Tachina behaalt zilver op World Cup in Spanje!

Els Coppieters   ‐  Zondag 8 okt 2017

Een week na de World Cup in Loulé (POR) trok de hele caravaan naar Valladolid (ESP) om daar de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen af te werken.

Onze nationale topper Tachina Peeters (Gymplus) was opnieuw present. In de voorronde wist ze zich met een 4de plek makkelijk te plaatsen voor de finale. En daar sprong ze twee een reeksen met hoge moeilijkheid (2 reeksen met 2 dubbele salto's) die ook nog eens erg netjes werden uitgevoerd. Goed voor 66.300 punten en een prachtige zilveren medaille. Ze diende enkel meervoudig wereldkampioene en 'levende legende' Anna Korobeynikova (RUS) voor te laten.

Tachina lijkt dus helemaal klaar om ook in november te knallen tijden het Wereldkampioenschap in Sofia (BUL)!


Op de trampoline zagen we ook dezelfde deelnemers als vorige week. Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) zetten een heel goede prestatie neer en werd met 106,140 punten 30ste en kon zich op die manier in de eerste helft van het klassement plaatsen. Voor Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Loïc Lenoir (WIK Oostende) was er geen persoonlijk succesverhaal. Beide springers gingen eruit tijdens hun vrije reeks en moesten eindigen zo respectievelijk op de 49ste en 60ste plaats. Ook tijdens het synchroonspringen ging het bij ons synchroonpaar Joris/Simon mis.


Naast de wereldbekerwedstrijd ging in Valladolid ook een internationale jongerenwedstrijd door. Een prima prestatie zagen we daar van Amelie Nuytten (WIK Oostende) zij behaalde als allereerste gymnaste de gevraagde selectienorm voor het Europees Kampioenschap 2018!

Mis niets van Team BELGYM