Met de steun van


Meisjes werken podiumtraining af in Glasgow

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 1 aug 2018

Europees kampioenschap 2018

Van 2 tot 5 augustus komen onze meisjes Toestelturnen in actie op het Europees kampioenschap in Glasgow (GBR). Afgelopen dagen werkten de seniores en juniores hun podiumtraining af.

Op 29 juli arriveerde de meisjesdelegatie in Glasgow (GBR) voor het Europees kampioenschap. Op 30 juli maakten ze kennis met de faciliteiten en konden ze in de namiddag ook nog even trainen in de trainingshallen.

31 Juli stond reeds de eerste podiumtraining op de planning. Om 10 uur werd de aftrap gegeven in de SS Hydro Arena met subdivisie 1. Tijdens de podiumtraining verkennen de seniores gymnasten de wedstrijdhal en turntoestellen, de laatste voorbereiding dus voor het echte werk.

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Axelle Klinckaert (GymMax), Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) turnen in subdivisie 3 en mochten samen met de gymnasten uit Israël starten aan balk. In de imposante Hydro Arena doorliep het Delhaize TOP-team onder leiding van coaches Yves Kieffer, Marjorie Heuls en Mathieu Zimmerman hun parcours.

Iedereen was alvast onder de indruk van de Brug-oefening van Nina en aan grond werden mooie choreografieën geturnd! Dat belooft voor de competitie!

De dag nadien mochten de juniores hun podiumtraining aanvangen. Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen), Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare), Jade Vansteenkiste (Gym Izegem), Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare) en Noemie Louon (Turnclub Varsenare) toonden enkele zeer sterke oefeningen. Hun zuivere werk en mooie choreografieën beloven veel goeds voor de competitie. Onze meisjes zijn er duidelijk klaar voor!

PLANNING

  • 02/8 - Kwalificaties Seniores
  • 03/8 - Kwalificaties Juniores + AA-klassement en teamresultaat
  • 04/8 - Teamfinale Seniores
  • 05/8 - Toestelfinales Juniores (vm) & Seniores (nm)
Veel succes girls!

Mis niets van Team BELGYM