Twee keer goud voor Acro op International Gutenberg Cup

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 14 okt 2019

Naar aanleiding van het Europees kampioenschap later deze maand trokken twee topsportformaties Acro afgelopen weekend naar Mainz (GER) om er deel te nemen aan een internationale competitie.

Op zaterdag 12 oktober turnden het meisjes drie en het junioren gemengd paar hun tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties. Met enkel een kleine tijdsfoutje bij balans van het trio en een kleine fout in het eerst tempo-deel van het gemengd paar wisten ze zich te kwalificeren voor de finale die op zondag 13 oktober doorging.

(Team Bo, Yana en Lise - Foto Felixfotos)

Ook in die finale hielden de gymnasten het hoofd koel en wisten ze met hun combined oefening een goede prestaties neer te zetten. Zowel het trio Bo, Lise en Yana als het gemengd paar Helena en Pieter turnden een knappe combined oefening en ontvingen beide 29.450 punten van de jury. Goed voor tweemaal goud!

Belgische delegatie

Van 30 oktober tot 3 november staat het Europees kampioenschap Acro op de planning. De gymnasten trekken hiervoor naar Holon, Israël. Zowel de seniores als de gymnasten in leeftijdscategorie 13-19 jaar komen er in actie.

Mis niets van Team BELGYM