Meisjes toestelturnen turnen laatste EK-voorbereidingen in Heerenveen

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 9 jul 2018

Afgelopen zaterdag, 7 juli, kwamen de juniores en seniores Toestelturnen meisjes in actie op de Interland in Herenveen, Nederland.

Het aftellen is begonnen. Binnen amper 4 weken turnen onze juniores en seniores toestelturnen op het Europees kampioenschap in Glasgow (GBR). Om daar in optimale conditie te presteren legden de gymnasten afgelopen maanden een mooi traject af. De Interland in Herenveen was de laatste voorbereidende wedstrijd in hun parcours.

Bij de seniores waren het Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), Axelle Klinckaert (GymMax), Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) die aan de aftrap kwamen. Ze namen het op tegen de seniores uit Japan, Groot-Brittanië en Nederland. In het teamklassement ziet de ranking er als volgt uit:

  1. Japan - 159,6
  2. Nederland - 158,9
  3. Groot-Brittanië - 155,4
  4. België - 146,1

Voor de teamranking werden per toestel de 3 beste scores in rekening gebracht. Gezien er slechts 2 gymnasten voor België in actie kwamen aan grond, kon het team niet meestrijden voor een podiumplek. Individueel was het opnieuw uitkijken naar de brugoefening van Nina Derwael. Met een totaalscore van 15,3 turnt ze de hoogste score van de competitie. Hiermee doet ze even goed als de World Cup in Doha waar ze goud haalde . Met een nieuwe element en een tiende meer moeilijkheid (6,5) ziet dit er veelbelovend uit voor het komende EK. Bekijk hier haar oefening.


Bij de juniores zagen we Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare), Jade Vansteenkiste (Gym Izegem), Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen), Cato Fleurackers (FfG), Lisa Vaelen (FfG), Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare) en Noémie Louon (Turnclub Izegem) in actie. Ze namen het op tegen de meisjes uit Nederland. Met een teamscore van 149,650 punten dienen ze de Nederlandse ploeg te laten voorgaan.

  1. Nederland - 152,3
  2. België - 149,650
Onze meisjes reizen op 29 juli af naar Groot-Brittannië. Hou de GOBELGYM website en onze social media goed in het oog en blijf op de hoogte!

Mis niets van Team BELGYM