Belgische delegatie TU TRA DMT met ambitie naar Baku

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 5 apr 2018

Van 12-15 april komen de beste Belgische juniores en seniores Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline in actie in Baku (AZE) op het Europees kampioenschap.

Maandag 9 april komen de gymnasten aan in Baku (QAT) voor het Europees kampioenschap. Een delegatie van maar liefst 17 gymnasten, 4 seniores en 13 juniores, staat klaar om de Belgische driekleur te verdedigen. Op 9, 10 en 11 april zullen ze de trainingszaal en competitiehal kunnen verkennen en er hun laatste voorbereidingen treffen.

Seniores Loïc Lenoir (WIK Oostende - Trampoline) en Tachina Peeters (Gymplus - Tumbling) kwamen in 2017 in actie op het WK in Sofia (BUL). Beide gymnasten mikken op een (halve)finale plaats. Verder zien we nog seniores Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) in actie aan de Dubbele Minitrampoline.

Het belangrijkste voor mij is om in de finale te geraken en mijn reeksen tot een goed einde brengen. Een medaille zou natuurlijk ook altijd leuk zijn, maar of dat haalbaar is valt nog af te wachten. Nog niet heel lang geleden ben ik mijn trouwste fan, mijn opa, verloren en graag zou ik wel een mooi resultaat willen bereiken voor hem. - Tachina Peeters

Naast onze equipe seniores komen er ook nog heel wat talentvolle juniores in actie op dit EK. Enkelen onder hen sprongen ook mee op het WAGC in Sofia (BUL) in 2017. Naast de individuele wedstrijden staan er ook wedstrijden Trampoline synchroon en teamcompetities gepland.

We hebben 2 juniores teams meisjes op dit EK: Het meisjesteam Tumbling bestaat uit Anna Buyens (Gympuls Essen), Hannelore Tuyteleers (Gymflex), Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) en Jill Stegen (Turnkring Bilzen). De enige mannelijke Belgische tumbler is Noah Houbrechts (Creativa Schelle).

Het team op de Trampoline bestaat uit Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Amelie Nuytten (WIK Oostende), Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Deze gymnasten zullen natuurlijk ook individueel strijden voor hun plaats in de finale. Bij de jongens zien we Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet (Lenig & Vlug Beveren-Leie), zowel aan de individuele wedstrijd als samen aan het synchroonspringen, in actie.

Als laatste hebben we nog Lore Bosmans (Turnkring Altis Hulshout) en Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) die in actie komen op de Dubbele Minitrampoline.

>>> Het volledige event zal LIVE te volgen zijn via deze link.

PLANNING (Uren Belgische tijd - Baku + 2 uur)

Donderdag 12/4

  • 10.00 - 15.50 uur: Kwalificaties Trampoline individueel - juniores (Augustus, Amelie, Femke, Hanna, Günay en Darwin)
  • 10.00 - 15.50 uur: Kwalificaties DMT en Tumbling - seniores (Anna, Wannes en Tachina)
  • 17.00 - 18.00 uur: Teamfinale Trampoline - juniores

Vrijdag 13/4

  • 10.00 - 15.50 uur: Kwalificaties Trampoline individueel - seniores (Loïc)
  • 10.00 - 15.50 uur: Kwalificaties DMT en Tumbling - juniores (Lore, Jelle, Anna, Hannelore, Louise, Jill en Noah)
  • 16.30 - 17.50 uur: Teamfinale Tumbling - juniores

Zaterdag 14/4

  • 10.00 - 14.10 uur: Kwalificaties Trampoline synchroon - juniores
  • 16.40 - 19.20 uur: Halve finales Trampoline individueel - juniores en seniores

Zondag 15/4

  • 10.00 - 16.10 uur: Finales juniores en seniores
Veel succes aan alle deelnemers!

Mis niets van Team BELGYM