Wij zijn 'Team Belgym'

Rio de Janeiro. Zon, zee, strand… Het zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt bij het horen van de naam. Maar niet voor ons! Wij denken maar aan één ding: de Olympische Spelen 2016.

Welkom! Leuk dat je ons gevonden hebt en nieuwsgierig bent om ons te leren kennen. Wij zijn 'Team Belgym' en vertegenwoordigen, samen met Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) ons land in de discipline toestelturnen op de Olympische Spelen 2016.

We nemen jullie maar al te graag mee in ons verhaal!

Nieuws

Julie Croket eindigt topsportcarrière en versterkt trainersteam!

Maandag 10 okt 2016

Julie Croket (GymMax) zet definitief een punt achter haar topsportcarrière in de discipline Toestelturnen Meisjes. Julie was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en kon heel wat mooie resultaten achter haar naam schrijven.

Team Belgium in de bloemetjes gezet tijdens Memorial Van Damme

Donderdag 8 sep 2016

De AG Insurance Memorial Van Damme is naast een hoogtepunt voor de atletiek in ons land ook de perfecte gelegenheid om de Olympische atleten nog eens in de bloemetjes te zetten.

Dennis Goossens eindigt 8ste in toestelfinale ringen!

Maandag 15 aug 2016

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) turnde de toestelfinale van de ringen op de Spelen in Rio. Het was de eerste keer dat een Belgische gymnast zich voor een Olympische finale met de acht beste toestelspecialisten wist te plaatsen. De 22-jarige turner van het Delhaize TOP-team eindigde in zijn eerste mondiale finale op de 8ste plaats.

Dennis klaar voor zijn historische toestelfinale!

Zondag 14 aug 2016

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) turnt maandagavond in de toestelfinale van de ringen op de Spelen in Rio. Hij is hiermee de laatste turner van het Team BELGYM die in actie komt op de Spelen.
De 22-jarige turner van het Delhaize TOP-team kon zich tijdens zijn kwalificatiewedstrijd op zaterdag 6 augustus bij de acht beste gymnasten aan dit toestel turnen. Hij schreef meteen ook gymgeschiedenis door zich als eerste Belgische gymnast ooit voor een toestelfinale op de Spelen te plaatsen. Een schitterende prestatie!

Biles Olympisch kampioene, Nina Derwael beste Belgische turnster ooit in Olympische allroundfinale!

Donderdag 11 aug 2016

Deze avond vond de allroundfinale van de meisjes plaats op de Spelen in Rio. Het was uiteraard uitkijken naar Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) van het Delhaize TOP-team die zich voor deze finale met de 24 beste gymnasten ter wereld wist te plaatsen. Met een mooie 19de plaats (56.299 punten) sluit ze haar eerste deelname aan de Spelen af. Simone Biles werd zoals verwacht de nieuwe Olympisch kampioene.

Nina Derwael turnt deze avond allroundfinale op de Spelen!

Donderdag 11 aug 2016

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) van het Delhaize TOP-team turnt deze avond de allroundfinale op de Olympische Spelen in Rio. Het is voor de 16-jarige turnster uit Velm (Limburg) haar eerste grote mondiale competitie en ze kan er meteen schitteren in de finale met de 24 beste turnsters.

Nina Derwael in Olympische allroundfinale!

Maandag 8 aug 2016

Het Delhaize TOP-team meisjes heeft met een totaalscore van 167.838 een mooie kwalificatiewedstrijd geturnd, maar grijpt naast een ticket voor de teamfinale. Ze eindigden op de 12de plaats. Met een totaalscore van 56.532 punten kan Nina Derwael zich plaatsen voor de individuele allroundfinale (24 besten). Ze maakte ook indruk op de brug met ongelijke leggers, maar kon uiteindelijk niet doorstoten tot de finale van de 8 besten.

Mis niets van onze Road To Rio


Foto's GOBELGYM#GOBELGYM

Twitter wordt geladen