Nina Derwael & Noah Kuavita zijn de nieuwe Belgische kampioenen 2018

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 26 mei 2018

Vandaag stond in Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes op de planning. De allerbeste seniores gymnasten verzamelden in de namiddag en streden om de titel.

Om 8.40 uur werd het startschot gegeven van een belangrijke dag in de Belgische competitie. De meisjes A 11 jaar en de jongens A 10 jaar beten de spits af. Om 18.30 uur namen de seniores en juniores plaats in de competitiehal en startten hun wedstrijd. Zelfs onder deze tropische temperaturen wisten zowel de jongens als de meisjes het hoofd koel te houden.

MEISJES

Regerend Belgisch kampioene Rune Hermans (Gym Haacht) aanwezig op de competitie. Echter voor gezondheidsredenen kwam ze enkel aan Brug en Balk in actie vandaag. Maar het was vooral uitkijken naar Europees kampioene aan de Damesbrug, Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt). Een oefening om U tegen te zeggen en een mooie score van 15.350 punten. Hiermee verbetert ze haar persoonlijk record! Aan grond waren het vooral Axelle en Senna die uitblonken met hun mooie choreografie en sterke tumblingreeksen.

Het podium zag er uiteindelijk als volgt uit:

  1. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) - 53.050
  2. Axelle Klinckaert (GymMax) - 51.000
  3. Senna Deriks (Gymgroep A.S) - 49.550

JONGENS

Ook bij de jongens zagen we regerend Belgisch kampioen Daan kennis (Gym Mol) in actie vandaag. #BGT finalisten Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Noah Kuavita (Silok Deurne) nog maar goed en wel bekomen van de finale gisterenavond waren even enthousiast over deze dag!

Het was uitkijken naar de routine aan de ringen van Olympiër Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster). De moeilijkheid omhoog getrokken voor deze routine levert hem een totaalscore van 14.950 op! Ook voor Dennis een verbetering van zijn persoonlijk record.

Op de andere toestellen zagen we ook vandaag enkele zeer sterke oefeningen. Vooral aan Rek en Sprong toonden de jongens enkele knappe elementen! Het bleef tot het einde spannend bij de jongens! Met een zeer sterke oefening aan Rek om de dag af te sluiten mag Noah Kuavita zichzelf de nieuwe Belgische kampioen noemen!

Het podium zag er uiteindelijk als volgt uit:

  1. Noah Kuavita (Silok Deurne) - 82.650
  2. Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) - 81.150
  3. Maxime Gentges (FfG) - 80.800

Een dikke proficiat aan de nieuwe Belgische kampioenen en alle andere gymnasten!

Mis niets van Team BELGYM