w

Nieuws

14.05 - Belgische fans wensen onze acrotoppers veel succes

Op het Belgisch Kampioenschap te Puurs brachten Noémie & Lore en Kilian en Robin voor de laatste keer hun drie oefeningen op Belgische bodem voor de World Games. Hét ideale moment voor de Belgische fans om hun aan het werk te zien en hun 'uit te wuiven'.

Tijdens de prijsuitreiking was daar tijd voorzien. Zo kregen ze elk een mooie fotokader, tientallen aanmoedigingskaartjes van heel veel fans. En misschien wel het meest emotionele: videoboodschappen van trainingsmaatjes, vrienden en familie. Ook hielpen de vier gymnasten bij de prijsuitreiking in de andere categorieën.


18.04 - Team BELGYM naar de World Games, supporter mee!

Deze zomer trekken tumbling gymnast Tachina Peeters (Gymplus) en acroteams Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) richting Polen. Daar staan namelijk de World Games op het programma!

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. Op 24 en 25 juli komen onze toppers van Team BELGYM in actie, en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan!

Onze gymnasten hebben jullie hulp en steun nodig, supporter mee en steun onze gymnasten naar een topprestatie! Wat moet je hiervoor doen?

  1. Kom naar het Vlaams kampioenschap en zie onze toppers aan het werk
    1. Tumbling
    2. Acro
  2. Vraag bij de organiserende club naar de Team BELGYM-supporterskaart
  3. Laat weten voor wie je supportert en stuur hem/haar een persoonlijke boodschap
  4. Drop je supporterskaart in de Gymfed-postbus op de wedstrijd
  5. Tijdens het Belgisch kampioenschap bezorgen we alle supporterskaarten aan onze gymnasten


11.04 - AVS op bezoek bij Noémie en Lore

Onze acrotoppers Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) worden nauwlettend in de gaten gehouden door de media. Naar aanleiding van de World Games in juli sprong AVS binnen voor een snelle babbel met de meisjes.


10.04 - 2 maal GOUD op World Cup te Puurs!

Tijdens het weekend van 7 tot 9 ging in Puurs de World Cup Acro door. Topsportduo's Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) speelden er een spannende thuismatch!

WORLD CUP
Na Maia (POR), waar onze beide topsportduo's goud behaalden, was het de 2e World Cup van het seizoen.

Noémie & Lore namen het op tegen 3 teams: Israël, Korea en USA. Tijdens de kwalificaties op vrijdag en zaterdag turnden de meisjes 2 goede oefeningen (balans 29,250 & tempo 28,070) en kwalificeerden zich voor de finale op zondag. Ook daar bleven Noémie en Lore kalm en turnden een overtuigende combined oefening met een totaalscore van 28,760. Goed voor goud!

Kilian & Robin namen het op tegen maar liefst 10 teams uit landen zoals Rusland, Spanje, Korea, Israël, Kazakhstan & Belarus. In Maia bewezen de jongens al dat ze veel in hun mars hebben en ook hier in België turnden ze 2 overtuigende oefeningen in de kwalificaties (balans 27,600 en tempo 28,420). Op zondag mochten ook zij aantreden in de finale. Met hun combined oefening brachten ze ambiance in Sporthal de Vrijhals. De jongens eindigden dan ook verdiend op de 1e plaats met een totaalscore van 29,050!


30.03 - FOTOSHOOT World Games

Op Woensdag 29 maart trokken Noémie, Lore, Kilian & Robin samen met tumblingtopper Tachina Peeters naar het gloednieuwe Sportcomplex in Aalst voor een speciale dag. Ze mochten namelijk enkele uren voor de lens van onze fotograaf Griet vertoeven.

First things first, haar en make-up, ja ook voor onze jongens! Daarna mochten ze met enkel outfits van Agiva en hun wedstrijdturnpak lachen naar de camera. Na de shots voor het doek nam onze fotograaf ook nog enkele actiefoto's van Kilian en Robin.

Na de jongens en Tachina was het de beurt aan Noémie en Lore. Ons meisjes paar was duidelijk meer comfortabel met de camera en ze deden het dan ook supergoed. Ook bij hen werden er foto's genomen in verschillende outfits en poses. Net als bij Kilian en Robin werden er actiefoto's genomen. Het werd een toffe dag met een prachtig resultaat.

Dat onze acrogymansten echte toppers zijn bewezen ze al tweemaal met dubbel goud op de voorbije World Cups (Maia & Puurs). Wij duimen alvast voor de World Games in juli!


06.03 - Acroteams behalen tweemaal goud op World Cup in Portugal

Van 1 tot 6 maart stond in Porutgal de 1ste World Cup Acro van het seizoen op het programma. Topsportteams Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) verdedigden de Belgische driekleur en haalden er goud in hun discipline.

Woensdag 1 maart vertrokken de twee teams, samen met coach Sergey Tretjakov naar Portugal. Daar stond hun eerste internationale wedstrijd van 2017 op de agenda. Met nieuwe oefeningen gemaakt door topchoreografe Irina Shadrina, en een rugzak vol ervaring en enthousiasme namen de teams deel aan deze competitie. Noémie, Lore, Kilian en Robin trainen volop voor de World Games die doorgaan in juli en willen nu zoveel mogelijk ervaring opdoen als senioren.

Vrijdag 3 maart startte de competitie om 17.45 uur. Noémie en Lore startten met hun tempo-oefening (26.520) en Kilian en Robin met hun balansoefening (27.700). Een goede eerste oefening voor beide teams. Zaterdag 4 maart turnen onze toppers hun tweede en tevens favoriete oefening. Bij Noémie en Lore was dat balans (28.700) en bij de jongens tempo (27.770). Onze Belgen toonden wat ze in hun mars hadden en verworven dan ook verdiend een plekje in de finale. Op zondag 5 maart turnden beide teams dan de finale om 14.30 uur. Kilian & Robin sprongen met een totaalscore van 28.470 van plaats vier naar de eerste plaats. Ook Noémie & Lore turnden een goede score bij elkaar (28.200) en konden op het eerste schavotje plaatsnemen.


27.01 - Vijf Belgische gymnasten gaan naar de Wereldspelen Wroclaw 2017!

Het is officieel! Vijf gymnasten zullen deel uitmaken van het team van 60 Belgische atleten dat deze zomer naar de Wereldspelen in Wroclaw trekken.

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. Ze werden voor het eerst georganiseerd in 1981 door de Internationale Vereniging voor Wereldspelen (IWGA), met steun van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot en met 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. 31 sporten staan er op het programma. Er worden zo'n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen verwacht tijdens deze zesde editie in Europa.

Een team van 60 Belgische atleten zal daar ons Belgenland verdedigen. Sportclimbing, handboogschieten, ju-jitsu, korfbal, orientatielopen, pétanque, reddend zwemmen, roller skating, tug of war en waterski zijn de verschillende disciplines in welke het BOIC atleten afvaardigde.

Ook gymnastiek kan natuurlijk niet ontbreken. België behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop Acro. Onze twee duo's: Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Noémie Lammertyn (Sportac Deinze), Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vervoegen dus ook Team Belgium. Zij verworven hun plaats door de fantastische resultaten van Natascha Van Es & Laurie Philpott en Arne Van Gelder & Vincent Casse op het afgelopen Wereldkampioenschap 2016 in Putian (CHN).

Ook het springtalent Tachina Peeters (Gymplus) heeft er zin in en behoort tot het Team Belgium! Zij behaalde haar plek door haar goede resultaten op het Wereldkampioenschap in Odense (DEN) 2015. Ze werd er knap 6e in de finale!

Mis niets van Team BELGYM


TTM - Brugfinale EK

TTM - Allroundfinale EK

TTJ - Allroundfinale EK

ACRO - World Cup Puurs#wearegym

Twitter wordt geladen