Team BELGYM 3de op FIT-Challenge in Gent

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 8 jun 2019

Brons voor Team BELGYM

Na de competitie van de juniores was het in Gent op zaterdagmiddag tijd voor de seniores om het beste van zichzelf te geven tijdens de Flanders International Team Challenge.

Ook tijdens de seniores competitie zagen we voor België twee teams in actie. In team 1 was het voornamelijk Nina Derwael die de show stal met haar nieuwe oefening aan brug. Met een startwaarde van maar liefst 6,7 imponeerde ze jury en publiek! De meisjes van het Delhaize TOP-Team probeerden op deze competitie heel wat nieuwe elementen uit in functie van het aanstomende WK in Stuttgart. Dit resulteerde in enkele foutjes in de gebrachte oefeningen.

BEL 1

(Nina Derwael & Jade Vansteenkiste in actie - Foto's Christian Degroote)

BEL 2

Italië had voor deze competitie geen team meegebracht en zo konden dus ook hun titel niet verdedigen. Het waren voornamelijk de meisjes uit Nederland en Australië die er bovenuit staken. Het Nederlandse team bracht voor deze wedstrijd Lieke Wevers mee naar Gent. Lieke, zus van Sanne Wevers, turnde vandaag voor het eerst opnieuw een nationale competitie sinds haar rust periode.

PODIUM TEAM KLASSEMENT

  1. GOUD - Nederland 1 - 159.429 punten
  2. ZILVER - Australië - 159.296 punten
  3. BRONS - België - 156.962 punten


Daarnaast werd er ook een allround klassement opgemaakt. Onze noorderburen vielen opnieuw in de prijzen want Naomi Visser mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Onze eigen Nina Derwael was de tweede beste op dit toernooi en Georgia Godwin uit Australië mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

PODIUM ALLROUND KLASSEMENT

  1. GOUD - Naomi Visser (NED) - 54.533 punten
  2. ZILVER - Nina Derwael (BEL) - 53.898 punten
  3. BRONS - Georgia Godwin (AUS) - 53.265 punten

Morgen komt de top 8 in actie tijdens de Team finale. Deze start om 15.00 uur stipt! Livescore is te volgen op onze Website en op twitter.

Dikke proficiat aan alle gymnasten!

Mis niets van Team BELGYM