Belgische delegatie richting FIAC en World Cup Acro!

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 8 feb 2018

Van 15 tot 17 februari staat in Puurs de eerste FIG World Cup van dit seizoen op het programma. Tijdens deze internationale competitie organiseert Ambitious Pro Gymnastics de 18de editie van hun jongerentoernooi, de Flanders International Acro Cup (FIAC). Meer dan 600 gymnasten uit 18 landen schreven zich in voor beide wedstrijden.

Aan deze 1ste World Cup van 2018 nemen 11 landen deel. Naast België komen volgende landen in actie: Azerbeidzjan, Belarus, Spanje, Frankrijk, Kazachstan, Nederland, Polen, Portugal, Rusland en Oekraïne. Voor onze Belgische delegatie een ideale voorbereiding voor het Wereldkampioenschap dat van 13 tot 15 april in Antwerpen op het programma staat. Tijdens de kwalificaties brengen de gymnasten hun tempo- en balansoefening. In de finale zien we de beste teams in actie met hun combined-oefening. De finales starten vanaf nul, hier is dus alles mogelijk.

Belgische delegatie

Programma

  • 15.02: Kwalificaties 16u45 - 19u20
  • 16.02: Kwalificaties 16u40 - 19u20
  • 17.02: Finales 18u00 - 20u10

Naast deze World Cup nemen eveneens heel wat gymnasten deel aan de FIAC. Topsportteams Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) en Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) en Britt Vanderdonckt (Wild Gym) komen in actie in de categorie JUN+. Aan deze FIAC nemen ook nog heel wat clubgymnasten deel. Voor enkele onder hen een mooie voorbereiding voor de World Age Group Competitions die van 4 tot 10 april doorgaan in Antwerpen.

Hou voor de livestream onze website in de gaten!

Mis niets van Team BELGYM