, haalde Tachina Peeters (Gymplus) haar beste springbenen uit de kast en bracht ze een nieuwe saltoreeks met 2 dubbel gestrekte salto's (voor de kenners: één uit flik en één uit temp). Dit was meteen goed voor een nieuw Belgisch record moeilijkheid van 6.4. Het vorige record stond ook op haar naam en was iets meer dan één jaar oud, maar nu deed ze dus nog 0.2 beter.

Dit record werd nog gesprongen volgens de oude FIG-code, van zodra de nieuwe FIG-code zal ingaan zijn er opnieuw mogelijkheden om dit verbeteren, want daarin worden de (weinige) meisjes die 2 dubbel salto's in één reeks kunnen extra beloond. Go for it Tachina!


27.01 - Vijf Belgische gymnasten gaan naar de Wereldspelen Wroclaw 2017!

Het is officieel! Vijf gymnasten zullen deel uitmaken van het team van 60 Belgische atleten dat deze zomer naar de Wereldspelen in Wroclaw trekken.

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. Ze werden voor het eerst georganiseerd in 1981 door de Internationale Vereniging voor Wereldspelen (IWGA), met steun van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot en met 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. 31 sporten staan er op het programma. Er worden zo'n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen verwacht tijdens deze zesde editie in Europa.

Een team van 60 Belgische atleten zal daar ons Belgenland verdedigen. Sportclimbing, handboogschieten, ju-jitsu, korfbal, orientatielopen, pétanque, reddend zwemmen, roller skating, tug of war en waterski zijn de verschillende disciplines in welke het BOIC atleten afvaardigde.

Ook gymnastiek kan natuurlijk niet ontbreken. België behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop Acro. Onze twee duo's: Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Noémie Lammertyn (Sportac Deinze), Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vervoegen dus ook Team Belgium. Zij verworven hun plaats door de fantastische resultaten van Natascha Van Es & Laurie Philpott en Arne Van Gelder & Vincent Casse op het afgelopen Wereldkampioenschap 2016 in Putian (CHN).

Ook het springtalent Tachina Peeters (Gymplus) heeft er zin in en behoort tot het Team Belgium! Zij behaalde haar plek door haar goede resultaten op het Wereldkampioenschap in Odense (DEN) 2015. Ze werd er knap 6e in de finale!

Mis niets van Team BELGYM


ACRO - World Cup Puurs

TTm - Trofeo Citta di Jesolo

TTm - TOP 12 Valenciennes#wearegym

Twitter wordt geladen