w

Nieuws

22.04 - Prestaties van de jongens op het EK halen de pers

Ook de prestaties van de jongens gingen niet onopgemerkt voorbij. Hieronder een verzameling van de verschenen artikels.

> Daan Kenis wordt zestiende in allroudnfinale - HLN

> Daan Kenis en Maxime Gentges plaatsen zich voor allroundfinale op EK turnen - De Standaard

> Het volledige verslag van het EK - Sporza

> Euro de gymnastique: Daan Kenis et Maxime Gentges en finale du concours général - Sudinfo.be

> Daan Kenis wort 16e in allroundfinale van EK turnen, Maxime Gentges 19e - Metro

> Daan Kenis en Maxime Gentges plaatsen zich voor allroundfinale op EK turnen - Gazet van Antwerpen

> Maxime Gentges im Mehrkampffinale auf Platz 19 - Grenzecho


21.04 - EK Toestelturnen - Allroundfinale

Vrijdag 21 april kwamen Daan Kenis (Gym Mol) en Maxime Gentges (FfG) in actie tijdens de allroundfinale in Roemenië. Beide gymnasten konden zich op woensdag kwalificeren voor deze finale. Onze gymnasten komen in dezelfde groep in actie en starten op sprong. Maxime dient +-10 min te wachten alvorens hij zijn sprong mag uitvoeren, een val bij de landing (12,866). Voor Daan gaat het wel goed, een mooie sprong met een score van 14,3. Na 3 toestelen (sprong, herenbrug en rek) staat Daan op een voorlopige 14de plaats. Voor Maxim een voorlopige 20ste plaats. Aan grond gaat het voor beide gymnasten goed, 13,6 voor Maxime en 13,533 voor Daan. Maxime turnt nog twee stabiele oefeningen, voor Daan helaas een val aan paard met bogen.

Daan sluit zijn EK af met een totaalscore van 79,232, goed voor een 16de plaats. Maximeeindigt op plaats 19, 78,499.

Het podium ziet er als volgt uit:

 1. Oleg Verniaiev (UKR)
 2. Artur Dalaloyan (RUS)
 3. James Hall (GBR)

20.04 - Gymnasten in de pers

> Daan Kenis op rtv

Daan Kenis kwalificeerde zich voor de allroundcompetitie op het Europees kampioenschap.

Lees hier het artikel.


19.04 - EK Toestelturnen - Kwalificaties jongens (sub 1 & 2)

Woensdag 19 april was het D-day voor onze jongens. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Maxime Gentges (FfG) mochten de spits afbijten op het EK. Onze jongens kwamen in actie in subdivisie 1 en startten hun wedstrijd aan de herenbrug, een goede start. Jimmy en Maxime doorlopen de wedstrijd in Olympische volgorde. Een totaalscore van 78,365 voor Maxime, 77,565 voor Jimmy.

In subdivisie 2 zagen we Daan Kenis (Gym Mol), Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) en Kristof Schroé (’t Spagaatje) aan het werk. Daan kwam, net zoals Jimmy en Maxime in actie aan alle zes de toestellen en dingt dus mee naar een plaats in de allroundfinale (top 24 – max. 2 gymnasten per land). Toestelspecialisten Dennis Goossens en Kristof Schroé zagen we respectievelijk aan het werk aan ringen en rek. Dennis turnde een stabiele oefening met een kleine wiebel in handstand, goed voor een score van 14,233. Indien hij zich kan plaatsen in de top 8 (max. 2 gymnasten per land) zien we hem terug in de toestelfinale op zaterdag. Voor Kristof, toestelspecialist aan het rek, verliep het iets minder vlot. Voor hem zit een finale er niet meer in. Bij de allrounders is het afwachten tot subdivisie 3 (17:00 - 19:40) of Daan (79,232) en/of Maxime (78,365) zich kunnen plaatsen voor de AA-finale.


17.04 - EK Toestelturnen: podiumtraining jongens achter de rug!

Maandag 17 april stond voor onze jongens hun podiumtraining op het programma. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Maxime Gentges (FfG) mochten als eerste Belgen, in subdivisie 1, kennis maken met de wedstrijdtoestellen. Beide gymnasten treden aan in de allroundcompetitie en toonden stabiel werk. In subdivisie 2 kwam de derde allrounder Daan Kenis (Gym Mol) in actie samen met onze toestelspecialisten Kristof Schroé ('t Spagaatje) en Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster). Daan turnde enkele nieuwe elementen. Lord of the rings Dennis Goossens bracht zijn oefening aan de ringen en Kristof Schroé liet maar liefst 5 vluchtelementen aan de rekstok zien. Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) reisde eveneens af naar Roemenië om deel te nemen aan grond en sprong. Na een iets minder goede landing op zondag werd beslist dat Jonathan niet in actie zal komen.

Onze jongens hun wedstrijd staat woensdag 19 april op het programma.

 • 19.04 - Kwalificaties jongens: 09.00-11.40 uur (sub1) en 13.00-15.40 uur (sub2)16.04 - Sporza op bezoek bij Dennis Goossens

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) vertoeft momenteel samen met het Delhaize TOP-Team in Cluj-Napoca (ROU). Daar gaat de 7e editie van het Europees Kampioenschap door van 19 tot 23 april. Dennis zal aantreden aan de ringen en heeft hoge ambities. Sporza kon onze Olympische topper nog net voor zijn vertrek strikken voor een exclusief interview op training. Bekijk hieronder het interview en de reportage.


12.04 - Belgische delegatie Toestelturnen richting Europees kampioenschap

Dit weekend vertrekt de Belgische delegatie Toestelturnen jongens en meisjes, Team BELGYM, richting Cluj-Napoca (ROU). Daar gaat van 19 tot 23 april de 7de editie van het Europees kampioenschap door.

37 landen reizen af naar Roemenië om er deel te nemen aan het eerste Europese kampioenschap in de nieuwe Olympische cyclus. Een totaal van 274 gymnasten (168 mannen en 106 vrouwen), waaronder heel wat Olympische toppers zoals Eleftherios Petrounias (GRE), Oleg Verniaiev (UKR), Krisztian Berki (HUN) en Sanne Wevers (NED) komen in actie tijdens deze competitie.

De Belgische driekleur wordt vertegenwoordigd door 8 gymnasten. Nina Derwael & Julie Meyers (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) komen in actie aan de 4 toestellen en treden aan op donderdag 20 april in subdivisie 1 en/of 3 (na bevestiging organisatie). Senna Deriks (Gymgroep A.S) dient omwille van een knieblessure forfait te geven voor deze competitie.

Bij de jongens zijn het Kristof Schroé ('t Spagaatje), Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Daan Kenis (Gym Mol), Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Maxime Gentges (FfG) die afreizen naar Roemenië. Onze jongens komen een dagje vroeger in actie op woensdag 19 april. Daan, Jimmy en Maxime treden aan in de allroundcompetitie. Kristof komt in actie aan het rek, Dennis aan de ringen en Jonathan zien we aan het werk aan grond en sprong. De jongens treden aan in subdivisie 1 en 2.

Het Delhaize TOP-Team vertrekt met hoge ambities richting Roemenië. Andrei Levit, trainer van de jongens Toestelturnen in Mons (FfG) neemt vanaf nu de taak van nationale hoofdtrainer van de jongens op zich. Hij wordt bijgestaan door Koen Van Damme, trainer van de senioren jongens Toestelturnen te Gent.

De jongens van Vlaanderen en Wallonië trainen reeds enkele maanden minimaal 1x per week samen onder leiding van Andrei. Coach Levit, een Oekraïner van origine, was reeds hoofdcoach van het Poolse team van 1996 tot 2009. Hij behaalde met een van zijn gymnasten, Leszek Blanik, zelfs twee medailles op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 (goud) en Peking 2008 (brons).

PROGRAMMA

 • 17.04 - Podiumtraining jongens: 09.00-11.40 uur (sub1) en 13.00-15.40 uur (sub2)
 • 18.04 - Podiumtraining meisjes: 15.00-17.00 uur (sub3)
 • 19.04 - Kwalificaties jongens: 09.00-11.40 uur (sub1) en 13.00-15.40 uur (sub2)
 • 20.04 - Kwalificaties meisjes: 15.00-17.00 uur (sub3)
 • 21.04 - Allroundfinale: 12.00-14.45 uur (jongens) & 16.30-18.30 uur (meisjes)
 • 22.04 - Toestelfinales: 12.30-15.40 uur
  • Jongens: Grond, paard met bogen, ringen
  • Meisjes: Sprong, damesbrug
 • 23.04 - Toestelfinales: 12.30-15.40 uur
  • Jongens: Sprong, herenbrug, rek
  • Meisjes: Balk, grond


24.03 - Vijfde plaats voor Dennis Goossens in finale Ringen

Zondag 19 maart reisde Dennis Goossens (Turnkring Kerels Waasmunster) samen met Waalse gymnast Maxime Gentges (GC Malmedy) en coach Koen Van Damme af naar Qatar om deel te nemen aan de FIG World Cup.

Update 24.03

Vrijdag 24 maart stond de finale aan de ringen op het programma. Via loting werd bepaald dat Dennis als 7de gymnast aan de beurt kwam. Hij zag 6 van zijn "concurrenten" dus voor hem in actie. Enkel Datavan Vahagn (ARM) die zich als 3de kwalificeerde, kwam na Dennis in actie. Ook in de finale wist Dennis het hoofd koel te houden. Hij doet zelf nog iets beter dan in de kwalificatie. Met een totaalscore van 14.500 punten wordt hij knap 5e!


Update 22.03

Woensdag 22 maart kwam onze Lord of the Rings, Dennis Goossens in actie tijdens zijn eerste grote Internationale competitie van dit seizoen. Hij nam het op tegen 23 andere atleten aan zijn lievelingstoestel: ringen. Na zijn uitzonderlijke prestatie in Rio bewees hij opnieuw wat hij waard is. Hij wist een netjes uitgevoerde oefening neer te zetten, goed voor een totaalscore van 14.633 punten. Hiermee kwalificeert hij zich als 6de voor de finale!


22.03 - Europees kampioenschap: selectie bekend!

Met nog iets minder dan een maand te gaan, heeft de Koninklijke Belgische Turnbond de selectie voor het Europees kampioenschap Toestelturnen in Cluj-Napoca (ROU) bekend gemaakt.

Eind april zullen 3 vrouwelijke en 6 mannelijke gymnasten onze Belgische driekleur verdedigen tijdens het Europees kampioenschap Toestelturnen in Roemenië.

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt), Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Julie Meyers (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) wisten zich te selecteren bij de meisjes. Deze 3 gymnasten komen tijdens het EK in actie aan de 4 toestellen.

Bij de jongens zijn het Kristof Schroé ('t Spagaatje), Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Daan Kenis (Gym Mol), Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Maxime Gentges (FfG) die afreizen naar Roemenië. Daan, Jimmy en Maxime treden aan in de allroundcompetitie. Kristof komt in actie aan het rek, Dennis aan de ringen en Jonathan zien we aan het werk aan grond en sprong.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 19.04 - Kwalificaties jongens
 • 20.04 - Kwalificaties meisjes
 • 21.04 - Allroundfinale
 • 22.04 - Toestelfinales
  • Jongens: Grond, paard met bogen, ringen
  • Meisjes: Sprong, damesbrug
 • 23.04 - Toestelfinales
  • Jongens: Sprong, herenbrug, rek
  • Meisjes: Balk, grond

17.03 - 8ste plaats voor Belgische delegatie Toestelturnen jongens in Stuttgart

Vrijdag 17 maart kwamen onze gymnasten Toestelturnen jongens in actie tijdens de Team Challenge in Stuttgart (GER). Naar aanleiding van het aanstaande EK dat in april doorgaat, een goede voorbereiding voor hen.

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Daan Kenis (Gym Mol), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) en Maxime Gentges (FfG) kwamen in actie in de tweede subdivisie.

Onze jongens startten hun wedstrijd aan de ringen. Met een gemiddelde score van 13,5 een goede start. Aan sprong zijn het Jonathan en Daan die hoge ogen werpen. Beiden halen een score van 14,5 - een gedeelde eerste plaats voor onze boys op dit toestel! Aan de herenbrug is het Jimmy Verbaeys die de hoogste score weet te behalen voor België, een netjes uitgevoerde oefening levert het team 14,350 punten op. De jongens werken de overige toestellen verder af in Olympische volgorde. Aan grond is het Daan die met een mooie score van 13,950 de hoogste score voor België weet te turnen. Aan het laatste toestel, paard met bogen verloopt het iets minder goed en laten we toch wel enkele punten liggen.

In het teamklassement eindigt België met een totaalscore van 239,3 punten op een achtste plaats.


11.03 - Jimmy Verbaeys in actie in Valenciennes

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) nam in het weekend van 11 en 12 maart deel aan het Frans kampioenschap 'Top 12' in Valenciennes. Extra ervaring opdoen voor het aankomende EK was de boodschap. Jimmy nam in deze competitie deel met een Franse club. Samen met team La Sottevillaise behaalde hij een knappe 3de plaats.

Mis niets van Team BELGYM


ACRO - World Cup Puurs

TTm - Trofeo Citta di Jesolo

TTm - TOP 12 Valenciennes#wearegym

Twitter wordt geladen