Wij zijn Team BELGYM, de verschillende geselecteerde gymnasten (seniores) die op internationale gymnastiekwedstrijden België vertegenwoordigen. Via deze website kan je voor de verschillende disciplines de selecties voor EK, WK, OS en World Games terugvinden. Deze site wordt continue up-do-date gezet en uitgebreid met andere geselecteerde disciplines en gymnasten van zodra een nieuwe selectie gekend is.

Team BELGYM staat voor de sporter die elke training opnieuw tot het uiterste gaat met maar één doel voor ogen, het behalen van dat gewenste succes. Achter die sporter staat een volledige entourage die de gymnast ondersteunt op weg naar zijn/haar ultieme droom. Hier brengen we niet louter de feiten, maar ook de emoties achter de gymnast.

Kom te weten welke gymnasten deel uit maken van Team BELGYM en hoe hun planning in functie van de aankomende wedstrijden eruit ziet. Maak kennis met de "wie" achter de gymnast en volg hun planning op de voet. Onder de rubriek "Nieuws" vind je per discipline de meest up-to-date info betreffende stages, voorbereidingen, wedstrijden,...

Na de Olympische Spelen in Rio en het Europees kampioenschap in Cluj-Napoca kijken we uit naar de World Games:

  • Acro - World Games (20-30/07 - Wroclaw (POL))
  • Tumbling - World Games (20-30/07 - Wroclaw (POL))
TOESTELTURNEN MEISJES
Toestelturnen meisjes
TOESTELTURNEN JONGENS
Toestelturnen jongens
ACRO
Acro
TUMBLING
Tumbling

Nieuws

Kristof Schroé zet punt achter turncarrière

Vrijdag 23 jun 2017

Kristof Schroé (’t Spagaatje) stopt met topsport en zal zich verder toeleggen op zijn professionele carrière.

Meet Team BELGYM: Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe

Donderdag 15 jun 2017

Deze zomer is het zover, de World Games 2017. De Wereldspelen zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats.

BRONS voor België in teamfinale FIT-Challenge 2017

Zondag 11 jun 2017

België haalde al heel wat medailles de afgelopen wedstrijden. Zowel de junioren, senioren als jeugd wisten tijdens de kwalificaties een plekje op het podium te veroveren. Ook tijdens de finale hielden ze het hoofd koel en wisten ze goede oefeningen neer te zetten.

FIT-Challenge 2017 - Rune Hermans wint allround, Maellyse Brassart pakt zilver!

Zaterdag 10 jun 2017

In Gent turnden ook onze Belgische seniores op zaterdag 10 juni hun kwalificaties tijdens de Flanders International Team Challenge. De meisjes toonden enkele zeer mooie oefeningen en pakken maar liefst 2 medailles!

FIG maakt startvolgorde World Games bekend

Donderdag 8 jun 2017

Het is nu echt wel aftellen naar de World Games. De 10e editie die doorgaat in Wroclaw (POL) komt razendsnel dichterbij. Beide acroteams hebben hun laatste voorbereidingswedstrijd achter de rug en ook Tachina werkte haar stage in Rusland af.

Mis niets van Team BELGYM


TTM - Brugfinale EK

TTM - Allroundfinale EK

TTJ - Allroundfinale EK

ACRO - World Cup Puurs#wearegym

Twitter wordt geladen