Syndicated Test

9 MEDAILLES VOOR TEAM BELGYM @ EUROPEAN CHAMPIONSHIPS POLAND

Van 19 tot 22 oktober trok de Belgische Acrodelegatie richting de Poolse stad Rzeszow voor het Europees kampioenschap. Het Europees kampioenschap in Rzeszow is al toe aan de 28ste editie voor Senioren en 12de editie voor Junioren. Team BELGYM bestaande uit Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vertegenwoordigden de Belgische driekleur in de discipline Meisjes paar & Heren paar. Het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) maakten tijdens dit EK hun groot internationale debuut. Juniorenteams Marte Snoeck (Sportac Deinze) & Bram Röttger (Volharding Boom) en Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) kwamen eveneens in actie.


TEAM BELGYM MADE HISTORY @ WORLD CHAMPIONSHIPS MONTREAL

Van 2 tot 8 oktober gingen in Montréal het Wereldkampioenschap Toestelturnen door. De Belgische delegatie bestaande uit Rune Hermans (Gym Haacht), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) en Maxime Gentges trok met grote ambities naar Canada. Rune Hermans (Gym Haacht) en Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) schreven Belgische geschiedenis met hun 11de en 8ste plaats in de Allroundfinale! Nina deed daar nog een schepje bovenop. Nog nooit eerder kwam een vrouwelijke Belgische gymnast in actie tijdens een toestelfinale op een WK. Nina bracht een TOP-oefening en pakte de BRONZEN medaille!

Nieuws

World Cup Doha - Kwalificatiedag 1

Woensdag 21 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Vandaag kwamen enkele van onze gymnasten voor het eerst in actie op kwalificatie dag 1!

Belgische delegatie Toestelturnen naar World Cup in Doha

Zondag 18 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Drie jongens en drie meisjes trekken naar Qatar om de Belgische driekleur te verdedigen en een plaatsje in de toestelfinales te bemachtigen.

Team BELGYM wint Team Challenge in Stuttgart

Zaterdag 17 mrt 2018

In Stuttgart (GER) ging afgelopen dagen de Team Challenge competitie door. Na een zeer sterke kwalificatie van de meisjes gaat het team als 1ste naar de finale. Vandaag knalden de meisjes opnieuw!

Meisjes GOBELGYM gaan als 1e naar Teamfinale in Stuttgart

Vrijdag 16 mrt 2018

Van 16 - 18 maart gaat in Stuttgart de Team Challenge competitie door. De seniores Toestelturnen jongens en meisjes kwamen vrijdag 16 maart in actie tijdens de kwalificaties.

EK TRA-DMT-TU: Belgische delegatie gekend!

Woensdag 14 mrt 2018

Terwijl in België de Acrotop het beste van zichzelf geeft tijdens het WK, zullen de Europese springers naar Baku (AZE) trekken voor het Europees Kampioenschap Trampoline, DMT en Tumbling. Van 12 tot 15 april springen zij voor de titels, medailles of finaleplaatsen. De selectieprocedure is afgelopen we kunnen jullie het Belgische team voorstellen.

Laura Waem zet punt achter turncarrière

Donderdag 21 dec 2017

Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na 11 jaar in de topsportstructuur definitief een punt achter haar carrière. Laura was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en geliefd bij vele turnliefhebbers door haar prachtige uitstraling.

Nina Derwael wint Vlaamse Reus

Maandag 4 dec 2017

Vrijdagavond 1 december nam Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) De Vlaamse Reus in ontvangst. De prijs, uitgereikt door de Vlaamse sportjournalisten aan een Vlaamse sporter overkoepelt zowel mannen als vrouwen.

Goud voor Tachina Peeters met Draveil Team in Frankrijk

Maandag 27 nov 2017

Tijdens het weekend van 25 en 26 november nam Tachina Peeters (Gymplus) deel aan het Frans kampioenschap met haar franse club, het Draveil team!

6de plaats voor Tachina Peeters op WK Tumbling

Maandag 13 nov 2017

Van 9 tot 12 november stond in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling op het programma. Hier kwamen 5 Belgische gymnasten in actie. Onder hen Tachina Peeters, die knap 6de werd in de finale Tumbling.

WK TU TRA DMT: Finale voor Tachina Peeters!

Donderdag 9 nov 2017

Van 9 tot 12 november gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling door. Op kwalificatiedag 1 zien we de gymnasten in actie op de Grote Trampoline en op de tumblingbaan.