Wij zijn 'Team Belgym'

Rio de Janeiro. Zon, zee, strand… Het zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt bij het horen van de naam. Maar niet voor ons! Wij denken maar aan één ding: de Olympische Spelen 2016.

Welkom! Leuk dat je ons gevonden hebt en nieuwsgierig bent om ons te leren kennen. Wij zijn 'Team Belgym' en vertegenwoordigen, samen met Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) ons land in de discipline toestelturnen op de Olympische Spelen 2016.

We nemen jullie maar al te graag mee in ons verhaal!

Nieuws

Thomas Neuteleers zet punt achter topsportcarrière!

Dinsdag 15 nov 2016

Na zijn uitgebouwde carrière als topsporter zegt Thomas Neuteleers (Olympia Houthalen) de turnsport vaarwel. Hij was jarenlang een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens en wist zowel op individueel vlak als in teamverband heel wat mooie resultaten bijeen te turnen. Na zijn deelname aan verschillende BK's, EK's en WK's is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging in zijn leven.

Stage BOIC in Lanzarote

Dinsdag 8 nov 2016

Zondag vertrokken enkele meisjes van Team BELGYM naar Lanzarote op stage met Team Belgium van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC).

Gaelle Mys zet punt achter fantastische turncarrière!

Maandag 7 nov 2016

Na 3 Olympiades zegt Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth vzw) de turnzaal vaarwel. Gaelle was jarenlang een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen meisjes en wist zowel op individueel vlak als in teamverband heel wat mooie resultaten bijeen te turnen. We blikken graag even terug op haar fantastische turncarrière ...

Julie Croket eindigt topsportcarrière en versterkt trainersteam!

Maandag 10 okt 2016

Julie Croket (GymMax) zet definitief een punt achter haar topsportcarrière in de discipline Toestelturnen Meisjes. Julie was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en kon heel wat mooie resultaten achter haar naam schrijven.

Team Belgium in de bloemetjes gezet tijdens Memorial Van Damme

Donderdag 8 sep 2016

De AG Insurance Memorial Van Damme is naast een hoogtepunt voor de atletiek in ons land ook de perfecte gelegenheid om de Olympische atleten nog eens in de bloemetjes te zetten.

Dennis Goossens eindigt 8ste in toestelfinale ringen!

Maandag 15 aug 2016

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) turnde de toestelfinale van de ringen op de Spelen in Rio. Het was de eerste keer dat een Belgische gymnast zich voor een Olympische finale met de acht beste toestelspecialisten wist te plaatsen. De 22-jarige turner van het Delhaize TOP-team eindigde in zijn eerste mondiale finale op de 8ste plaats.

Dennis klaar voor zijn historische toestelfinale!

Zondag 14 aug 2016

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) turnt maandagavond in de toestelfinale van de ringen op de Spelen in Rio. Hij is hiermee de laatste turner van het Team BELGYM die in actie komt op de Spelen.
De 22-jarige turner van het Delhaize TOP-team kon zich tijdens zijn kwalificatiewedstrijd op zaterdag 6 augustus bij de acht beste gymnasten aan dit toestel turnen. Hij schreef meteen ook gymgeschiedenis door zich als eerste Belgische gymnast ooit voor een toestelfinale op de Spelen te plaatsen. Een schitterende prestatie!

Mis niets van onze Road To Rio


Foto's GOBELGYM#GOBELGYM

Twitter wordt geladen