Acro naar International Gutenberg Cup

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 9 okt 2019

Van 10-13 oktober trekken twee topsportformaties Acro naar Mainz (GER) om er deel te nemen aan een internationale competitie.

Op 30 november start in Holon (IS) het Europees kampioenschap voor juniores en seniores in de discipline Acro. Ook België stuurt vier topsportteams naar Israël om er te strijden voor de medailles. Naar aanleiding van dit EK trekken dit weekend twee topsportteams naar Duitsland om er deel te nemen aan een internationale competitie.

Belgisch kampioenen Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) deden al heel wat internationale ervaring op de voorbije jaren. Naast hun zilveren medaille op de WAGC afgelopen jaar wonnen ze dit jaar de gouden medaille op het BK in Libramont. Ze mikken dan ook hoog op het aanstaande EK. De wedstrijd in Mainz lijkt de ideale voorbereiding.

Het tweede team dat afzakt naar Mainz zijn gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze). Zij zullen deelnemen in de competitie bij de juniores.

PLANNING

  • Zaterdag 12/10
    • 9.00 - 12.00 uur - 1ste oefening
    • 14.00 - 17.00 uur - 2de oefening
  • Zondag 13/10
    • 13.00 - 15.00 uur - finale

    Veel succes allemaal!

Mis niets van Team BELGYM