w

Wij zijn Team BELGYM, de verschillende geselecteerde gymnasten (seniores) die op internationale gymnastiekwedstrijden België vertegenwoordigen. Via deze website kan je voor de verschillende disciplines de selecties voor EK, WK, OS en World Games terugvinden. Deze site wordt continue up-do-date gezet en uitgebreid met andere geselecteerde disciplines en gymnasten van zodra een nieuwe selectie gekend is.

Team BELGYM staat voor de sporter die elke training opnieuw tot het uiterste gaat met maar één doel voor ogen, het behalen van dat gewenste succes. Achter die sporter staat een volledige entourage die de gymnast ondersteunt op weg naar zijn/haar ultieme droom. Hier brengen we niet louter de feiten, maar ook de emoties achter de gymnast.

Kom te weten welke gymnasten deel uit maken van Team BELGYM en hoe hun planning in functie van de aankomende wedstrijden eruit ziet. Maak kennis met de "wie" achter de gymnast en volg hun planning op de voet. Onder de rubriek "Nieuws" vind je per discipline de meest up-to-date info betreffende stages, voorbereidingen, wedstrijden,...

Na de Olympische Spelen in Rio kijken we uit naar het Europees kampioenschap en de World Games:

  • Toestelturnen meisjes - Europees kampioenschap (19-23/04 - Cluj-Napoca (ROU))
  • Toestelturnen jongens - Europees kampioenschap (19-23/04 - Cluj-Napoca (ROU))
  • Acro - World Games (20-30/07 - Wroclaw (POL))
  • Tumbling - World Games (20-30/07 - Wroclaw (POL))
TOESTELTURNEN MEISJES
Toestelturnen meisjes
TOESTELTURNEN JONGENS
Toestelturnen jongens
ACRO
Acro
TUMBLING
Tumbling

Nieuws

Nina Derwael pakt als eerste Belg ooit GOUD in brugfinale op EK!

Zaterdag 22 apr 2017

Van 19 tot 23 april gaat de 7de editie van het Europees kampioenschap Toestelturnen door in Cluj-Napoca (ROU). Onze gymnasten van het Delhaize TOP-team zetten alles op alles.

Team BELGYM naar de World Games, supporter mee!

Vrijdag 21 apr 2017

Deze zomer trekken tumbling gymnast Tachina Peeters (Gymplus) en acroteams Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) richting Polen. Daar staan namelijk de World Games op het programma!

Belgische toppers op tv!

Dinsdag 18 apr 2017

Het wedstrijdseizoen draait op volle toeren en dat is ook de media niet ontgaan. Sporza en avs wisten vier van onze topsporters te strikken voor een exclusieve reportage.

Interview met Nina Derwael

Donderdag 13 apr 2017

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) traint in het topsportcentrum samen met de andere senioren van Team Belgym. Na de Olympische Spelen van Rio is deze topper niet te stoppen. We vroegen haar hoe het met haar gaat.

2 maal GOUD op World Cup ACRO te Puurs!

Zondag 9 apr 2017

Tijdens het weekend van 7 tot 9 april ging in Puurs de World Cup Acro door. Topsportduo's Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) speelden er een spannende thuismatch!

Mis niets van Team BELGYM


ACRO - World Cup Puurs

TTm - Trofeo Citta di Jesolo

TTm - TOP 12 Valenciennes#wearegym

Twitter wordt geladen