3 finales voor Toestelturnen meisjes op EK

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 11 apr 2019

Donderdag 11 april, de tweede kwalificatiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen. Vandaag op het programma, de kwalificaties bij de meisjes.

Eindklassement

In de eerste subdivisie is het Jade Vansteenkiste (Gym Izegem) die in actie komt voor het Belgische team. Voor Jade, net zoals teamgenoot Fien Enghels die later in actie komt, haar eerste Europees kampioenschap als senior. Op het afgelopen EK in Glasgow (2018) werd ze in de teamcompetitie bij de junioren nog knap 6de. Jade turnt op dit EK aan alle 4 de toestellen en streeft dus naar een plaatsje in de allroundfinale. Ze turnt een mooie wedstrijd maar komt jammer genoeg ten val aan balk. Met een totaalscore van 49,732 punten zien we Jade op een 24ste plaats (in de gekuiste lijst) en ze plaatst zich hiermee voor de allroundfinale op vrijdag 12 april. Aan grond staat Jade met een score van 13,133 ex aequo op een vijfde plaats, ook in deze toestelfinale op zondag 14 april zien we haar terug!

In subdivisie 2 zien we Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) in actie. Maellyse Brassart komt net zoals Jade in actie in de allroundcompetitie. Fien Enghels zien we aan het werk aan grond, balk en damesbrug. Maellyse turnt een stabiel wedstrijd maar ook aan balk gaat het mis, met een totaalscore van 50,299 verzekert ook Maellyse zich van een plaatsje in de AA-finale. Fien Enghels turnt mooi aan de 3 toestellen, vooral aan de damesbrug weet ze met een score van 13,933 een sterke oefening neer te zetten. Deze score is net niet voldoende voor de toestelfinale, Fien wordt 1ste reserve.

Morgen, vrijdag 12 april supporters op post voor de allroundfinale van Jimmy Verbaeys, Jade Vansteenkiste en Maellyse Brassart!

Mis niets van Team BELGYM