Nina Derwael ontvangt Vlaams Sportjuweel

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 3 dec 2018

Na de Europese- en wereldtitel aan de damesbrug mocht Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) op maandag 3 december het Vlaams Sportjuweel in ontvangst nemen.

Het Vlaams Sportjuweel is een jaarlijkse prijs van de Vlaamse overheid die een sporter maar één keer in zijn of haar carrière kan winnen. Deze wordt uitgereikt aan een Vlaamse sporter die in de loop van het jaar een opmerkelijke prestatie leverde of een uitzonderlijke loopbaan afsloot. Hiermee volgt Nina Derwael de snowboarder Seppe Smits op, die in 2017 deze trofee in ontvangst nam. Vlaams Sportminister Philippe Muyters en Sport Vlaanderen reikten de trofee op maandagavond 3 december uit.

Eerder dit najaar werd reeds bekend gemaakt dat Nina de Nationale Trofee voor Sportverdienste won. Deze bekroont de Belgische sporter of sportploeg die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. De trofee wordt uitgereikt door een jury van (oud)sportkampioenen.

Naast deze twee trofeeën behoort Nina eveneens tot de genomineerden voor het Sportgala 2018. In de categorie Sportvrouw van het Jaar behoort zij alvast tot de favorieten. Dit Sportgala gaat door op zaterdag 22 december.

Mis niets van Team BELGYM