2 Finales op World Cup Loulé

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 8 okt 2018

Tijdens het weekend van 5 en 6 oktober streden 8 Belgische gymnasten Tumbling & Trampoline op de World Cup in Loulé (POR) voor een plek op het podium.

TRAMPOLINE

Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) kwamen zowel in de individuele kwalificaties als in de Synchroon competitie in actie. Met het oog op het wereldkampioenschap in Rusland deden ze een laatste gooi om hun ticket binnen te halen.

En wat deden ze het goed! In de kwalificaties van het Synchroon springen verzamelden ze 91.900 punten, een nieuw Belgisch record! Het WK-ticket is binnen! In de finale eindigden ze op de 8ste plaats.


TUMBLING

Met haar WK-ticket reeds op zak sprong Tachina Peeters (Gymplus) de pannen van het dak tijdens de kwalificaties. Als 1ste gymnast wist ze een plaatsje in de finale te veroveren. Daar ging het helaas mis. Door een foute landing na haar 1ste finalereeks eindigde ze op de 8ste plaats.

Ook Laura Vandevoorde, Zara Lucas (Turnkring Oostakker) en Silke Vermeulen (Turnclub Olympia Merelbeke) en kersverse seniores jongens Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) en Noah Houbrechts (Creativa Schelle) kwamen in actie op de World Cup. Allemaal werkten ze hun twee reeksen mooi af tijdens de kwalificaties.

Naast de World Cup ging er ook een internationaal tornooi door waar er gymnasten van Gym '90 Beringen, Corpus Sanum Herentals, Kon. Sint-Genesiusturngroep, KT Aalst, Creativa Schelle en TK Flink en Vroom Geel aan deelnamen. Helena Lison (KT Aalst) en Nell Caers (Corpus Sanum Herentals) behaalden beide een bronzen medaille in hun categorie en discipline! Dikke proficiat!

Mis niets van Team BELGYM