De laatste Belgische titels in het hoogste niveau zijn verdeeld

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 1 jun 2019

Acro - Ritmiek - TTj - TTm

In het Waalse Libramont stond vrijdag, vandaag en morgen het Belgisch kampioenschap in de disciplines Acro, Ritmiek en Toestelturnen jongens & meisjes in het A- en B-niveau op de planning. De laatste nationale wedstrijd voor onze gymnasten van dit seizoen.

ACRO

De grootste opkomst op dit BK was ongetwijfeld in de discipline Acro. Honderden teams in verschillende leeftijdscategorieën deden een gooi naar die felbegeerde Belgisch titels. Ook onze topsportteams kwamen in actie op deze laatste nationale wedstrijd.

De spannendste wedstrijd vond plaats bij de meisjes drie. Topsportteams Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) - Goud met 85.190 punten- en Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) - zilver met 84.420 punten - verdeelden de gouden en zilveren medaille. Het clubteam van Turnclub Athena Lena De Moor en tweeling Anna en Eva Hyde mocht met 79.220 punten het brons in ontvangst nemen.

Bij de heren vier zagen we de derde topsportformatie in actie. Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Robin Casse (VGl Niel) behaalden een knappe 80.820 punten en mochten de Belgische titel in ontvangst nemen.

Vlaams kampioenen bij de gemengde paren Janne Somers en Nathan Van den Branden (TK Werchter - Volharding Boom) moesten genoegen nemen met het zilver want het goud ging op dit BK naar Gilles Saliën en Judith De Schryver (TK Werchter). Het brons ging naar Maxime Vantournhout en Robin Van Der Heyden (Ambitious Pro Gymnastics).

RITMIEK

Grote favoriet Aya Couroble (Happy Gym) was aanwezig in Libramont om haar Belgische titel te verdedigen. Ze turnde vier mooie oefeningen en haalde met een totaalscore van 56.300 punten dan ook voor het derde jaar oprij de titel binnen!

Voor juniores Alessia Verstappen (Happy Gym), zilver en Alexandra Safronova (Forza Ritimca) goud, was het ook een belangrijke wedstrijd. Deze twee gymnasten zullen in juli de Belgisch driekleur verdedigen op het allereerste wereldkampioenschap voor juniores en turnden in Libramont hun laatste voorbereidingen!

TOESTELTURNEN JONGENS

Voormalig Belgisch kampioen, Noah Kuavita (Silok Deurne) present in Libramont om zijn titel te verdedigen. Hij kwam vorige week nog in actie op de World Cup in Kroatië en wist er een toestelfinale aan paard met bogen binnen te halen. Het werd een spannende competitie en de jongens waren enorm aan elkaar gewaagd.

Podium

  1. Takumi Onoshima (Ffg) - 79.950 punten
  2. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) - 79.850 punten
  3. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) - 79.700 punten

Het Belgisch kampioenschap vormde het ideale moment voor onze seniores om nieuwe reeksen en elementen te proberen voor het aanstomende wereldkampioenschap in Stuttgart (GER) begin oktober. Onze jongens van Team BELGYM zullen daar proberen om hun Olympische selectie in team binnen te halen!

Ook de gymnasten in de jongere leeftijdscategorieën kwamen in actie op het Belgisch kampioenschap. Voor de juniores jongens was dit BK tevens selectief voor het allereerste WK juniores eind juni en het EYOF in juli.

TOESTELTURNEN MEISJES

Geen seniores meisjes uit het topsportcentrum in actie in Libramont dit weekend. De meisjes van het Delhaize TOP-Team zullen hun BK afwerken op de FIT-Challenge te Gent. Wil jij Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en de andere meisjes van Team BELGYM aan het werk zien in eigen land? Twijfel dan niet langer en bestel je tickets nog snel online aan voordeeltarief!

De juniores en beloften uit het topsportcentrum kwamen wél in actie op het BK! Voor onze juniores was dit BK tevens selectief voor het WK juniores dat doorgaat eind juni en de EYOF dat doorgaat in juli! Ook op de Flanders International Team Challenge zullen de juniores nog een selectiemoment krijgen.
Dikke proficiat aan alle gymnasten en coaches!

Mis niets van Team BELGYM