Syndicated Test

9 MEDAILLES VOOR TEAM BELGYM @ EUROPEAN CHAMPIONSHIPS POLAND

Van 19 tot 22 oktober trok de Belgische Acrodelegatie richting de Poolse stad Rzeszow voor het Europees kampioenschap. Het Europees kampioenschap in Rzeszow is al toe aan de 28ste editie voor Senioren en 12de editie voor Junioren. Team BELGYM bestaande uit Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vertegenwoordigden de Belgische driekleur in de discipline Meisjes paar & Heren paar. Het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) maakten tijdens dit EK hun groot internationale debuut. Juniorenteams Marte Snoeck (Sportac Deinze) & Bram Röttger (Volharding Boom) en Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) kwamen eveneens in actie.


TEAM BELGYM MADE HISTORY @ WORLD CHAMPIONSHIPS MONTREAL

Van 2 tot 8 oktober gingen in Montréal het Wereldkampioenschap Toestelturnen door. De Belgische delegatie bestaande uit Rune Hermans (Gym Haacht), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) en Maxime Gentges trok met grote ambities naar Canada. Rune Hermans (Gym Haacht) en Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) schreven Belgische geschiedenis met hun 11de en 8ste plaats in de Allroundfinale! Nina deed daar nog een schepje bovenop. Nog nooit eerder kwam een vrouwelijke Belgische gymnast in actie tijdens een toestelfinale op een WK. Nina bracht een TOP-oefening en pakte de BRONZEN medaille!

Nieuws

Laura Waem zet punt achter turncarrière

Donderdag 21 dec 2017

Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na 11 jaar in de topsportstructuur definitief een punt achter haar carrière. Laura was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en geliefd bij vele turnliefhebbers door haar prachtige uitstraling.

Nina Derwael wint Vlaamse Reus

Maandag 4 dec 2017

Vrijdagavond 1 december nam Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) De Vlaamse Reus in ontvangst. De prijs, uitgereikt door de Vlaamse sportjournalisten aan een Vlaamse sporter overkoepelt zowel mannen als vrouwen.

Goud voor Tachina Peeters met Draveil Team in Frankrijk

Maandag 27 nov 2017

Tijdens het weekend van 25 en 26 november nam Tachina Peeters (Gymplus) deel aan het Frans kampioenschap met haar franse club, het Draveil team!

6de plaats voor Tachina Peeters op WK Tumbling

Maandag 13 nov 2017

Van 9 tot 12 november stond in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling op het programma. Hier kwamen 5 Belgische gymnasten in actie. Onder hen Tachina Peeters, die knap 6de werd in de finale Tumbling.

WK TU TRA DMT: Finale voor Tachina Peeters!

Donderdag 9 nov 2017

Van 9 tot 12 november gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling door. Op kwalificatiedag 1 zien we de gymnasten in actie op de Grote Trampoline en op de tumblingbaan.

EK ACRO: tweemaal goud en eenmaal zilver op de laatste finaledag

Maandag 23 okt 2017

Op zondag 22 oktober werden in Rzeszow (POL) de laatste finales op het Europees kampioenschap geturnd. België leverde opnieuw topprestaties en haalde maar liefst twee Europese titels binnen!

EK ACRO: driemaal zilver in de allround finale!

Zaterdag 21 okt 2017

Vandaag, zaterdag 21 oktober, staat de allround finale op het programma van het Europees kampioenschap acro. Hier mag elk land één team per categorie afvaardigen.

EK Acro: 4 finales op tweede wedstrijddag!

Vrijdag 20 okt 2017

Na de mooie resultaten van onze gymnasten op de eerste wedstrijddag, donderdag 19 oktober, staat vandaag 20 oktober de tweede wedstrijddag op het programma tijdens het Europees kampioenschap Acro in Polen.

EK Acro: Goud en tweemaal zilver voor België!

Donderdag 19 okt 2017

Na de mooie resultaten van onze gymnasten tijdens de EAGC is het van 19 tot 22 oktober de beurt aan de gymnasten in de categorie Juniores & Seniores. De Poolse stad Rzeszow maakt plaats voor de 12de editie van het Europees kampioenschap Acro.

Ontdek nu het eerste Nina Derwael product

Woensdag 11 okt 2017

Wil jij straks trainen als onze topper Nina Derwael? Dat kan! Met het unieke Nina-turngamma kun jij binnenkort trainen als een ster!