Nieuws

14.03 - EK TRA-TU: Belgische delegatie gekend!

Terwijl in België de Acrotop het beste van zichzelf geeft tijdens het WK, zullen de Europese springers naar Baku (AZE) trekken voor het Europees Kampioenschap Trampoline, DMT en Tumbling. Van 12 tot 15 april springen zij voor de titels, medailles of finaleplaatsen. De selectieprocedure is afgelopen we kunnen jullie het Belgische team voorstellen.

Op de trampoline zal Loïc Lenoir (WIK Oostende) de Belgische eer verdedigen in de senoirescompetitie. Deze wedstrijd is ook selectief voor de European Games, dus voor hem hangt er naast een individuele prestatie ook nog iets extra aan vast. Bij de juniores wordt België vertegenwoordigd door de 2 jongens Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet ( Lenig & Vlug Beveren-Leie), die zowel aan de individuele wedstrijd als samen aan het synchroonspringen zullen deelnemen. En we kunnen voor het eerst ook aantreden met een meisjesteam. Dit team bestaat uit Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Amelie Nuytten (WIK Oostende), Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Deze laatste twee meisjes nemen ook deel aan de synchrooncompetitie.

Op de tumblingbaan is de leading lady Tachina Peeters (Gymplus). Als ervaren senior verwachten we een mooie prestatie van haar en hopen we dat de juniores zich daaraan kunnen optrekken. Het meisjesteam bestaat uit Anna Buyens (Gympuls Essen), Hannelore Tuyteleers (Gymflex), Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) en Jill Stegen (Turnkring Bilzen). De enige mannelijke Belgische tumbler is Noah Houbrechts (Creativa Schelle) die in de juniorescompetitie aan de start komt.

In de discipline DMT hebben we in elke categorie een deelnemer. Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) en Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) verdedigen de eer bij de seniores terwijl Lore Bosmans (Turnkring Altis Hulshout) en Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) het beste van zichzelf geven in de junioreswedstrijd.


We wensen alle gymnasten en hun trainers heel veel succes met de laatste voorbereidingen in rechte lijn naar het EK!19-22.02 - Trainingsstage in Mortsel

In voorbereiding op het EK (waarvoor Tachina reeds eerder de selectienorm sprong), komt haar Franse club op stage naar haar Belgische club - Gymplus - in Mortsel. Deze gymnasten brachten ook hun coach Anthony Vlasic mee. Anthony is tevens assistent-headcoach van de Franse nationale ploeg en werkt met zijn gymnasten dus ook richting dit Europees Kampioenschap dat doorgaat in de paasvakantie in Baku (AZE).

De vriendschap enerzijds en de directe concurrentie anderzijds zijn voor Tachina een extra stimulans om te werken aan (de moeilijkheid van) haar reeksen.


27.11 - GOUD voor Tachina Peeters met Draveil Team in Franse competitie

Tijdens het weekend van 25 en 26 november nam Tachina Peeters (Gymplus) deel aan het Frans kampioenschap met haar franse club, het Draveil team!

Tumblingtopper Tachina Peeters is niet te stoppen! Na haar 6de plaats op het wereldkampioenschap in Sofia (BUL) trok ze dit weekend naar Frankrijk om er deel te nemen aan het Frans kampioenschap.

Samen met het Draveil team verzamelde ze 95.200 punten. Goed voor de gouden medaille voor Lolotte, Lucie en ons Tachina!

Tachina verzamelde niet alleen met haar team de beste score maar ook individueel! Met haar 33.600 punten haalde ze de hoogste punten. Dikke proficiat Tachina!

Bekijk hier de reportage.


13.11 - 6de plaats voor Tachina Peeters op WK Tumbling

Van 9 tot 12 november stond in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling op het programma. Hier kwamen 5 Belgische gymnasten in actie. Onder hen Tachina Peeters, die knap 6de werd in de finale Tumbling.

Tachina Peeters (Gymplus) kwam donderdag 9 november in actie tijdens de kwalificaties in de discipline Tumbling. In een sterk deelnemersveld (32 tumblers) weet ze een voorlopige 4de plaats in beslag te nemen. Hierdoor kwalificeerde ze zich voor de finale waar we de 8 beste (max. 2 gymnasten per land) gymnasten terug zien. In de finale springen de gymnasten opnieuw 2 reeksen waarbij de scores van de voorrondes niet meetellen. In de finale springt Tachina twee knappe reeksen, met een totaalscore van 66,000 punten eindgit ze op een mooie 6de plaats.09.11 - Tachina plaats zich als 4de voor finale op wereldkampioenschap

Van 9 tot 12 november gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling door. Op kwalificatiedag 1 zien we de gymnasten in actie op de Grote Trampoline en op de tumblingbaan.

Tachina Peeters (Gymplus) beet s' morgens de spits af in de derde groep. Ze neemt het op tegen 32 tumblers uit verschillende landen. Ze springt een goede reeks en verzamelt 33.700 punten. Haar tweede reeks leverde haar 33.100 punten op. Met een totaalscore van 66.800 punten gaat Tachina als 4e naar de finale! Daarnaast behaalt Tachina ook de selectienorm voor het Europees kampioenschap in Baku (AZE) in 2018!

De Chinese Jia Fangfang neemt met 73.000 punten onmiddellijk de leiding en plaatst zich als 1e voor de Finale! Aardsrivaal Korobeinikova Anna (RUS) verzamelt 68.800 punten en gaat als 2de naar de finale! Dat belooft een spannende finale te worden!


08.10 - Tachina Peeters haalt ZILVER op World Cup!

Een week na de World Cup in Loulé (POR) trok de hele caravaan naar Valladolid (ESP) om daar de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen af te werken.

Onze nationale topper Tachina Peeters (Gymplus) was opnieuw present. In de voorronde wist ze zich met een 4de plek makkelijk te plaatsen voor de finale. En daar sprong ze twee een reeksen met hoge moeilijkheid (2 reeksen met 2 dubbele salto's) die ook nog eens erg netjes werden uitgevoerd. Goed voor 66.300 punten en een prachtige zilveren medaille. Ze diende enkel meervoudig wereldkampioene en 'levende legende' Anna Korobeynikova (RUS) voor te laten.

Tachina lijkt dus helemaal klaar om ook in november te knallen tijden het Wereldkampioenschap in Sofia (BUL)!


27.07 - Reportage rtv25.07 - 4e op Finale World Games!

FINALE

Na Rusland en Frankrijk is het de beurt aan onze Belgische topper Tachina! Ze start de finale met een knaller van een reeks! Goed voor 34.500 punten. Na de eerste reeks staat Tachina op een voorlopige 4e plaats!

Ze sluit de competitie in Polen af met een fantastische tweede reeks (34.700 punten). Met een totaalscore van 69.200 eindigt Tachina op een verdiende 4e plaats! Ze zet hiermee een ersoonlijk record op de World Games in Wroclaw neer!

TOP 3

 1. CHINA - 72.400
 2. RUSLAND - 71.200
 3. GROOT-BRITANNIE - 71.000

KWALIFICATIE

Tachina komt als 8e tumbler aan de aftrap. Ze start met een goede saltoreeks en weet haar landing de baas. Een score van 32.400 punten voor deze eerste reeks. Haar tweede reeks is de schroefreeks. Ook hier weet ze het hoofd koel te houden en eindigt ze met een goede landing. Goed voor 31.600 punten!

Met een totaalscore van 64.000 punten weet ze als 6e haar plaatsje in de finale te bemachtigen. Een top prestatie voor deze belgische gymnaste!


23.07 - Podiumtraining in Wroclaw

Samen met de 4 acrogymnasten van Team BELGYM vertrok onze tumblingtopper Tachina Peeters (Gymplus) zaterdag naar Wroclaw om er deel te nemen aan The World Games.

Tachina wist zich twee jaar geleden te selecteren voor de World Games door haar goede resultaten op het wereldkampioenschap in Odense (DEN). Ze werd er knap 6e in de finale!

Nog nooit eerder (!) kwam er een vrouwelijke Belgische tumbler aan de aftrap van de World Games. Tachina Peeters heeft de grote eer om in Wroclaw geschiedenis te schrijven.

Onder leiding van haar coach Luk Goris, maakte ze tijdens de podiumtraining voor het eerste kennis met haar concurrenten en de zaal waar het dinsdag 25 juli allemaal zal gaan gebeuren.

PROGRAMMA 25/7

 • 15.00-15.35 uur - Kwalificatie
 • 20.30-21.20 uur - Finale (indien geselecteerd)

20.07 - Team BELGYM vertrekt zaterdag 22 juli naar Polen!

63 enthousiaste atleten zijn helemaal klaar om de Belgische driekleur te gaan verdedigen op de World Games in Wroclaw. Onder hen vijf van onze beste gymnasten. Wroclaw is een levendige stad in het hartje van Polen. Het is de 4e grootste stad van het land en heeft een rijke geschiedenis. Dit jaar zijn ze gaststad voor een van de belangrijkste sportevents ter wereld. Zo’n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen zakken af naar Polen om deel te nemen aan deze zesde editie van de wereldspelen in Europa.

De Wereldspelen of World Games zijn een internationaal sportevenement voor sporten en sportonderdelen die niet binnen de Olympische Spelen vallen. Net als die Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. Het evenement werd voor het eerst gehouden in 1981. en wordt georganiseerd met steun van het Internationaal Olympisch Comité.

Ze zijn tussen de 14 en 20 jaar oud en werken al jaren naar deze competitie toe. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) en Tachina Peeters (Gymplus) vertrekken als Team BELGYM vastberaden om het beste van zichzelf te geven.

Tachina zal eerst aantreden in de kwalificatiewedstrijd. Na het springen van 2 kwalificatiereeksen, een salto- en een schroefreeks, mogen de 8 beste tumblers (van de 10) door naar de finale. Tijdens deze finale, die later op de dag gepland staat, worden er 2 vrije reeksen gesprongen

Tachina komt op dinsdag 25 juli in actie!


19.07 - Tachina is er helemaal klaar voor - Reportage RTV!


14.07 - Laatste voorbereiding in Griekenland

Na de zware stage in Rusland kon Tachina een beetje 'recuperen' tijdens de examens (Tachina studeerde af, proficiat!). Maar nu wordt de laatste rechte lijn ingezet richting Polen. En die weg naar Polen loopt langs Griekenland.


De club van Loutraki verwelkomen haar en trainer Luk met open armen tijdens hun jaarlijkse zomerkamp. De supercompensatie doet zijn werk en de trainingen gaan heel erg vlot. Deze goede vorm nog een dikke week aanhouden en... laat de World Games maar komen.

Wroclaw... here we come!


29.06 - Meet Team BELGYM: Tachina Peeters

Deze zomer is het zover, de World Games 2017. De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats.

Van 20 tot 30 juli vindt in Wroclaw (POL) de 10e editie van de World Games plaats. België is vertegenwoordigd in de disciplines Acro & Tumbling.

Vijf gymnasten zullen deel uitmaken van het Team Belgium dat deze zomer naar de Wereldspelen in Wroclaw trekken. Tachina Peeters (Gymplus) is de eerste gymnast ooit die voor België deelneemt aan de World Games in de discipline Tumbling. Zij behaalde haar plek door haar goede resultaten op het Wereldkampioenschap in Odense (DEN) 2015. Ze werd er knap 6e in de finale!

In aanloop van deze internationale competitie kwam Tachina nog in actie tijdens verschillende wedstrijden. Voor haar vertrek naar Polen liep ze samen met haar trainer, Luk Goris, nog stage in Stavropol bij topcoach Vadim.

Ze zal het in Wroclaw op 25 juli opnemen tegen 9 andere meisjes.


08.06 - Startvolgorde World Games bekend

Het is nu echt wel aftellen naar de World Games. De 10e editie die doorgaat in Wroclaw (POL) komt razendsnel dichterbij. Tachina werkte intussen haar stage in Rusland af.

De Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) maakte de startlijsten van de kwalificaties en finales bekend.

Tachina Peeters (Gymplus) neemt het op 25 juli op tegen 9 andere landen in Polen: Zuid-Afrika, USA, Canada, Ukraine, Frankrijk, China, Denemarken, Rusland en Groot-Britannië. Ze mag als 8e haar twee tumblingreeksen brengen voor de jury.

In de finale zien we de 8 beste gymnasten uit de kwalificaties terug. Hier wordt in de omgekeerde volgorde van het klassement gesprongen.


05.06 - Stage in Rusland zit erop

Tachina en Luk zijn terug in België en kunnen terugblikken op een geslaagde stage. De twee weken zijn voorbij gevlogen. Er werd intensief getraind en veel geleerd - zowel op de tumblingbaan als door observatie van coaches en gymnasten.

De laatste dagen was meervoudig wereldkampioene Anna Korobeynikova in de zaal. Wat zij nog allemaal kan op haar 34 is ongelooflijk. Tachina staat er dikwijls met ongeloof naar te kijken. Ze is een voorbeeld voor alle jeugd daar in de zaal. Hard werken, totaal geen vedettenstatus en altijd even vriendelijk. Ze mist amper reeksen en dat ondanks de hoge moeilijkheid van haar sprongen.

De laatste dag kon Tachina nog kijken naar het clubkampioenschap van Stavropol. Dat duurt maar liefst 3 dagen en ongeveer 300 tumblers tussen de 5 en de 34 jaar komen aan de beurt.

Op de terugweg was er een lange overstaptijd in Moskou en konden ze van de gelegenheid gebruik maken om de stad in te trekken. Zo zagen ze nog iets meer van Rusland dan een trainingszaal :)


27.05 - Verjaardag in Stavropol

Je twintigste verjaardag vieren in Rusland, het is eens wat anders. Maar de unieke kans die Tachina kreeg om rond deze periode in het nationaal trainingscentrum in Stavropol te turnen kon ze niet laten schieten. Het werd dus een verjaardag zonder familie, taartjes of een feest.

Maar het was wel rustdag, want er werd de afgelopen dagen heel hard getraind. En hoe viert Tachina - grote hondenliefhebster - haar verjaardag? Met een traktatie voor alle honden in de buurt. Ze hebben gesmuld van de hondenbrokken. Het is eens iets anders...

Jammer genoeg is het weer daar heel erg ongewoon. Terwijl in België iedereen puft en zweet is het in Stavropol fris en regenachtig. Dit is het tegenovergestelde van het normale weer rond die tijd van het jaar in het zuiden van Rusland. Anders gaan in mei de temperaturen daar vlotjes over de dertig graden.

Maar nu is het natuurlijk ideaal weer om te trainen! En trainen doen ze!

De voorbije trainingen waren vooral gericht op het verbeteren van de rondat, de temp en de flik die voor de dubbel strek in het midden van de reeks kwamen en op het verbinden van de dubbel strek met het tweede deel van de reeks. En ze zien hier elk foutje hoor. Zoals Vadim zegt: "it's all about putting in the numbers", vrij vertaald komt dat neer op: hoe meer je er doet, hoe beter je wordt. Dus op een training worden er ongeveer 15 dubbel streks gedraaid uit temp (2 passen aanloop) en 15 dubbel streks uit temp flik (geen aanloop) en dan nog eens het zelfde aantal in de lounge met verbinding. Hoewel Tachina in het begin wat onwennig was in de lounge vindt ze het hoe langer hoe leuker. De blauwe plekken van met de ellebogen tegen de gordel te knallen neemt ze er dan maar gewoon bij.

Goed bezig Tachina!


23.05 - Trainingsstage in Rusland

Tachina en trainer Luk Goris zijn goed aangekomen in Stavropol en de eerste trainingen zitten erop. Ze hebben de onverdeelde aandacht van Vadim, Tachina krijgt zo goed als privé training van hem. Gisteren was nog een rustig dagje met 1 training, beetje wennen aan de verschillende banen - ze hebben hier zo hun eigen banen gemaakt door het bedrijf van de familie Skakoun - en die veren allemaal anders.

Deze morgen was het werken in de lounge. Daar zijn ze hier echt specialisten in... en alles uit opsprong(!). Niemand loopt hier, tenzij er wedstrijdreeksen getraind worden. Alles qua voorbereiding is alleszonder aanloop, enkel wat “foefelsprongetjes”, want die kennen ze hier ook. Deze ochtend dus gewerkt op dubbel strek door verbinding. ( ^ --/ ^f --/ en hetzelfde met 2-/ vanachter. Vadim was heel content.

Maar niet elke reeks of training gaat even goed. En wat doen Russen dan als het niet lukt, ... basis, basis, basis... Terug naar de zachte baan en alle eindsalto's die ze kan uit rondat 3 tempen flik, uit opsprong natuurlijk.

Tussen de trainingen hebben ze wat tijd om bij te slapen de stad te verkennen (jammer dat niemand Engels spreekt L) of te studeren. Wat bij terugkomst staan de examens voor de deur.

Tot binnenkort!


21.05 - Op naar Stavropol

Het nationaal trainingscentrum in Stavropol (RUS) is hét Mekka van de tumblingsport. Tachina krijgt de kans om - in voorbereiding op de World Games - daar te gaan trainen. Trainer Luk Goris gaat natuurlijk mee, maar daar ter plaatse krijgt ze ook training Vadim Skakoun. Vadium is headcoach van het Russische tumblingteam, producent van de gekende tumblingbanen en tevens zoon van legende Vasiliy Skakoun. Samen hebben vader en zoon al heel wat wereldtoppers gevormd. Tachina en Luk leren vast en zeker nog veel bij in Rusland!


14.05 - Belgische fans wensen Tachina veel succes

Op het Belgisch Kampioenschap sprong Tachina haar laatste wedstrijd in België voor de World Games. Hét ideale moment voor de Belgische fans om haar aan het werk te zien en haar 'uit te wuiven'. Tijdens de prijsuitreiking was daar tijd voorzien. Zo kreeg Tachina een mooie fotokader, tientallen aanmoedigingskaartjes van heel veel fans. En misschien wel het meest emotionele: videoboodschappen van trainingsmaatjes, vrienden en familie.

Het Belgisch Kampioenschap zelf verliep niet helemaal naar wens. Na de voorrondes stond Tachina ruim aan de leiding, maar in de finales (die terug van nul starten) ging de laatste reeks niet goed en moest Tachina tevreden zijn met het brons.


7.05 - Tachina wint French Masters (Lons-le-Saunier)

Tachina trok dit weekend naar het oosten van Frankrijk, naar het klein stadje Lons le Saunier. Daar nam ze met haar Franse team (Draveil Tumbling) deel aan de French Masters. Een tumblingcompetitie waar ze ook een aantal tegenstanders had die op internationaal niveau springen, een goede waardemeter en extra motivatie.

Maar Tachina gaf de Franse dames het nakijken. Na de voorrondes voerde ze het klassement aan en ook tijdens de finale - waar iedereen terug van nul begint en alles dus mogelijk is - wist ze de beste prestatie neer te zetten. Met monsterscore van 67.500 punten gaf ze iedereen het nakijken en behaalde ze oververdiend de overwinning. Super Tachina!23.04 - Tachina springt WK-norm

Op het Vlaams Kampioenschap in Deinze startte de selectieprocedure voor het Wereldkampioenschap Tumbling. En Tachina greep meteen de spreekwoordelijke koe bij de horens. In de voorrondes sprongen ze met 2 knappe reeksen de gevraagde norm:

 • Saltoreeks: rondat - temp - dubbel gestrekte salto - temp - temp - temp - flik - dubbel gestrekte salto
 • Schroefreeks: rondat - temp - schroef - temp - temp - temp - flik - full in full out gehurkt

Het wereldkampioenschap gaat in november door in Sofia (BUL).

In de finales ging het jammer genoeg minder goed, waardoor ze de Vlaamse titel niet in de wacht sleepte. Op naar de volgende wedstrijd!


18.04 - Team BELGYM naar de World Games, supporter mee!

Deze zomer trekken tumbling gymnast Tachina Peeters (Gymplus) en acroteams Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) richting Polen. Daar staan namelijk de World Games op het programma!

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. Op 24 en 25 juli komen onze toppers van Team BELGYM in actie, en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan!

Onze gymnasten hebben jullie hulp en steun nodig, supporter mee en steun onze gymnasten naar een topprestatie! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Kom naar het Vlaams kampioenschap en zie onze toppers aan het werk
  1. Tumbling
  2. Acro
 2. Vraag bij de organiserende club naar de Team BELGYM-supporterskaart
 3. Laat weten voor wie je supportert en stuur hem/haar een persoonlijke boodschap
 4. Drop je supporterskaart in de Gymfed-postbus op de wedstrijd
 5. Tijdens het Belgisch kampioenschap bezorgen we alle supporterskaarten aan onze gymnasten


14.04 - Stage Griekenland & Rusland

De World Games komen razendsnel dichterbij. Er staan nog twee nationale wedstrijden gepland voor Tachina alvorens ze naar Wroclaw (Polen) vertrekt: Het Vlaams- en Belgisch kampioenschap. In mei zal ze ook aantreden op het Frans Kampioenschap.

Daarnaast heeft Tachina nog 2 stages gepland. Eentje in Griekenland en eentje in Rusland (21 mei tot 5 juni). Die laatste stage zal ze afwerken in Stavropol (RUS) bij topcoach Skakoun.

Rusland behoort echt tot de wereldtop Tumbling. Op 19 februari won de Russische gymnaste Anna Korobeinikova nog goud op de World Cup Tumbling & Trampoline In Baku! Het belooft dus een stage van hoog niveau bij een uitmuntende trainer te worden.30.03 - FOTOSHOOT World Games

Op Woensdag 29 maart trok Tachina samen met acrotoppers Noémie, Lore, Kilian & Robin naar het gloednieuwe Sportcomplex in Aalst voor een speciale dag. Ze mocht namelijk enkele uren voor de lens van onze fotograaf Griet vertoeven.

Terwijl Robin en Kilian voor de lens hun eerste shots namen mocht Tachina in hair & make-up plaatsnemen. Daarna was het haar beurt om te schitteren voor de camera. Met enkele outfits van Agiva en haar wedstrijdturnpak werden er honderden foto's genomen. Na de shots voor het doek nam onze fotograaf ook nog enkele actiefoto's. Geen gemakkelijke opdracht!

Het werd een toffe dag met een prachtig resultaat.

Dat Tachina een echte topper is op de baan bewees ze al meerdere malen. Wij duimen alvast voor de World Games in juli!


26.03 - Tachina springt Belgisch record

Tijdens de provinciale voorronde Tumbling in Mol, haalde Tachina Peeters (Gymplus) haar beste springbenen uit de kast en bracht ze een nieuwe saltoreeks met 2 dubbel gestrekte salto's (voor de kenners: één uit flik en één uit temp). Dit was meteen goed voor een nieuw Belgisch record moeilijkheid van 6.4. Het vorige record stond ook op haar naam en was iets meer dan één jaar oud, maar nu deed ze dus nog 0.2 beter.

Dit record werd nog gesprongen volgens de oude FIG-code, van zodra de nieuwe FIG-code zal ingaan zijn er opnieuw mogelijkheden om dit verbeteren, want daarin worden de (weinige) meisjes die 2 dubbel salto's in één reeks kunnen extra beloond. Go for it Tachina!


27.01 - Vijf Belgische gymnasten gaan naar de Wereldspelen Wroclaw 2017!

Het is officieel! Vijf gymnasten zullen deel uitmaken van het team van 60 Belgische atleten dat deze zomer naar de Wereldspelen in Wroclaw trekken.

De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. Ze werden voor het eerst georganiseerd in 1981 door de Internationale Vereniging voor Wereldspelen (IWGA), met steun van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De tiende editie van de Wereldspelen gaat door van 20 tot en met 30 juli 2017 in het Poolse Wroclaw. 31 sporten staan er op het programma. Er worden zo'n 3.500 atleten uit meer dan 100 landen verwacht tijdens deze zesde editie in Europa.

Een team van 60 Belgische atleten zal daar ons Belgenland verdedigen. Sportclimbing, handboogschieten, ju-jitsu, korfbal, orientatielopen, pétanque, reddend zwemmen, roller skating, tug of war en waterski zijn de verschillende disciplines in welke het BOIC atleten afvaardigde.

Ook gymnastiek kan natuurlijk niet ontbreken. België behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop Acro. Onze twee duo's: Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Noémie Lammertyn (Sportac Deinze), Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vervoegen dus ook Team Belgium. Zij verworven hun plaats door de fantastische resultaten van Natascha Van Es & Laurie Philpott en Arne Van Gelder & Vincent Casse op het afgelopen Wereldkampioenschap 2016 in Putian (CHN).

Ook het springtalent Tachina Peeters (Gymplus) heeft er zin in en behoort tot het Team Belgium! Zij behaalde haar plek door haar goede resultaten op het Wereldkampioenschap in Odense (DEN) 2015. Ze werd er knap 6e in de finale!