EK Acro: Goud en tweemaal zilver voor België!

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 19 okt 2017

Na de mooie resultaten van onze gymnasten tijdens de EAGC is het van 19 tot 22 oktober de beurt aan de gymnasten in de categorie Juniores & Seniores. De Poolse stad Rzeszow maakt plaats voor de 12de editie van het Europees kampioenschap Acro.

Op het programma van dit EK staan per oefening (balans en tempo) kwalificatie- en finalewedstrijden. De top 8 uit elke categorie gaat door naar de finale van de desbetreffende oefening. Indien er minder dan 12 deelnemende landen zijn is dit de top 6. In deze finalewedstrijd starten de gymnasten opnieuw vanaf nul.

Er staat eveneens een All Around finale op het programma waar elk land één team per categorie mag afvaardigen. Hier turnen de gymnasten een combined oefening waarvan de scores opgeteld worden bij de balans- en tempo-oefening uit de kwalificaties.

Donderdag 19.10 - Finales 22u00

Marte Snoeck en Bram Röttger kwamen als eerste Belgische formatie in actie in de finale. Met een prachtige balansoefening halen ze een totaalscore van 28,350 en kunnen hiermee alle concurrentie achter zich laten. GOUD dus voor dit gemengd paar in de balansfinale!

Bij de Seniores werd het een spannende competitie. Onze beide duo's wisten zich als derde te plaatsen voor de finale. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe wisten met een totaalscore 27,380 punten het ZILVER in beslag te nemen in de tempofinale. Hiermee dienen ze enkel topfavorieten Rusland te laten voorgaan.

Kilian Goffaux en Robin Casse nemen eveneens het ZILVER in beslag in de balansfinale. Met een totaalscore van 29,080 punten werd het een spannende competitie waar Rusland naar huis gaat met het goud (29,180) en Duitsland met het Brons (29,070 punten).


Donderdag 19.10 - 16u00

Na de Juniores kwamen deze middag de Seniores in actie. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) starten hun wedstrijd met tempo. Met een totaalscore van 27,080 halen de meisjes een voorlopige 3de plaats. Ons heren paar, Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel), halen de hoogste artistieke score (9,000 punten) en staan voorlopig 3de met hun balansoefening. Het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) kwam eveneens in actie in de tempocompetitie. Met een totaalscore van 27,390 punten eindigen ze op een voorlopige 6de plaats.

Alle drie de teams zien we terug in de finales:

  • Noémie en Lore: 19u30 - 20u10 (Tempo)
  • Kilian en Robin: 19u30 - 20u10 (Balans)
  • Noam, Bram, Jons & Hannes: zondag 22 oktober (Tempo)


Donderdag 19.10 - 13u30

Donderdag 19 oktober, de eerste wedstrijddag voor onze gymnasten. Bij de Juniores zien we het gemengd paar Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) aan het werk. Met een prachtige balansoefening halen ze een totaalscore van 28,150. Hiermee halen ze een voorlopige tweede plaats en de hoogste artistieke score van alle teams, 9,150 punten. We zien hen deze avond terug in de balansfinale tussen 18u00 en 19u00.


Het trio Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) kwam deze ochtend in actie met hun tempo-oefening. Met een totaalscore van 25,490 punten halen ze een 15de plaats. Hen zien we niet terug in de tempofinale.

Mis niets van Team BELGYM