Syndicated Test

BRONS voor België op WERELDKAMPIOENSCHAP ACRO

Van 13-15 april ging in Antwerpen hét Acro event van het jaar door. Het wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek werd een waar spektakel voor alle acrofans. Gemengd paar Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) gingen op de laatste finale dag met de bronzen medaille aan de haal. Een moment om nooit meer te vergeten!

9 MEDAILLES VOOR TEAM BELGYM @ EUROPEAN CHAMPIONSHIPS POLAND

Van 19 tot 22 oktober trok de Belgische Acrodelegatie richting de Poolse stad Rzeszow voor het Europees kampioenschap. Het Europees kampioenschap in Rzeszow is al toe aan de 28ste editie voor Senioren en 12de editie voor Junioren. Team BELGYM bestaande uit Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vertegenwoordigden de Belgische driekleur in de discipline Meisjes paar & Heren paar. Het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) maakten tijdens dit EK hun groot internationale debuut. Juniorenteams Marte Snoeck (Sportac Deinze) & Bram Röttger (Volharding Boom) en Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) kwamen eveneens in actie.


TEAM BELGYM MADE HISTORY @ WORLD CHAMPIONSHIPS MONTREAL

Van 2 tot 8 oktober gingen in Montréal het Wereldkampioenschap Toestelturnen door. De Belgische delegatie bestaande uit Rune Hermans (Gym Haacht), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) en Maxime Gentges trok met grote ambities naar Canada. Rune Hermans (Gym Haacht) en Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) schreven Belgische geschiedenis met hun 11de en 8ste plaats in de Allroundfinale! Nina deed daar nog een schepje bovenop. Nog nooit eerder kwam een vrouwelijke Belgische gymnast in actie tijdens een toestelfinale op een WK. Nina bracht een TOP-oefening en pakte de BRONZEN medaille!

Nieuws

Belgische delegatie Toestelturnen in actie op Dutch Finals

Dinsdag 19 jun 2018

Tijdens het weekend van 23-24 juni gaat in de Rotterdamse (NED) Ahoy arena The Dutch Gymnastics Finals door. Finales in maar liefst 9 disciplines met 5000 gymnasten. Ook enkele Belgische gymnasten komen in actie.

Nina Derwael & Noah Kuavita zijn de nieuwe Belgische kampioenen 2018

Zaterdag 26 mei 2018

Vandaag stond in Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes op de planning. De allerbeste seniores gymnasten verzamelden in de namiddag en streden om de titel.

BRONS voor België op wereldkampioenschap

Zondag 15 apr 2018

FINALS! Tijd om de top in elke categorie aan het werk te zien! De meisjesparen starten, gevold door de gemengde duo’s en als laatste de heren groepen!

Tachina Peeters 4de op EK in Baku

Zondag 15 apr 2018

De laatste en grote finale dag van het Europees Kampioenschap TU-TRA-DMT in Baku zit erop! Het schema zat goed vol voor onze Belgische gymnasten met finales in het synchroonspringen, juniores Tumbling, seniores vrouwen DMT, seniores vrouwen Tumbling en mannen DMT. Het einde van de dag werd bekroond met een 4de mooie finale plaats voor Tachina Peeters!

Eerste kwalificaties achter de rug op WK

Vrijdag 13 apr 2018

Het startschot van de 26ste editie van het wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek werd rond de middag gegeven in de Lotto Arena te Antwerpen. Alle 174 gymnasten kwamen vandaag in actie.

EK TRA-DMT-TU: Seniores naar finale!

Donderdag 12 apr 2018

Op het Europees kampioenschap in Baku (AZE) werd vandaag het startschot gegeven van de eerste kwalificaties voor de juniores en seniores. Maar liefst 9 Belgen kwamen in actie.

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe missen WK in Antwerpen

Dinsdag 3 apr 2018

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) waren ongetwijfeld één van de publieksliefhebbers voor het komende WK Acro in Antwerpen. Omwille van een kwetsuur zullen de meisjes er jammer genoeg niet bij zijn.

World Cup Doha - Goud voor Axelle Klinckaert & Brons voor Nina Derwael

Zaterdag 24 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Na de gouden medaille van Nina Derwael aan de Damesbrug op finaledag 1, stonden vandaag de overige vijf Toestelfinales op de planning.

World Cup Doha - GOUD voor Nina Derwael

Vrijdag 23 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Afgelopen twee dagen gingen de kwalificaties reeds door. De gymnasten van Team BELGYM verzamelden een record van maar liefst 7 toestelfinales!

World Cup Doha - Kwalificatiedag 2

Donderdag 22 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Gisteren turnden de gymnasten al 3 Toestelfinales bij elkaar. Vandaag staan de overige toestellen op de agenda.