Nieuws

19.10 - 22.10 - EUROPEES KAMPIOENSCHAP ACRO

Van 19 tot 22 oktober gaat voor de Juniores & Seniores de 12de editie het Europeeskampioenschap Acro door in de Poolse stad Rzeszow!

Op het programma van dit EK staan per oefening (balans en tempo) kwalificatie- en finalewedstrijden. De top 8 uit elke categorie gaat door naar de finale van de desbetreffende oefening. Indien er minder dan 12 deelnemende landen zijn is dit de top 6. In deze finalewedstrijd starten de gymnasten opnieuw vanaf nul.

Er staat eveneens een All Around finale op het programma waar elk land één team per categorie mag afvaardigen. Hier turnen de gymnasten een combined oefening waarvan de scores opgeteld worden bij de balans- en tempo-oefening uit de kwalificaties.

Zondadg 22.10

De laatste finaledag voor onze Seniores. Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe brengen een mooie balansoefeningen en pakken ZILVER met 29.500 punten! Het goud is voor Rusland en de bronzen medaille gaat naar Israel. Heren paar brengen Killian Goffaux en Robin Casse hadden reeds twee zilveren medailles verzameld: Balans en Allround. In de tempofinale halen ze alles uit de kan en kronen ze zich met 28.770 tot Europees kampioen! Rusland en Groot-Brittanië vervolledigen het podium. Het heren 4, Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré behaalde een 6de plaats in hun tempofinale.

Zaterdag 21.10 - ALLROUNDFINALE

In de categorie Heren paar brengen Killian Goffaux en Robin Casse een opzwepende oefening en houden hun tweede plaats uit de kwalificaties vast, ZILVER dus voor onze jongens in deze allroundfinale! Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe, als derde gekwalificeerd, weten met een puntenverschil van 0,18 Israël te kloppen en gaan eveneens naar het met het ZIVER. In beide categorieën is het Rusland die met het goud aan de haal gaat. Het heren 4, Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré turnen een prima oefening en worden knap 4de.

Vrijdag 20.10

Bij de Seniores meisjes paar weten Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe zich met hun balansoefening naar een tweede plaats te turnen. Met een totaalscore van 29,100 zien we hen terug in de balansfinale op zondag. Killian Goffaux en Robin Casse turnen een ijzersterke tempo-oefening en laten hiermee Rusland en Duitsland achter zich. Met een totaalscore van 28,320 punten plaatsen ze zich als eerste team voor de tempofinale (eveneens op zondag).

Het heren 4, Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré kwam eveneens in actie in de balanscompetitie. Met een totaalscore van 27.530 punten plaatsen ze zich als 4de voor de balansfinale. In de finale turnen onze jongens eveneens een goede oefeningen en eindigen ze op een 5de plaats!


Donderdag 19.10

Bij de Seniores werd het een spannende competitie. Onze beide duo's wisten zich als derde te plaatsen voor de finale. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe wisten met een totaalscore 27,380 punten het ZILVER in beslag te nemen in de tempofinale. Hiermee dienen ze enkel topfavorieten Rusland te laten voorgaan.


Kilian Goffaux en Robin Casse nemen eveneens het ZILVER in beslag in de balansfinale. Met een totaalscore van 29,080 punten werd het een spannende competitie waar Rusland naar huis gaat met het goud (29,180) en Duitsland met het Brons (29,070 punten).


Het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) kwam eveneens in actie in de tempocompetitie. Met een totaalscore van 27,390 punten eindigen ze op een voorlopige 6de plaats. Hun finale staat op zondag 22 oktober gepland.


11.09 - Acroduo's winnen World Cup 2017!

Van 8 tot 10 september stond in Lissabon (POR) de laatste wereldbeker Acro van 2017 op het programma. Onze twee seniores duo's wisten opnieuw 3 knappe oefeningen te brengen!

Afgelopen zomer schitterden ze nog op de World Games in Polen met Zilver en Brons. Een goede maand later staan ze opnieuw op de wedstrijdvloer in Portugal voor de 4de World Cup van dit seizoen. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe(Sportac Deinze) en Kilian Goffaux(Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) tonen opnieuw wat ze waard zijn en brengen de World Cup-beker mee naar huis!

Tijdens de eerste twee World Cups van dit seizoen, Maia (POR) en Puurs (BEL), wisten onze twee duo's het goud in beslag te nemen. Aan de derde World Cup namen onze gymnasten niet deel, maar in Lissabon waren beide duo's opnieuw present. Noémie & Lore namen het op tegen 2 andere teams en halen een monsterscore van 29,310 punten, opnieuw goed voor goud. Kilian & Robin namen het op tegen 7 andere teams en nemen met een puntenverschil van 0,02 punten het zilver in beslag.

Beide teams wisten bovendien de World Cup-competitie te winnen en mochten de World Cup-beker in ontvangst nemen!


25.07 - BRONS voor Kilian & Robin op World Games

Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) kwalificeerden zich voor de finale van de World Games in Wroclaw (POL) en gaan met de bronzen medaille naar huis!

COMBINED

In de finale komt België als 2e in actie. Met hun opzwepende combined-oefening op de muziek van Queen staat de volledige arena in vuur en vlam. De jongens houden het hoofd koel en turnen een goede oefening! Kilian & Robin schrijven zo een stukje Belgische geschiedenis! Duitsland wint de competitie en Rusland wordt 2e.

 1. Duitsland - 29.310
 2. Rusland - 29.090
 3. België - 28.550
 4. China - 28.350

De jongens trainen onder leiding van coach Hans Lismonde, Sergey Tretjakov en choreografe Irina Shadrina.

Proficiat voor het volledige team!


UPDATE BALANS

De jongens zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. De punten liggen erg dicht bij elkaar! Kilian en Robin treden als laatste heren paar aan tijdens het tweede deel van de kwalificaties.

Ze starten hun oefening onmiddellijk goed en nemen het publiek volledig mee. Het is dan ook spannend afwachten op de punten! Een verlossende 28.820 punten verschijnt op het bord! Met een totaalscore van 56.740 punten zijn de jongens dus zeker van een plaatsje in de finale!

Volgende landen treden om 21.30 uur aan in de finale

 • BELGIE
 • DUITSLAND
 • CHINA
 • RUSLAND

UPDATE TEMPO

De wedstrijd voor de jongens begon om 16.15 uur maar voor Kilian en Robin was het wachten tot het voorlaatste team om aan te treden. Na de oefeningen van Duitsland, Rusland, Groot-Brittannië en China was het de beurt aan onze gymnasten.

Ze vangen de competitie aan met hun favoriete onderdeel: Tempo. De energie zit onmiddellijk goed en de jongens geven de volle 100%. Het is dan ook spannend afwachten op de punten! Even later verschijnt 27.920 punten op het scherm. De jongens komen hiermee op een voorlopige 1e plaats!!!!

Om 17.55 uur turnen Kilian en Robin hun tweede oefening: Balans. Daarna weten we of ze bij de 4 beste teams horen en doorgaan naar de finale.

De finale gaat vanavond door om 21.30 en is live te volgen via www.gobelgym.be

25.07 Interview SPORZA met zilveren girls Noémie en Lore24.07 ZILVER voor Noémie en Lore op de World Games !!!

Maandag 24 juli, een belangrijke dag voor het meisjes paar Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze). Vandaag stond voor hen hun wedstrijddag op het programma op de World Games in Polen.

COMBINED

In de finale kwam België als 3de team in actie. Onze meisjes brengen een prachtige combined-oefening en sluiten hun avontuur in Polen af met ZILVER. Ook in de finale brengen de Russen uitstekend werk en is het Rusland die met de gouden medaille naar huis gaat.

 • Rusland - 29,870 punten
 • België - 28,510 punten
 • Oekraïne - 27,930 punten
 • Amerika - 23,860 punten

De meisjes trainen onder leiding van coach Sergey Tretjakov en choreografe Irina Shadrina. Proficiat voor het volledige team!


24.07 FINALE voor Noémie en Lore op World Games

De meisjes turnen tijdens de kwalificaties hun tempo en balansoefening. De 4 beste teams gaan later op de avond door naar de finale. Na de uitmuntende balansoefening van deze middag was het nu de tijd voor hun tweede oefening.

UPDATE TEMPO

Na balans was het de beurt aan tempo. Noémie en Lore kwamen als laatste aan de beurt. De start zat onmiddellijk goed en de meisjes turnden hun oefening zonder grote fouten. Goed voor 28.080 punten, de beste score ooit voor hun tempo-oefening!

Met een totaalscore van 57.630 punten zijn ze dus zeker van een plaatsje in de finale!

Net zoals bij de balansoefening eerder op de middag deden enkel de Russische meisjes beter met 29.150 punten. Volgende landen treden om 19.40 uur aan in de finale

 • RUSLAND
 • BELGIE
 • USA
 • UKRAINE

UPDATE BALANS

15.00 uur, het wordt stil in de arena, de meisjes maken zich klaar om hun eerste oefening van de dag te brengen. De loting besliste de volgorde op voorhand. Noémie en Lore komen als 3e team in actie, na USA en Rusland.

Balans is het lievelingsonderdeel van de meisjes en dat kan je al snel zien. De uitstraling spat er vanaf! Elk element en elk danspasje wordt zorgvuldig uitgevoerd. Het applaus na hun oefening is overweldigend! De meisjes krijgen een welverdiende 29.550 punten voor deze oefening! Ze staan hiermee voorlopig op een 2e plaats.

Enkel de meisjes van Rusland doen beter met 29.750 punten.

Na ons meisjes paar kwamen ook nog de gymnasten van Nederland, China en Ukraine in actie.

Om 17.15 uur turnen Noémie en Lore hun tweede oefening: Tempo. Daarna weten we of ze bij de 4 beste teams horen en doorgaan naar de finale. Deze gaat vanavond door om 19.40 en is live te volgen via www.gobelgym.be!


23.07 - Podiumtraining in Wroclaw

België levert voor deze 10e editie van de World Games 2 duo's aan: Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel). De 4 gymnasten die samen in de topsportschool te Gent trainen onder leiding van coaches Sergey Tretjakov, Hans Lismonde en choreografe Irina Shadrina werken al jaren naar deze competitie toe.

Op zondag 23 juli stond de podiumtraining op de planning voor de gymnasten. Samen met hun concurrenten turnden ze al hun elementen in en deden ze hun oefeningen op muziek.

Omdat de meisjes tijdens de voorbije World Cups hun tegenstanders nog niet hadden gezien was dit een zeer belangrijk moment. Kilian & Robin konden de voorbije World Cups hun tegenstanders wel al een beetje leren kennen.

Op 24 juli, start de competitie voor de meisjes!

 • 15.00-16.05 uur - Balans
 • 17.15-18.20 uur - Tempo
 • 19.40 - 20.35 uur - Finale (indien geselecteerd)

Dinsdag, 25 juli, is het dan de beurt aan de jongens.

 • 15.40-16.45 uur - Tempo
 • 17.25-18.30 uur - Balans
 • 21.30-22.00 uur - Finale (indien geselecteerd/uren website FIG)


20.07 - Team BELGYM vertrekt zaterdag 22 juli naar Polen!

63 enthousiaste atleten zijn helemaal klaar om de Belgische driekleur te gaan verdedigen op de World Games in Wroclaw. Onder hen vijf van onze beste gymnasten. Wroclaw is een levendige stad in het hartje van Polen. Het is de 4e grootste stad van het land en heeft een rijke geschiedenis. Dit jaar zijn ze gaststad voor een van de belangrijkste sportevents ter wereld. Zo’n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen zakken af naar Polen om deel te nemen aan deze zesde editie van de wereldspelen in Europa.

De Wereldspelen of World Games zijn een internationaal sportevenement voor sporten en sportonderdelen die niet binnen de Olympische Spelen vallen. Net als die Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. Het evenement werd voor het eerst gehouden in 1981. en wordt georganiseerd met steun van het Internationaal Olympisch Comité.

Ze zijn tussen de 14 en 20 jaar oud en werken al jaren naar deze competitie toe. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) en Tachina Peeters (Gymplus) vertrekken als Team BELGYM vastberaden om het beste van zichzelf te geven.

De acrogymnasten turnen tijdens de kwalificaties zowel hun tempo als hun balansoefening. De 4 beste teams (van de 6) gaan door naar de finale die later op de dag gepland staat. Tijdens die finale turnen ze hun combined oefening waarbij de jury opnieuw van 0 telt.

Noémie en Lore komen op maandag 24 juli in actie, Kilian en Robin op dinsdag 25 juli!


13.07 - Meet Team BELGYM: Kilian Goffaux & Robin Casse

Vijf gymnasten maken deel uit van het Team Belgium dat naar de Wereldspelen in Wroclaw trekken. Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vertegenwoordigen onze Belgische driekleur in de discipline Acro, categorie Heren paar.

In voorbereiding van de World Games kwamen ze in actie op heel wat nationale en internationale wedstrijden. Zowel tijdens de World Cup in Maia (Portugal) als de World Cup in Puurs (België) gingen de jongens in een ijzersterke competitie naar huis met het goud.

Kilian & Robin turnen hun wedstrijd op 25 juli. De jongens nemen het op tegen gymnasten uit Duitsland, Rusland, Israël, Groot-Brittannië en China.


15.06 - Meet Team BELGYM: Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe

Deze zomer is het zover, de World Games 2017. De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats.

Van 20 tot 30 juli vindt in Wroclaw (POL) de 10e editie van de World Games plaats. Vijf gymnasten zullen deel uitmaken van het Team Belgium dat deze zomer naar die Wereldspelen in Wroclaw trekken.

België neemt deel in de disciplines Acro & Tumbling. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe vertegenwoordigen onze Belgische driekleur in de discipline Acro, categorie Meisjes paar.

Noémie en Lore maakten dit jaar hun debuut in de seniorencompetie. Als junior (leeftijdscategorie 13-19 jaar) wisten ze heel wat titels achter hun naam te schrijven.

In voorbereiding van de World Games kwamen ze in actie op heel wat nationale en internationale wedstrijden. Zowel tijdens de World Cup in Maia (Portugal) als de World Cup in Puurs (België) gingen de meisjes naar huis met het goud.

Noémie en Lore turnen hun wedstrijd op 24 juli. De Meisjes nemen het op tegen gymnasten uit USA, Rusland, Nederland, China en Ukraine.


08.06 - Startvolgorde World Games bekend

Het is nu echt wel aftellen naar de World Games. De 10e editie die doorgaat in Wroclaw (POL) komt razendsnel dichterbij. Beide acroteams hebben hun laatste voorbereidingswedstrijd achter de rug en ook Tachina werkte haar stage in Rusland af.

De Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) maakte de startlijsten van de kwalificaties en finales bekend.

Meisjes paar Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) starten op 24 juli als 6e, en dus als laatste, met hun tempo-oefening. Bij balans treden de meisjes als 3e na USA en Rusland aan. Deelnemende landen naast België zijn: USA, Rusland, Nederland, China, Ukraine.

Heren paar Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) starten op 25 juli als 6e, en dus ook als laatste, met hun balansoefening. Bij tempo treden ze als voorlaatste (5e) aan. Zij nemen het op tegen volgende landen: Duitsland, Rusland, Israël, Groot-Brittannië en China.

Tijdens de finale zien we de 4 sterkste landen uit de kwalificaties terug.


30.05 - FIG World Ranking

Terwijl onze acrogymnasten het beste van zichzelf aan het geven waren in 's Hertogenbosch (NED) ging er ook nog een andere belangrijke wedstrijd door: de derde World Cup in Genève (SUI). Naar aanleiding van de wedstrijd verspreidde de FIG een tussenstand van werelds beste teams.

België on top! Ook al namen onze twee duo's niet mee aan die derde World Cup, toch staan ze beide op nummer 1! Noémie en Lore doen het met hun 30 punten beter dan Israël (25), Noord-Korea (20) en USA (18)! Kilian en Robin staan samen met Rusland met 60 punten aan de leiding. Er staan maar liefst 16 formaties in de lijst!

Er staat nog 1 World Cup gepland in Lissabon (POR) van 8 tot 10 september.

Bekijk hier de volledige lijst.


29.05 - Toppers schitteren op IAG

Tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart namen de acrogymnasten van de topsportstructuur in Gent deel aan de internationale wedstrijd "IAG" in 's Hertogenbosch (NED).

Heren paar Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) en Meisjes paar Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) turnden in Nederland hun laatste voorbereidingswedstrijd voor ze binnen 50 dagen naar de World Games in Polen afzakken.

Kilian en Robin turnden maar één oefeningen in de kwalificaties waardoor ze op de twee plaats eindigden. Noémie en Lore turnden drie uitmuntende oefeningen en kregen een monsterscore van 29.450 (!) voor hun balansoefening.

Noémie & Lore tijdens hun balansoefening (Foto: svl.acropics)


14.05 - Belgische fans wensen onze acrotoppers veel succes

Op het Belgisch Kampioenschap te Puurs brachten Noémie & Lore en Kilian en Robin voor de laatste keer hun drie oefeningen op Belgische bodem voor de World Games. Hét ideale moment voor de Belgische fans om hun aan het werk te zien en hun 'uit te wuiven'.

Tijdens de prijsuitreiking was daar tijd voorzien. Zo kregen ze elk een mooie fotokader, tientallen aanmoedigingskaartjes van heel veel fans. En misschien wel het meest emotionele: videoboodschappen van trainingsmaatjes, vrienden en familie. Ook hielpen de vier gymnasten bij de prijsuitreiking in de andere categorieën.


18.04 - Team BELGYM naar de World Games, supporter mee!

Deze zomer trekken tumbling gymnast Tachina Peeters (Gymplus) en acroteams Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) richting Polen. Daar staan namelijk de World Games op het programma!

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. Op 24 en 25 juli komen onze toppers van Team BELGYM in actie, en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan!

Onze gymnasten hebben jullie hulp en steun nodig, supporter mee en steun onze gymnasten naar een topprestatie! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Kom naar het Vlaams kampioenschap en zie onze toppers aan het werk
  1. Tumbling
  2. Acro
 2. Vraag bij de organiserende club naar de Team BELGYM-supporterskaart
 3. Laat weten voor wie je supportert en stuur hem/haar een persoonlijke boodschap
 4. Drop je supporterskaart in de Gymfed-postbus op de wedstrijd
 5. Tijdens het Belgisch kampioenschap bezorgen we alle supporterskaarten aan onze gymnasten


11.04 - AVS op bezoek bij Noémie en Lore

Onze acrotoppers Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) worden nauwlettend in de gaten gehouden door de media. Naar aanleiding van de World Games in juli sprong AVS binnen voor een snelle babbel met de meisjes.


10.04 - 2 maal GOUD op World Cup te Puurs!

Tijdens het weekend van 7 tot 9 ging in Puurs de World Cup Acro door. Topsportduo's Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) speelden er een spannende thuismatch!

WORLD CUP
Na Maia (POR), waar onze beide topsportduo's goud behaalden, was het de 2e World Cup van het seizoen.

Noémie & Lore namen het op tegen 3 teams: Israël, Korea en USA. Tijdens de kwalificaties op vrijdag en zaterdag turnden de meisjes 2 goede oefeningen (balans 29,250 & tempo 28,070) en kwalificeerden zich voor de finale op zondag. Ook daar bleven Noémie en Lore kalm en turnden een overtuigende combined oefening met een totaalscore van 28,760. Goed voor goud!

Kilian & Robin namen het op tegen maar liefst 10 teams uit landen zoals Rusland, Spanje, Korea, Israël, Kazakhstan & Belarus. In Maia bewezen de jongens al dat ze veel in hun mars hebben en ook hier in België turnden ze 2 overtuigende oefeningen in de kwalificaties (balans 27,600 en tempo 28,420). Op zondag mochten ook zij aantreden in de finale. Met hun combined oefening brachten ze ambiance in Sporthal de Vrijhals. De jongens eindigden dan ook verdiend op de 1e plaats met een totaalscore van 29,050!


30.03 - FOTOSHOOT World Games

Op Woensdag 29 maart trokken Noémie, Lore, Kilian & Robin samen met tumblingtopper Tachina Peeters naar het gloednieuwe Sportcomplex in Aalst voor een speciale dag. Ze mochten namelijk enkele uren voor de lens van onze fotograaf Griet vertoeven.

First things first, haar en make-up, ja ook voor onze jongens! Daarna mochten ze met enkel outfits van Agiva en hun wedstrijdturnpak lachen naar de camera. Na de shots voor het doek nam onze fotograaf ook nog enkele actiefoto's van Kilian en Robin.

Na de jongens en Tachina was het de beurt aan Noémie en Lore. Ons meisjes paar was duidelijk meer comfortabel met de camera en ze deden het dan ook supergoed. Ook bij hen werden er foto's genomen in verschillende outfits en poses. Net als bij Kilian en Robin werden er actiefoto's genomen. Het werd een toffe dag met een prachtig resultaat.

Dat onze acrogymansten echte toppers zijn bewezen ze al tweemaal met dubbel goud op de voorbije World Cups (Maia & Puurs). Wij duimen alvast voor de World Games in juli!


06.03 - Acroteams behalen tweemaal goud op World Cup in Portugal

Van 1 tot 6 maart stond in Porutgal de 1ste World Cup Acro van het seizoen op het programma. Topsportteams Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) verdedigden de Belgische driekleur en haalden er goud in hun discipline.

Woensdag 1 maart vertrokken de twee teams, samen met coach Sergey Tretjakov naar Portugal. Daar stond hun eerste internationale wedstrijd van 2017 op de agenda. Met nieuwe oefeningen gemaakt door topchoreografe Irina Shadrina, en een rugzak vol ervaring en enthousiasme namen de teams deel aan deze competitie. Noémie, Lore, Kilian en Robin trainen volop voor de World Games die doorgaan in juli en willen nu zoveel mogelijk ervaring opdoen als senioren.

Vrijdag 3 maart startte de competitie om 17.45 uur. Noémie en Lore startten met hun tempo-oefening (26.520) en Kilian en Robin met hun balansoefening (27.700). Een goede eerste oefening voor beide teams. Zaterdag 4 maart turnen onze toppers hun tweede en tevens favoriete oefening. Bij Noémie en Lore was dat balans (28.700) en bij de jongens tempo (27.770). Onze Belgen toonden wat ze in hun mars hadden en verworven dan ook verdiend een plekje in de finale. Op zondag 5 maart turnden beide teams dan de finale om 14.30 uur. Kilian & Robin sprongen met een totaalscore van 28.470 van plaats vier naar de eerste plaats. Ook Noémie & Lore turnden een goede score bij elkaar (28.200) en konden op het eerste schavotje plaatsnemen.


27.01 - Vijf Belgische gymnasten gaan naar de Wereldspelen Wroclaw 2017!

Het is officieel! Vijf gymnasten zullen deel uitmaken van het team van 60 Belgische atleten dat deze zomer naar de Wereldspelen in Wroclaw trekken.

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. Ze werden voor het eerst georganiseerd in 1981 door de Internationale Vereniging voor Wereldspelen (IWGA), met steun van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot en met 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. 31 sporten staan er op het programma. Er worden zo'n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen verwacht tijdens deze zesde editie in Europa.

Een team van 60 Belgische atleten zal daar ons Belgenland verdedigen. Sportclimbing, handboogschieten, ju-jitsu, korfbal, orientatielopen, pétanque, reddend zwemmen, roller skating, tug of war en waterski zijn de verschillende disciplines in welke het BOIC atleten afvaardigde.

Ook gymnastiek kan natuurlijk niet ontbreken. België behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop Acro. Onze twee duo's: Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Noémie Lammertyn (Sportac Deinze), Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vervoegen dus ook Team Belgium. Zij verworven hun plaats door de fantastische resultaten van Natascha Van Es & Laurie Philpott en Arne Van Gelder & Vincent Casse op het afgelopen Wereldkampioenschap 2016 in Putian (CHN).

Ook het springtalent Tachina Peeters (Gymplus) heeft er zin in en behoort tot het Team Belgium! Zij behaalde haar plek door haar goede resultaten op het Wereldkampioenschap in Odense (DEN) 2015. Ze werd er knap 6e in de finale!